We zouden niet te snel Bridgemarq Real Estate Services Inc. (TSE: BRE) kopen voordat het ex-dividend wordt

Het lijkt op Bridgemarq Real Estate Services Inc. (TSE: BRE) zal binnen de komende twee dagen ex-dividend zijn. De ex-dividenddatum valt één dag voor de record date, de dag waarop aandeelhouders in de boeken van de onderneming moeten staan ​​om dividend te ontvangen. De ex-dividenddatum is belangrijk omdat het afwikkelingsproces twee volle werkdagen in beslag neemt. Dus als u deze datum mist, zou u op de datum van registratie niet in de boeken van het bedrijf verschijnen. Als gevolg hiervan zullen beleggers in Bridgemarq Real Estate Services die de aandelen op of na 30 december kopen, het dividend, dat op 31 januari wordt uitgekeerd, niet ontvangen.

Het aanstaande dividend van het bedrijf is C $ 0,11 per aandeel, waarmee de afgelopen 12 maanden wordt voortgezet toen het bedrijf in totaal C $ 1,35 per aandeel aan aandeelhouders heeft uitgekeerd. Als we de waarde van de uitbetalingen van vorig jaar berekenen, blijkt dat Bridgemarq Real Estate Services 8,2% heeft teruggegeven op de huidige aandelenkoers van C $ 16,52. Dividenden zijn voor veel aandeelhouders een belangrijke bron van inkomsten, maar de gezondheid van het bedrijf is cruciaal om deze dividenden op peil te houden. We moeten daarom bepalen of Bridgemarq Real Estate Services haar dividend kan betalen en of het dividend kan stijgen.

Bekijk onze laatste recensie voor Bridgemarq Real Estate Services

Als een bedrijf meer dividend uitkeert dan het heeft verdiend, kan het dividend onhoudbaar worden – wat geen ideale situatie is. Bridgemarq Real Estate Services rapporteerde vorig jaar verlies, dus het is niet fijn om te zien dat het dividend blijft uitkeren. Gezien het gebrek aan winstgevendheid, moeten we ook controleren of het bedrijf voldoende cash heeft gegenereerd om de dividendbetaling te dekken. Als Bridgemarq Real Estate Services niet genoeg contanten heeft gegenereerd om het dividend uit te betalen, dan moet het ofwel contant op de bank zijn betaald, ofwel door geld te lenen, wat op de lange termijn niet houdbaar is. Het keerde 86% van zijn vrije kasstroom uit als dividend, wat binnen de gebruikelijke limieten valt, maar het vermogen van het bedrijf om het dividend te verhogen als er geen groei is, zal beperken.

Klik hier om te zien hoeveel van haar winst Bridgemarq Real Estate Services in de afgelopen 12 maanden heeft betaald.

historisch-dividend

Zijn de winsten en dividenden gestegen?

Wanneer de winst daalt, worden dividendbedrijven veel moeilijker te analyseren en veilig te bezitten. Beleggers houden van dividenden, dus als de winst daalt en het dividend wordt verlaagd, verwacht dan dat een aandeel tegelijkertijd massaal wordt verkocht. Bridgemarq Real Estate Services rapporteerde vorig jaar verlies en de algemene trend suggereert dat de winst de afgelopen jaren ook is gedaald, waardoor we ons afvragen of het dividend in gevaar komt.

Een andere belangrijke manier om de dividendvooruitzichten van een bedrijf te meten, is door het historische tempo van de dividendgroei te meten. De dividendbetalingen van Bridgemarq Real Estate Services zijn eigenlijk stabiel in vergelijking met 10 jaar geleden. Wanneer de winst daalt maar de dividenden stabiel zijn, betaalt het bedrijf meestal een groter deel van zijn winst of betaalt het contant geld of schulden op de balans, wat niet ideaal is.

Onthoud dat u nog steeds een overzicht kunt krijgen van de financiële gezondheid van Bridgemarq Real Estate Services door onze visualisatie van hun financiële gezondheid hier te bekijken.

Laatste afhaalrestaurants

Moeten beleggers Bridgemarq Real Estate Services kopen voor het volgende dividend? Ten eerste is het niet geweldig om te zien dat het bedrijf een dividend uitkeert, ondanks dat het het afgelopen jaar verliezen heeft geleden. Positief was dat het dividend werd gedekt door de vrije kasstroom. Het is niet de meest aantrekkelijke propositie vanuit het oogpunt van dividend, en we zouden deze waarschijnlijk voorlopig laten vallen.

Dus als u ondanks de lage dividendkwaliteiten nog steeds geïnteresseerd bent in Bridgemarq Real Estate Services, moet u goed geïnformeerd zijn over enkele van de risico’s waarmee deze zekerheid wordt geconfronteerd. Onze analyse toont aan: 4 waarschuwingsborden voor Bridgemarq Real Estate Services die we ten zeerste aanbevelen om te raadplegen voordat u in het bedrijf investeert.

We raden u echter niet aan om gewoon de eerste dividendaandelen te kopen die u ziet. Hier is een lijst met interessante dividendaandelen met een rendement van meer dan 2% en binnenkort een dividend.

Heeft u feedback op dit artikel? Maak je je zorgen over de inhoud? Neem contact op direct bij ons. U kunt ook een e-mail sturen naar de redactie (at) Simplywallst.com.

Dit Simply Wall St-artikel is algemeen van aard. We geven commentaar op basis van historische gegevens en prognoses van analisten met alleen onpartijdige methodologie en onze artikelen zijn niet bedoeld als financieel advies. Het is geen aanbeveling om aandelen te kopen of te verkopen en houdt geen rekening met uw doelen of uw financiële situatie. Ons doel is om u een gerichte langetermijnanalyse te bieden op basis van fundamentele gegevens. Merk op dat onze analyse mogelijk geen rekening houdt met de laatste aankondigingen van prijsgevoelige bedrijven of kwalitatieve documenten. Simply Wall St heeft geen positie in een van de genoemde aandelen.

Leave a Comment