Prijzen stijgen terwijl de verkoop daalt

Terwijl de huizenverkopen in Massachusetts dalen, volgen de prijzen niet dezelfde trend.

De mediane verkoopprijs van eengezinswoningen en appartementen bleef records vestigen in november, aangezien de verkoop in Massachusetts jaar op jaar daalde, volgens het novemberrapport van de Warren Group.

Landelijk stijgen de huizenprijzen. Uit een rapport van het Inspection Support Network waarin de stijgingen van de huizenprijzen in de VS in 2021 werden geanalyseerd, bleek dat de huizenprijzen in augustus 2021 bijna 20% duurder waren dan het jaar ervoor.

In augustus 2019 constateerde het rapport dat de procentuele verandering van de huizenprijzen op jaarbasis daalde tot 3,2%, het laagste groeipercentage sinds het einde van de Grote Recessie. Maar tegen augustus 2020, zes maanden na het begin van de COVID-19-pandemie, was het groeipercentage versneld tot 5,9%.

Leave a Comment