Vastgoed boomt in Aiken County

26 december – Noot van de redactie: The Aiken Standard telt de 10 beste lokale verhalen van 2021 af. Dit is #5 in de 10-delige serie die begint op 22 december en eindigt op 31 december.

De onroerendgoedmarkt in Aiken County was hot in 2021, na een landelijke trend.

De gemiddelde verkoopprijs van een woning was de afgelopen vijf jaar het hoogst en ook het aantal gesloten woningen overtrof de gegevens van de afgelopen vijf jaar.

Als we specifiek kijken naar de jaar-op-jaargegevens van Meybohm Real Estate op 21 december, dan is de gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Aiken County $ 291.125, een stijging ten opzichte van $ 247.843 een jaar geleden.

De provincie heeft ook jaar op jaar stijgingen gezien in twee andere belangrijke gebieden die verband houden met de verkoop van woningen: de gemiddelde prijs per vierkante meter en het aantal gesloten eenheden, een duidelijke indicatie van een brandende markt.

Een cijfer dat daalde, was het gemiddelde aantal dagen dat een huis op de markt stond voordat het werd verkocht. Borden te koop duurden zelden langer dan een paar weken, als ze dat wel deden.

Agenten in Aiken County schreven deze dynamische markt toe aan een paar verschillende factoren, waaronder schaarste aan voorraad, toenemende nieuwbouw en aanhoudende lage rentetarieven.

Sommige van diezelfde makelaars merkten op dat de schaarste aan inventaris heeft bijgedragen aan de stijging van de prijzen, omdat meer mensen meer bieden op minder huizen, wat resulteert in hogere prijzen.

Een ander probleem dat wordt veroorzaakt door schaarste aan inventaris, is voor degenen die hun huis verkopen en naar een ander pand willen verhuizen. Het huis dat wordt verkocht, kan snel worden gekocht, waardoor het voor verkopers belangrijk is om een ​​plan te hebben voor waar ze naartoe verhuizen, zeggen experts.

Anders kunnen ze vast komen te zitten en geen plek hebben om naartoe te gaan als hun huis wordt verkocht. Daarom adviseren agenten verkopers om vroeg te beslissen waar ze naartoe gaan.

Aiken is ook een aantrekkelijke plek geworden om te verhuizen, volgens lokale experts, met Hitchcock Woods, een overvloed aan golfbanen en de hippische gemeenschap die enkele van de trekpleisters van het gebied zijn.

Tegelijkertijd heeft de COVID-19-pandemie het voor veel mensen die voorheen op kantoor werkten mogelijk gemaakt om op afstand te werken. Zo maken sommige mensen van de gelegenheid gebruik om een ​​grote stad te verlaten en naar een kleiner gebied zoals Aiken County te verhuizen, wat de interesse van de kopers voor het gebied wekt.

Leave a Comment