Wetgevers brengen eigendomsoverdrachtsrechten tot leven

Vastgoedtransacties in Teton County zullen naar verwachting in 2021 meer dan $ 3 miljard bedragen. (Mike Koshmrl / WyoFile)

26 december 2021

er doorheen Mike Koshmrl, WyoFile

De wetgevende commissie heeft een herhaaldelijk mislukte overdrachtsbelasting op onroerend goed nieuw leven ingeblazen, een belasting waarvan supporters zeggen dat ze de pagina kunnen omslaan in een huisvestingscrisis die de structuur van de gemeenschap van de duurste plaats in Wyoming verzwakt.

Het idee achter de optionele provinciale belasting van 1%, die meerdere keren is ingevoerd door afgevaardigden van Teton County, is om een ​​omzetbelasting te heffen op onroerendgoedtransacties boven een bepaalde drempel. In zijn huidige vorm zou het wetsvoorstel dat is aangenomen door de Wyoming Legislature Joint Revenue Committee misschien $ 20 miljoen per jaar kunnen genereren voor gesubsidieerde en beperkte huisvesting of andere gemeenschapsbehoeften, zei Rep. Mike Yin (D-Jackson).

“Het zou veel kunnen doen, het zou echt veel kunnen doen,” zei Yin.

De verkoop van onroerend goed in Teton County zal naar verwachting in 2021 meer dan $ 3 miljard bedragen, ongeveer een verdubbeling van de belastbare detailhandelsverkopen in de gemeenschap die wordt overspoeld door toeristen.

“Onroerend goed is voor Teton County wat steenkool is voor Campbell County, behalve dat we het elke keer opnieuw en tegen een hogere prijs kunnen verkopen”, zei de lobbyist van de Association of Municipalities of Canada. Wyoming, Bob McLaurin, getuigde ter ondersteuning van Bill.

De voorgestelde belastingstructuur zou provincies in staat stellen tot $ 1,5 miljoen vrij te stellen van onroerendgoedtransacties. Dus als een huis wordt verkocht voor $ 3 miljoen, kan slechts de helft van dat totaal worden belast tegen het tarief van 1% als de provincie het volledige bedrag vrijstelt. Maar de voorgestelde wetgeving stelt provincies ook in staat de drempel lager te stellen, waardoor de belasting een haalbare optie wordt voor provincies waar de huizenprijzen niet zo torenhoog zijn.

Provincies kunnen de optionele belasting aanklagen als de helft van de opgenomen gemeenten en provinciecommissarissen daarmee instemt, of als 5% van het electoraat daarom verzoekt. Als dat zou gebeuren, zou de onroerendgoedbelasting worden geheven op kiezers in de provincie. Hoe de fondsen zouden worden gebruikt, zou volgens het wetsvoorstel “duidelijk en adequaat” op het stembiljet worden vermeld.

Mensen wiens baan het huisvesten van Jackson Hole’s personeel inhoudt, zeggen dat de infusie van fondsen die een onroerendgoedbelasting zou kunnen opleveren, de openbare dollars die momenteel aan de zaak worden besteed, zou kunnen overschaduwen. In de afgelopen vijf jaar heeft de regering van Teton County $ 37 miljoen toegezegd aan openbare huisvestingsfondsen, een investering die heeft geleid tot 241 nieuwe eenheden en ongeveer $ 100 miljoen aan extra particulier kapitaal, volgens de directeur van de Jackson / Teton County huisvesting April Norton.

“Dat is ongeveer alles wat we kunnen doen omdat we geen financieringsbron hebben,” zei Norton. “We kijken constant naar mogelijke nieuwe projecten en onze grootste beperking is de financiering. We hebben er vier [affordable housing projects] die nu voor ons liggen, maar we kunnen er geen vier betalen. Misschien kunnen we ons er een veroorloven.

Ondertussen worden werknemers per uur en loontrekkende professionals die de meest elementaire diensten verlenen in Jackson Hole steeds vaker gefactureerd buiten waar ze werken. Het is al tientallen jaren een probleem en het is verergerd door een vergrijzend personeelsbestand dat met pensioen gaat, dure huizen verzilvert en vertrekt. Rijke nieuwkomers met banen zonder lokalisatie nemen vaak hun plaats in.

“We verliezen onze werknemers”, vertelde Anna Olson, president / CEO van de Jackson Hole Chamber of Commerce, aan leden van de inkomstencommissie. “Mijn # 1 probleem voor werkgevers is het gebrek aan huisvesting voor werknemers hier, en het wordt met de dag erger. ”

Nieuwe ondersteuning

Olson drong er bij de commissieleden op aan om de voorgestelde belasting naar voren te schuiven, zodat deze in de begrotingszitting van februari van de wetgevende macht zou kunnen worden overwogen, en dat deden ze. De commissie verplaatste het wetsvoorstel van 18 pagina’s naar voren op 15 december met 8-4 stemmen. Een jaar geleden schrapte de gezamenlijke inkomstencommissie van de wetgever een landelijke onroerendgoedbelasting van 0,5% van de staat van 7 naar 6. Meer dan de helft van de leden van deze commissie werden vernieuwd, maar er was ook een stemming die op zijn grondvesten deed: die van de vertegenwoordiger Tim Hallinan (R-Gillette).

Hallinan werd beïnvloed door een nieuwe bepaling in de rekening die de pot zoeter maakt voor de staat Wyoming, vertelde hij aan WyoFile. In het bijzonder zouden uitkeringen van het Office of State Lands and Investments aan lokale autoriteiten die onroerendgoedbelasting uitoefenen, met 50% worden verminderd – en die fondsen zouden worden omgeleid naar het algemene fonds.

Hallinan weet ook niet zeker of hij voor de onroerendgoedbelasting zal stemmen zodra het hele Huis in februari bijeenkomt, zei hij. Omdat dit een begrotingszitting is, hebben wetsvoorstellen de steun van een tweederdemeerderheid nodig om in deze kamer te worden behandeld.

Tweederde steun is een “hoge lat” in de belastingwetgever van Wyoming, zei vertegenwoordiger Andy Schwartz (D-Jackson), die verschillende keren een overdrachtsbelasting heeft ingevoerd zonder de steun van de commissie.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door WyoFile en wordt hier met toestemming opnieuw gepubliceerd. WyoFile is een onafhankelijke non-profit nieuwsorganisatie gericht op de mensen, plaatsen en politiek van Wyoming.

Leave a Comment