De levendige huizenmarkt van Miami gaat door in 2022

Bent u van plan om in 2022 een vastgoedzeepbel te zien barsten? Blijf dromen, zeggen vastgoedexperts.

Vijf experts deelden hun visie op de regionale woningmarkt. Dit jaar bereikte Miami-Dade een historisch gemiddelde verkoopprijs voor eengezinswoningen – 515.000 dollar in mei – en in juni het hoogste aantal deals dat in 30 jaar in één maand werd gesloten. De verkoop van appartementen was sterk, vooral aan de kust. Deze vijf verwachten een voortzetting van vergelijkbare robuuste activiteit in het nieuwe jaar, maar ze verschillen in de tijdsduur dat de mediane verkoop en prijzen zullen blijven stijgen. Hun perspectieven zijn gecondenseerd en bewerkt voor de duidelijkheid.

Ana-Bozovic-Analytics-head-shot (1) .jpeg
“Als omicorn deze winter een echte aanwezigheid wordt, zal dat de verkoop in Miami alleen maar stimuleren”, zegt Ana Bozovic, oprichter en vastgoedmarktanalist van Analytics Miami.

Ana Bozovic, oprichter van Analytics Miami

Als de omicorn deze winter blijft hangen, zal hij de verkoop in Miami opnieuw starten. Het spreekt vanzelf dat Florida minder agressief zal blijven als het gaat om volksgezondheidsmandaten en pandemievergrendelingen van het coronavirus. Hoewel ons belastingvoordeel en het weer meeslepend zijn, stemmen veel mensen ook met hun voeten en verhuizen naar de Verenigde Staten. zoals Florida, gezien als meer respect voor individuele vrijheden.

Fernando de Nuñez en Lugones Headshot.jpg
“Ik voorspel dat appartementen en eengezinswoningen de komende drie jaar te maken zullen krijgen met prijsstijgingen als gevolg van een onevenwichtige voorraad, evenals vertragingen in de toeleveringsketen die de bouwtijden beïnvloeden”, zegt Fernando de Nuñez y Lugones, Executive Vice President van de Development Division. voorzitter van ONE Sotheby’s International Realty. ONE Sotheby’s International Realty

Fernando de Nuñez y Lugones, Executive Vice President van de Development Division van ONE Sotheby’s International Realty

Appartementen en eengezinswoningen zullen de komende drie jaar prijsstijgingen zien als gevolg van onevenwichtigheden in de voorraad, evenals vertragingen in de toeleveringsketen die de woningbouw beïnvloeden.

Danny Hertzberg headshot.jpg
“Omicron zou net zo goed een rol kunnen spelen als elke andere variant, aangezien de pandemie kan leiden tot reisbeperkingen die binnenlandse en buitenlandse reizen kunnen beperken”, zegt Danny Hertzberg, Group Sales Associate Jills Zeder. De Jills Zeder-groep, een dochteronderneming van Coldwell Banker

Danny Hertzberg, een verkoopmedewerker voor de Jills Zeder-groep

Vóór de pandemie was de Miami-markt afhankelijk van kopers uit Zuid- en Midden-Amerika en de eb en vloed van die economieën en politieke omgevingen. Nu is onze markt veel meer gediversifieerd in verhouding tot de vraag, en deze diversificatie is misschien wel een van de belangrijkste tekenen van de aanhoudende gezondheid van de markt. Omicron zal in 2022 een rol spelen, samen met elke andere opkomende variant. We kennen de verwachte toename van internationale kopers aan het einde van dit jaar niet vanwege problemen met varianten. Pre-constructie condo-projecten mogen echter niet worden beïnvloed, aangezien veel van deze verkopen op afstand worden gedaan aan internationale kopers nadat ze hen de weergaven van het project hebben getoond.

heuson headshot.jpg
“We zullen een versterking zien in gebieden die niet aan de oceaan liggen, maar die dicht bij het stadscentrum en Brickell liggen of die een goede toegang tot het openbaar vervoer hebben”, zegt Andrea Heuson, professor aan de Herbert Business School van de Universiteit van Miami. Universiteit van Miami Herbert Business School

Andrea Heuson, professor aan de Herbert Business School aan de Universiteit van Miami

we zullen zien condo versterking van de markt in gebieden van Miami nabij het centrum en Brickell, en gebieden met goede toegang tot het openbaar vervoer, maar langzamere verkoop op de oceaan. Er is bijvoorbeeld een golf van huizenverkoop geweest in delen van Wynwood, Allapattah en Hialeah, allemaal in het westen, maar met betrouwbare doorvoermogelijkheden. Noch de uitdagingen van de zeespiegelstijging, noch het verkeer verdwijnen. In de provincies Broward en Palm Beach zal de verkoop van eengezinswoningen aan populariteit winnen.

image002.jpg
“Over een jaar of twee zullen we afvlakken. Dat betekent meer bescheiden prijsstijgingen en verkoopactiviteiten in plaats van het raketschip dat we vandaag kennen’, zegt Jonathan Miller, president en CEO van Miller Samuel Real Estate Taxateurs en Consultants. Miller Samuel

Jonathan Miller, CEO van Miller Samuel Real Estate Taxateurs en Consultants

De keerzijde van deze hausse in 2023 of 2024 zal worden gekenmerkt door een plateau in plaats van een correctie. De zeepbel van meer dan tien jaar geleden werd veroorzaakt door financiële engineering, allerlei soorten fraude. Dit is niet gebruikelijk in deze wooncyclus. Dit betekent een meer bescheiden prijsstijging en verkoopactiviteit in plaats van de raket die we vandaag kennen.

Dit verhaal is oorspronkelijk gepubliceerd 28 december 2021 8:36 uur

Profielafbeelding van Rebecca San Juan

Rebecca San Juan schrijft over de onroerendgoedsector en behandelt nieuws over industriële, commerciële, kantoor-, bouwcontracten en het snijvlak van onroerend goed en recht voor professionals uit de industrie. Ze studeerde aan Mount Holyoke College en doet met trots verslag van haar geboorteplaats.
Steun mijn werk met een digitaal abonnement

Leave a Comment