ONROEREND GOED: Experts zeggen dat dit het perfecte moment is om uw huis te kopen of verkopen

LANSING, Michigan (WLNS) – Als u geïnteresseerd bent in het kopen of verkopen van uw huis, zeggen experts dat de tijd rijp is. 6 news sprak met de eigenaar van Real Estate Designs om te peilen hoe de woningmarkt er op dit moment uitziet.

Begin dit jaar had u waarschijnlijk moeite om uw droomhuis te krijgen.

“Als je voor het eerst een huis koopt, word je verliefd op het huis. Je gaat denken dat dit huis van jou is en je wilt het echt. Het kan soms emotioneel zijn om te wedijveren met vijf of zes, soms meer dan tien andere kopers, alleen maar om te proberen dat huis te kopen. Ze bieden allemaal, ze vragen het beste en het hoogste. Het kan een beetje gek worden’, zegt Dominic Lee, eigenaar van Real Estate Redesign bij Remax Okemos.

Dit komt doordat de voorraden van woningen zo laag waren en de prijzen van te koop staande woningen door de vraag vrij hoog waren.

Lee zegt dat de huizenmarkt nu evenwichtiger is.

“Het gebeurt van nature, meestal wanneer de koudere seizoenen Michigan treffen. Het is gewoon omdat er minder kopers op de markt zijn, wat de lage voorraad ondersteunt die we momenteel op de markt hebben, “zei hij.

Hoewel de voorraad in het Greater Lansing-gebied nog steeds onder de 500 ligt. Lee zegt dat dit het moment is om te kopen, er is minder concurrentie en de prijzen zijn nog steeds laag.

“We zien altijd meer kansen voor je omdat je rente zo laag is. Twee weken geleden heb ik zelfs mijn eerste koper zover gekregen om een ​​bod zonder concurrentie te accepteren. En dat is niet het hele jaar voor mij gebeurd, ‘zei Lee.
Hij zegt dat het ook een goed moment is om te verkopen.

“Het is zeker nog steeds een goed seizoen voor verkopers omdat je gemiddelde verkoopprijs nog steeds hoger is dan afgelopen december. Op dit moment kunnen de meeste huizen in slechts een week of twee worden aangeboden en verkocht. Dus de verkopers zetten je huis op de markt’, zei hij.

Lee’s advies aan iedereen is nu om een ​​goede agent te hebben.
“Vertrouw op je makelaar als je met een goede makelaar werkt die een goede staat van dienst heeft. Ze weten wat ze doen en ze zullen je helpen en vervolgens je due diligence doen op het terrein, ‘zei hij.

Leave a Comment