Waarom de behoefte aan innovatie in commercieel vastgoed in de loop van de tijd alleen maar zal toenemen

Meningen geuit door Aannemer de bijdragers zijn van hen.

Elke zakenman begrijpt dat innovatie essentieel is. In commercieel vastgoed is dit principe echter vooral waar. Sinds het begin van 2020, toen de pandemie van het coronavirus de wereld van commercieel onroerend goed op zijn kop zette, hebben professionals uit de industrie innovatieve ideeën bedacht om niet alleen te overleven, maar ook te gedijen. Dit soort geavanceerde innovatie zal in de toekomst van de industrie steeds noodzakelijker worden.

Vastgoedprofessionals die op de lange termijn willen floreren, zullen de meest innovatieve in hun vakgebied moeten worden. Elk jaar wordt de behoefte aan innovatie alleen maar sterker. Gelukkig kan de commerciële vastgoedsector gelijke tred houden.

De behoefte aan duurzaamheid zal elk jaar toenemen

Naarmate klimaatverandering de weersomstandigheden zwaarder maakt en wereldwijde races duurzamer worden, zal de commerciële vastgoedsector haar deel moeten doen. Zowel investeerders als huurders zullen op zoek gaan naar bedrijven met sterke duurzaamheidsindicatoren.

Vastgoedprofessionals zullen ook manieren moeten vinden om nieuwe duurzaamheidsinitiatieven bij te houden om winstgevend te blijven. Uit een onderzoek uit 2020 bleek dat 40% van de vastgoedprofessionals een toenemende vraag naar duurzaamheid bij huurders zag, terwijl 47% een toenemende vraag naar duurzaamheid bij beleggers zag.

Naarmate de vooruitgang in duurzaamheidstechnologie verbetert, lopen vastgoedprofessionals het risico zowel investeerders als huurders te verliezen aan hun concurrenten als ze de nieuwste technologie niet snel kunnen implementeren.

Bovendien kunnen de duurzaamheidseisen in de loop van de tijd toenemen. Veel staten in de Verenigde Staten hebben wetten die vereisen dat commerciële gebouwen aan bepaalde normen voldoen. Californië heeft een wet aangenomen die vereist dat nieuwe gebouwen op zonne-energie moeten werken.

Als u een ouder gebouw exploiteert dat geen gebruik maakt van zonne-energie, zult u binnenkort concurreren met gebouwen die op zonne-energie werken, aangezien consumententrends suggereren dat huurders eerder geneigd zullen zijn om voor zonne-energie te kiezen.

Andere duurzaamheidsinitiatieven dwingen bedrijven hoge boetes te betalen als ze niet aan bepaalde normen voldoen. Als u niet aan deze normen voldoet, kan dit een enorme impact hebben op de winstgevendheid van uw investering. Naarmate de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen steeds ambitieuzer worden, zullen vastgoedprofessionals dat ook worden.

Verwant: Bouw duurzaamheid rond uw medewerkers, niet alleen uw kantoor

Culturele veranderingen in verband met de pandemie vereisen

Uit een 2020-rapport van commercieel vastgoedbedrijf JLL bleek dat vier belangrijke factoren van invloed zijn op veranderende behoeften aan kantoorruimte: werken op afstand, kantoorontwerp, reisgewoonten en technologie.

Veel mensen verwachtten dat werken op afstand de commerciële vastgoedsector zou veranderen. Sommige veranderingen zijn echter onverwacht. In plaats van dat iedereen vanuit huis werkt, zijn veel bedrijven slechts gedeeltelijk afgelegen. Hiervoor moet de kantoorruimte worden geoptimaliseerd voor videogesprekken. De traditionele open plattegrond maakt videobellen moeilijker, zodat kantoorruimtes meer afgesloten ruimte nodig hebben dan voorheen.

Daarnaast zal er meer vraag zijn naar kleinere kantoren, doordat bedrijven minder medewerkers ter plaatse hebben. Hierdoor kunnen investeerders in commercieel vastgoed hun gebouwen opdelen en kleinere ruimtes bieden aan meer huurders.

Ook het reisgedrag verandert. Tijdens de pandemie verlieten veel mensen steden naar meer voorstedelijke of landelijke gebieden. Dit betekent dat er in deze gebieden meer vraag naar kantoorruimte zal zijn. Commercieel vastgoedbeleggers moeten op zoek naar minder gecentraliseerde locaties voor hun nieuwe investeringen.

De vraag naar multifunctionele plekken zal creativiteit vergen

Een van de grootste opkomende trends in de commerciële vastgoedsector is de behoefte aan multifunctionele gebouwen. Naarmate consumententrends veranderen, zullen vastgoedprofessionals creatief moeten zijn in het creëren van gebouwen die op verschillende manieren kunnen functioneren.

Coworking-ruimtes zullen vooral populair zijn naarmate het werken op afstand voortduurt, maar werknemers op afstand zullen ook tijdens de werkdag dicht bij anderen willen zijn. Het is niet genoeg om een ​​oude traditionele kantoorruimte een coworking-ruimte te noemen en te verwachten dat klanten massaal toestromen.

Om winstgevend te zijn, moet je rekening houden met de belangen van de werknemers. Ze proberen sociaal te zijn, maar niet afgeleid. In tegenstelling tot traditionele kantoorruimtes hoeven werknemers niet in coworking-ruimtes te zijn, dus uw ruimte moet aantrekkelijk genoeg zijn voor mensen.

Succesvolle commerciële gebouwen van de toekomst zullen waarschijnlijk de mogelijkheid bieden voor huurders om kantoorruimte, winkels, yogastudio’s, lounges en elk ander type bedrijf te huren. Vaak kunnen deze gebouwen zelfs woningen bevatten. Vastgoedbeleggers moeten overwegen te investeren in onroerend goed waar gemengd gebruik een optie is, omdat dit het meest winstgevend is.

Verwant: De opkomende trend van slimme huistechnologie in onroerend goed

Automatiseringstechnologie zal een vereiste zijn

De automatiseringstechnologie zal zich de komende jaren verder ontwikkelen. Het is niet genoeg om technologie die al beschikbaar is over te nemen en niet langer aandacht te besteden aan de komst van nieuwe technologieën op de markt. Commercieel vastgoedprofessionals zullen de concurrentie voor moeten blijven door nieuwe ontwikkelingen in automatiseringstechnologie te omarmen om concurrerend te zijn.

De meest succesvolle vastgoedbedrijven tot nu toe hebben nieuwe technologieën geïmplementeerd voor hun concurrenten. Naarmate de technologische vooruitgang steeds sneller gaat, moeten spelers in de CRE-industrie zich vertrouwd maken met de nieuwe technologische hulpmiddelen die beschikbaar zijn, zodat ze nieuwe kansen aan klanten kunnen adverteren.

Gerelateerd: Aan de slag met passief beleggen in onroerend goed

Leave a Comment