Subcommissies van de gemeenteraad van New York keuren herbestemming SoHo / NoHo goed, met wijzigingen

Verenigde Staten: Subcommissies van de gemeenteraad van New York keuren herbestemming SoHo / NoHo goed, met wijzigingen

Om dit artikel af te drukken, hoeft u zich alleen maar te registreren of verbinding te maken met Mondaq.com.

Vandaag keurden de Subcommissie Bestemming en Franchise van de gemeenteraad en de commissie voor landgebruik de herbestemming van SoHo / NoHo goed met aanpassingen. In deze Klantwaarschuwing vatten we de wijzigingen samen en schetsen we de laatste stappen om SoHo / NoHo-herbestemming uit te voeren.

Op 9 november 2021 hield de Subcommissie Zonering en Franchise van de gemeenteraad een openbare hoorzitting over de herbestemming van SoHo / NoHo (klik hier voor meer informatie over de hoorzitting van de subcommissie). / NoHo Rezoning en, met de laatste twee subcommissies die vandaag hun goedkeuring hebben gegeven, zal het voorstel naar verwachting eind 2021 van kracht worden. Klik hier om meer te lezen over de CPC-goedkeuring en om meer te weten over de SoHo / NoHo Herbestemming, Klik hier.

De subcommissies hebben bij het goedkeuren van de herbestemming de herbestemming op verschillende belangrijke manieren gewijzigd. De wijzigingen omvatten het volgende:

  • Verlaging van hoogten naar de juiste plaatsen
  • Verminder de maximaal toegestane commerciële vloeroppervlakteverhouding (FAR) die is toegestaan ​​in het grootste deel van het herbestemmingsgebied
  • Beperk het gebruik van slaapzalen en universiteiten
  • Stel een maximaal toegestane oppervlakte in vierkante meters op voor horecagelegenheden
  • Implementatie van een speciale CPC-vergunning voor grootschalig commercieel gebruik van meer dan 25.000 vierkante voet.
  • Hogere toegankelijkheid vereisen door MIH-optie 2 te verwijderen

De CPC moet deze voorgestelde wijzigingen in overweging nemen voordat de voltallige gemeenteraad tot de eindstemming kan overgaan. De CPC moet deze voorgestelde wijzigingen in overweging nemen voordat de voltallige gemeenteraad kan overgaan tot de eindstemming, die naar verwachting volgende week zal plaatsvinden.

Hoewel de burgemeester de bevoegdheid heeft om een ​​veto uit te spreken over een planningsbesluit van de gemeenteraad, is het algemeen bekend dat de burgemeester van Blasio deze herbestemming volledig steunt en geen veto zal uitspreken over de goedkeuring van de gemeenteraad. Met de stemmen van vandaag ligt de herbestemming van SoHo / NoHo op schema om tegen het einde van het jaar te worden goedgekeurd en ingevoerd.

Het Stroock-team voor landgebruik, zonering en milieu zal nauwlettend toezien op de voltooiing van deze herbestemming en we kijken ernaar uit om updates te geven over landgebruik en bestemmingsplannen naarmate we verder gaan met de volgende regering.

De inhoud van dit artikel is bedoeld als algemene gids over dit onderwerp. Er moet specialistisch advies worden ingewonnen met betrekking tot uw specifieke situatie.

POPULAIRE ARTIKELEN OVER: Vastgoed en bouw in de Verenigde Staten

(Zelfde) Meer hetzelfde voor 2022?!

Mintz

Ik geef toe dat degenen onder ons in de commerciële vastgoedwereld de neiging hebben om termen als “vast”, “begraven”, “onder water” en “brandoefening” nogal losjes te gooien …

FinCEN wil de vastgoedmarkt reguleren

Morrison & Foerster LLP

Op 6 december 2021 heeft het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) een Regulatory Proposal Notice (ANPRM) aangekondigd om opmerkingen te vragen over de voorbereiding van een voorgestelde regel …

Leave a Comment