De grootste verkoop van vastgoedinvesteringen in New York in 2021

441 Ninth Avenue met Brett Munger van CommonWealth Partners en 51 West 52nd Street met Jordan Slone van Harbor Group (Google Maps, CommonWealth Partners, Hudson Commons)

De verkoopmarkt voor investeringen in New York in 2021 bleek een lichtpuntje te zijn – als je verder kijkt dan de bottom line.

De top 10 deals van het jaar bedroegen in totaal $ 4,57 miljard, wat eigenlijk lager is dan het totaal van $ 5,53 miljard in 2020.

Het totaal van vorig jaar omvatte echter verschillende belangrijke deals die daadwerkelijk in 2019 begonnen, vóór Covid, zoals Amazon’s aankoop van het Lord & Taylor-gebouw voor $ 978 miljoen en de overname van $ 900 miljoen door de Duitse verzekeraar Munich RE van de kantoortoren op 330 Madison Avenue.

Het type vastgoed dat populair was tijdens het herstel van 2021 zijn onder meer grote kantoorgebouwen en appartementen. Anderen, zoals winkel- en ontwikkelingssites (die in een andere lijst van The Real Deal worden behandeld) waren in ongenade.

Dit zijn de top 10 investeringsverkopen van het jaar:

1. 441 Ninth Avenue | $ 1 miljard
Koper: CommonWealth Partners
Verkoper: Cove Property Group en Baupost Group
Makelaardij: CBRE

Dertig maanden. Drie-nul.

Zo lang is het geleden dat in New York City een vastgoedtransactie de grens van een miljard dollar overschreed. Kevin Hoo’s Cove Property Group en zijn partner, het in Boston gevestigde hedgefonds Baupost Group, braken die streak in december toen ze de verkoop van hun Hudson Commons-kantoortoren ter waarde van $ 1,033 miljard aan CommonWealth Partners, een adviseur van de California Public, gevestigd in Los Angeles, afsloten. Engelen. Pensioenfonds voor werknemers.

Dit is de grootste verkoop van investeringen sinds juni 2019, toen verwante bedrijven de WarnerMedia-kantoorappartementen op Hudson Yards 30 kochten voor $ 2,2 miljard.

Hoo en zijn partners kochten het Hudson Yards-gebied in 2006 en voegden 17 verdiepingen kantoorruimte toe, waarbij het gebouw werd verhuurd aan huurders zoals Peloton en Lyft.

2. 51 West 52nd Street | $ 760 miljoen
Koper: Harbor Group International
Verkoper: ViacomCBS
Makelaardij: CBRE

Het beroemde Black Rock-gebouw van CBS lijkt een van de eerste slachtoffers van de virale paniek.

Kort nadat Viacom eind 2019 fuseerde met CBS, besloot het bedrijf de 38 verdiepingen tellende toren, ontworpen door Eero Saarinen, af te stoten. Hij zette het gebouw in 2020 te koop, met als doel meer dan $ 1 miljard op te halen, maar stopte de inspanning in maart toen Covid de stad overnam.

Het pand is terug op de markt gebracht en verkocht aan Harbor Group, die van plan is aanzienlijke verbeteringen aan te brengen.

3. 125 West End Avenue | $ 450 miljoen
Koper: LaSalle Investment Management
Verkoper: Taconic Partners en Nuveen Real Estate
Makelaardij: CBRE

Taconic Partners en Nuveen Real Estate hebben een beroep gedaan op LaSalle Investment Management als partner in hun Upper West Side life sciences hub.

Taconic en Nuveen kochten het pand van 400.000 vierkante meter – een voormalige Chrysler-faciliteit op Automobile Row in Manhattan – in 2018 van Walt Disney, dat meer dan $ 1 miljard aan onroerend goed verkocht als onderdeel van zijn 21e acquisitie Century Fox.

ABC verliet het pand in januari en de ontwikkelaars begonnen een maand later met de bouw om het pand te herpositioneren voor life science-huurders. Op hetzelfde moment dat LaSalle zich bij ons voegde bij het injecteren van eigen vermogen in het project, kregen de eigenaren bijna $ 400 miljoen aan bouwfinanciering binnen.

4. 265-275, rue Cerise | $ 435 miljoen
Koper: gerelateerde bedrijven
Verkoper: Groupe CIM en L + M Development Partners
Makelaardij: Cushman & Wakefield

Related ging terug naar zijn roots met deze aankoop van twee grote gebouwen in sectie 8 aan de Lower East Side.

Het door Stephen Ross opgerichte bedrijf begon in de jaren 70 met het kopen en renoveren van betaalbare woningen. Met huurders die marktgeprijsde appartementen ontvluchtten tijdens de afscherming van de stad, is de vraag naar betaalbare woningen toegenomen, die over het algemeen stabielere inkomens bieden.

De gebouwen aan Cherry Street 265-275, bekend als Lands End II, bevatten ongeveer 500 gecombineerde eenheden en hun huur wordt gegarandeerd door het betrouwbare federale voucherprogramma op basis van Sectie 8-projecten.

5. 1177 Sixth Avenue | $ 417 miljoen
Koper: CalSTRS
Verkoper: Canada Pension Plan Investment Board
Makelaardij: CBRE

UBS Realty Investors verkocht zijn belang van ongeveer 50 procent in 1177 Sixth Avenue in een deal die de 47 verdiepingen tellende toren op 860 miljoen dollar waardeerde.

De koper was het California State Teachers’ Retirement System, dat al eigenaar was van de andere helft van het pand en het nu bezit in samenwerking met Silverstein Properties.

CalSTRS en Silverstein kochten de toren in 2007 voor ongeveer $ 1 miljard. Ze kregen de deal van de grond toen ze eerder dit jaar een optie uitoefenden om UBS te kopen voor $ 825 miljoen. De optie gaf UBS echter het recht om de CalSTRS / Silverstein-prijs te evenaren en zijn partners uit te kopen.

De waardering vertegenwoordigde een kapitalisatiegraad van ongeveer 4,5%. Dit is ongeveer waar de prijzen voor vergelijkbare woningen binnenkwamen vóór de pandemie, en werd gezien als een datapunt dat de zenuwen van beleggers kalmeerde toen de verschuiving naar thuiswerken de markt deed schudden.

6. Een laan in het park | $ 393,8 miljoen
Koper: Vornado Realty Trust
Verkoper: Canada Pension Plan Investment Board
Makelaardij: CBRE

Vornado Realty Trust kocht het belang van zijn partner in dit Midtown-gebouw en werd de enige eigenaar.

De Canada Pension Plan Investment Board verkocht zijn belang van 45 procent aan Vornado in een deal waarbij het gebouw van 943.000 vierkante meter werd gewaardeerd op 875 miljoen dollar.

Vornado betaalde $ 158 miljoen in contanten en nam het aandeel van het pensioenfonds over van de $ 525 miljoen aan schulden op het onroerend goed.

Huurders van One Park Avenue zijn onder meer Robert AM Stern Architects, Equinox en NYU Langone Medical Center. In februari was het gebouw voor 98% verhuurd aan 22 huurders.

7. 635-641 Sixth Avenue | $ 325 miljoen
Koper: Spear Street Capital
Verkoper: SL Green Realty
Makelaardij: CBRE

SL Green bleef verkopen met het verlies van dit Chelsea-winkel- en kantoorgebouw.

De REIT voltooide in 2015 de herontwikkeling van het 267.000 vierkante meter grote gebouw, waarbij de lobby, liften en een penthouse op het dak werden gemoderniseerd. Het pand is tot 2030 voor 94% verhuurd aan softwarebedrijf Infor.

SL Green kocht het pand in 2012 voor $ 173 miljoen.

8. 524 Broadway | $ 323,5 miljoen
Koper: Northwood Investors
Verkoper: Heller Properties
Makelaardij: Cushman & Wakefield

Soho werd hard getroffen toen winkels sloten en plunderaars winkels doorzochten terwijl de politie werd afgeleid door protesten tegen raciale gerechtigheid.

Northwood’s overeenkomst om een ​​paar appartementsgebouwen op de opvallende hoek van Broadway en Spring Street te kopen, werd gezien als een stimulans voor de buurt.

De gebouwen omvatten 180.000 vierkante voet kantoorruimte en 60.000 vierkante voet winkels. Huurders zijn onder meer het beroemde Balthazar-restaurant van Keith McNally, WeWork en de modeboetiek Aritzia.

9. 116 John Street | $ 247,5 miljoen
Koper: Silverstein Properties
Verkoper: Metro Loft Management

Larry Silverstein kocht deze FiDi woontoren bij Metro Loft Management van Nathan Berman voor 248 miljoen dollar.

116 John Street, gebouwd in de jaren dertig van de vorige eeuw, was oorspronkelijk een kantoortoren. In 2011 vormde Berman een joint venture met eigenaar Hacienda Intercontinental Realty om het 35 verdiepingen tellende gebouw – een van de weinige overgebleven kantoortorens aan John Street – om te bouwen tot appartementen.

Een groot deel van de ruimte is verhuurd aan Sonder, die de units verhuurt als hotelkamers in appartementstijl.

Elders in FiDi werkt Silverstein samen met Brookfield om een ​​van de laatste bebouwbare percelen op het World Trade Center-terrein te ontwikkelen tot een 1,6 miljoen vierkante meter grote toren voor gemengd gebruik met 1.325 wooneenheden.

10. 111 Wall Street | $ 220 miljoen
Koper: Nightingale Properties en Wafra Capital Partners
Verkoper: Omnispective Management
Makelaardij: Newmark

Nightingale en Wafra namen in juni de volledige eigendom van het kantoorgebouw in het Financial District over met hun aankoop van 220 miljoen dollar van de grond eronder.

Elie Schwartz en Nightingale van Simon Singer werkten eerder samen met hun vaste partner Wafra, een tak van het Koeweitse socialezekerheidsfonds, om begin 2020 het huurcontract van het 1,2 miljoen vierkante meter grote gebouw te kopen.

Ze namen de volledige controle over met de aankoop van de vergoedingspositie en kregen een lening van $ 500 miljoen om het onroerend goed te herpositioneren. De eigenaren plannen een herontwerp met een nieuwe vliesgevel en een gerenoveerde lobby.

Leave a Comment