Vastgoedtop gehouden in J&K te midden van inspanningen van de overheid om landverkoop te openen

J&K Luitenant-gouverneur Sinha zei dat een soortgelijk evenement in mei volgend jaar in Srinagar zal worden gehouden

Srinagar:

Het J&K Center and Administration hield een Jammu Real Estate Summit (de eerste in zijn soort) om mensen uit het hele land aan te moedigen land of een tweede huis in Jammu en Kasjmir te kopen.

Buitenlanders – degenen die niet geclassificeerd zijn als “permanente bewoners” – was eerder verboden om land te kopen of te bezitten, maar dit werd veranderd nadat het centrum in augustus 2019 sectie 370 had verwijderd, waardoor de speciale status van J&K werd opgeheven.

Lokale demonstranten en regionale politieke partijen beschuldigden het centrum van het “te koop aanbieden van J&K”.

Gezamenlijk georganiseerd door het Ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Zaken en de J&K Administration, vond vandaag de Jammu and Kashmir Real Estate Summit (2021) plaats. Ambtenaren zeiden dat 39 memoranda van overeenstemming of memoranda van overeenstemming waren ondertekend; 19 ging over de bouw van woonhuizen.

De regering noemde dit een ‘historische transformatie van J&K’ en zei dat ze wetten had gewijzigd om externe investeringen in J&K mogelijk te maken, inclusief de aankoop van niet-agrarische grond.

Luitenant-gouverneur Sinha zei dat een soortgelijk evenement in mei volgend jaar in Srinagar zal worden gehouden.

“Onder de nieuwe J&K Development Act is de term ‘een permanente inwoner van de staat’ als criterium weggelaten, wat de weg vrijmaakte voor investeerders buiten J&K om te investeren,” aldus de agenda van de conferentie van vandaag.

“Als gevolg hiervan kan elke Indiase burger niet-landbouwgrond kopen van J&K,” zei hij.

Vorige week heeft de J&K-administratie, onder leiding van luitenant-gouverneur Manoj Sinha, de landgebruikswetten gewijzigd en toestemming gegeven voor de herclassificatie van landbouwgrond voor niet-agrarische doeleinden. Het besluit kreeg felle kritiek van regionale partijen, die zeiden dat het land zou worden gebruikt om niet-inwoners te vestigen.

Onlangs vertelde het centrum aan het parlement dat er slechts zeven percelen grond waren gekocht van J&K na de opheffing van de speciale status. Het toestaan ​​van mensen van buiten J&K om grond te kopen in de UT was een van de belangrijkste gespreksonderwerpen voor de BJP en het centrum, maar tot nu toe lijkt dit niet het geval te zijn.

Oppositiepartijen hebben er bij de regering op aangedrongen zich te concentreren op het scheppen van banen in plaats van op investeringen, aangezien J&K wordt geconfronteerd met een enorme werkloosheidscrisis.

Volgens een recent werkloosheidsonderzoek van het Indian Economic Monitoring Centre (CMIE) is het werkloosheidspercentage van J & K hoger dan 21%. Het gemiddelde voor heel India is 7,8 procent.

Ondertussen waren er op enkele kilometers afstand protesten tegen de top en eisen voor herstel van grondwettelijke en staatsgaranties.

“J&K wordt te koop aangeboden. Ze proberen onze demografie, onze geschiedenis, onze identiteit en onze cultuur te veranderen. We accepteren geen dergelijke ontwikkeling die het karakter van J&K verandert. Ze veilen J&K’, zegt Sunil Dimple, president van Mission J&K State.

Onlangs werd de J&K-administratie gedwongen haar beslissing om de elektriciteitssector te privatiseren, inclusief transport, in de ijskast te zetten nadat 20.000 werknemers – die beweerden dat overheidsmiddelen routinematig werden verkocht – in staking waren gegaan. Het leger moest worden ingeschakeld om netwerkstations te bedienen.

Leave a Comment