NJ vastgoedmarkt in 2022

Er is veel gezegd over de gekke trends op de huizenmarkt in New Jersey, aangezien de COVID-19-pandemie de bewoners van Garden State dwong om te hurken, vervolgens op pad te gaan en uiteindelijk op het laatste moment een omweg te maken naar hun plannen in 2021.

Sommige van de meer bizarre anekdotes over het kopen van huizen zullen in 2022 misschien niet worden herhaald, volgens Robert White, de nieuwe president van New Jersey Realtors.

“We hebben meerdere biedingen gezien, 20 biedingen op een enkele woning, met een gemiddelde van $ 50.000 tot $ 100.000 boven de vraagprijs, afhankelijk van de prijs,” zei White, voorspellend dat hij in het nieuwe jaar zou kunnen. 12 aanbiedingen per woning, met 3% tot 5% boven de vraag.

Dit komt omdat White gelooft dat de markt, hoe actief hij ook is, nog niet eens zijn hoogtepunt heeft bereikt. De voorraden blijven laag, zei hij, en zullen tijd nodig hebben om te stabiliseren.

“We zullen meer voorraad gaan zien, dus door deze voorraad op de markt te brengen, zal de verwachting van de koper om een ​​aanbieding te winnen verminderen,” zei White.

Er is volgens White geen “bubbel” die kan barsten, hoewel de kosten misschien niet zo hoog blijven stijgen als, om een ​​voorbeeld uit dit jaar te gebruiken, 14% boven de gemiddelde verkoopprijs van een huis.

En hoewel het waar is dat de rente moet worden verhoogd, misschien meerdere keren, zullen ze volgend jaar niet te veel stijgen.

Het is een kwestie van perspectief, zei White.

“Het gaat niet naar 5% of 6%, het gaat naar misschien 3,5%, 3,75%,” zei hij. “Het verwijdert deze kopers niet noodzakelijkerwijs uit de inkooppool.”

“De prijzen blijven stijgen en de vraag van kopers is nog steeds erg sterk. De voorraden zijn nog laag en ik denk dat dit tot 2022 zo zal blijven.”

Begin 2021 maakten de meeste inwoners van New Jersey zich zorgen om na een jaar opsluiting naar buiten te gaan en hun zoektocht naar huisvesting te concentreren op grote eigendommen met achtertuinen.

Dit zijn altijd prioriteiten, zei White, maar naarmate het jaar vorderde, zorgden aanhoudende conflicten met leren op afstand en thuiswerken ervoor dat een speciale kantoorruimte voor velen ook een must was.

En dat zal niet veranderen, zelfs niet als bedrijven in New Jersey hun werknemers uiteindelijk grotendeels persoonlijk terugbrengen; White zei dat een thuiskantoor het “nieuwe normaal” is.

Grote vastgoedtrends kunnen zelfs op korte termijn moeilijk te voorspellen zijn, maar White is ervan overtuigd dat de zaken goed zullen beginnen wanneer de kalender naar januari verschuift.

“De prijzen blijven stijgen en de vraag van kopers is nog steeds erg sterk, de voorraden zijn nog steeds laag en ik denk dat dit zo zal blijven tot 2022”, zei hij.

Patrick Lavery is het anker voor het New Jersey 101.5 middagnieuws. Volg het op Twitter @ plavery1015 of stuur een e-mail naar patrick.lavery@townsquaremedia.com.

Aftellen naar de 15 beste New Jersey-weerverhalen van 2021

NJ’s meest gehate kerstversieringen

11 dingen die van een restaurant in New Jersey een echt restaurant maken

Leave a Comment