MoU onroerend goed in Haldiram, J & K’s industriële ontwikkeling wordt gestimuleerd

Als grote stimulans voor het nieuwe industriële ontwikkelingsbeleid in Jammu en Kasjmir heeft de Union Territory Administration op maandag 27 december 39 memoranda van overeenstemming ondertekend met de vastgoedreuzen van het land en een grote fastfoodketen in Jammu. Er worden ook inspanningen geleverd om in de nabije toekomst de algemene voorwaarden af ​​te ronden en memoranda van overeenstemming te ondertekenen met topziekenhuizen in het land.

Bronnen van Raj Bhawan hebben aan India Narrative onthuld dat 39 MoU’s zullen worden ondertekend met een aantal prominente vastgoedbedrijven in aanwezigheid van luitenant-gouverneur Manoj Sinha, de minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling Hardeep Singh Puri en de minister van Staat in het kabinet van de premier, Dr Jitendra Singh. Maandag in Jammu. De bedrijven zijn geselecteerd uit een lange lijst van aanvragers die industriële en ontwikkelingsbedrijven willen opzetten bij J&K als onderdeel van het nieuwe industriële ontwikkelingsbeleid van de UT dat eerder dit jaar is gepubliceerd.

Hoewel de meeste MoU’s in de huisvestings- en vastgoedsector zouden zijn en namens de UT-regering zouden worden ondertekend door de eerste secretaris voor huisvesting en stadsontwikkeling, Dheeraj Gupta, zou er een MoU-overeenkomst worden ondertekend met fastfoodgigant Haldiram’s.

Haldiram’s staat bekend om zijn puur vegetarische gerechten, met name Kanpuri Laddu Panna Cotta, Bhujia Tamatar Ki Sabzi, Gulab Jamun Ki Sabzi, Kettle Chips Lasagna en Moong Dal Halwa en verschillende andere. Bronnen zeiden dat de voedselketen ernaar streeft om productie- en verkoopeenheden op te zetten in Jammu, Katra, Sudh Mahadeva, Mansar, Surinsar, Patni Top en andere toeristische en pelgrimsoorden.

Onder andere dr. Niranjan Hiranandani, vice-president van de National Real Estate Development Corporation (NAREDCO), Durga Shankar Mishra, secretaris van het ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling van de Unie zouden aanwezig zijn bij de ondertekening van de protocollen. Betaalbare huurwoningcomplexen (ARHC’s) zouden het belangrijkste kenmerk van het nieuwe initiatief zijn. Bij deze gelegenheid worden ook de Real Estate Regulatory Authority (RERA)-portal en RERA-registratie en -goedkeuring gelanceerd.

De Jammu Kashmir Housing Board (JKHB) zal een Memorandum of Understanding ondertekenen met de Central Government Employees Social Housing Organization (CGEWHO), het ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling voor de bouw van woningen voor medewerkers van de centrale overheid. Bronnen gaven aan dat de lancering van het veilingportaal en een veiling van enkele activa van de JKHB en de Jammu Development Authority (JDA) ook bij dezelfde gelegenheid zouden plaatsvinden.

De H & UDD en de NAREDCO zullen een Memorandum of Understanding ondertekenen voor de bevoegdheden in het kader van de National Mission of Urban Livelihoods (NULM) op het grondgebied van de Unie. NAREDCO zal ook een memorandum van overeenstemming ondertekenen voor vastgoedontwikkeling met NAREDCO Jammu en Kasjmir. NAREDCO zal naar verwachting een memorandum van overeenstemming ondertekenen met LEADs voor investeringen in de vastgoedsector. Hij zal ook een memorandum van overeenstemming ondertekenen met de National Association of Realtors (NAR) voor de opleiding, het beheer en de versterking van het netwerk van makelaars in Jammu en Kasjmir.

De eendaagse functie zal ook de onthulling van beleid / memoranda van overeenstemming, de lancering van het trainingsinitiatief en de lancering van het boek zijn.

Enkele sessies zullen worden toegesproken door topfunctionarissen van de regeringen van de Unie en de UT. Onderwerpen zijn onder meer “Jammu en Kasjmir Visie op onroerend goed: sectoroverzicht, kansen en uitdagingen”, “Growth Catalyst: gemak van investeren in Jammu en Kashmir”, “Kans voor investeerders: betaalbare woningen, luxe woningen, tweede huis, huur Wonen bij J&K ‘en’ J&K Volgende Bestemming: Toerisme, Films & Entertainment, Logistiek, Commercieel, Warehousing ‘.

Bronnen zeiden dat de centrale regering en de regeringen van Jammu en Kasjmir investeringen van duizenden crore in de vastgoedsector verwachten, ook na de intrekking van de speciale status van Jammu en Kasjmir op 5 augustus 2019 en de splitsing van de oude staat in twee UT’s van J&K en Ladakh. . “The Jammu and Kashmir Real Estate Investors Summit 2021”, zoals de functie werd genoemd, is de eerste in zijn soort bij J&K na augustus 2019.

In 2019 had de regering van Jammu en Kasjmir een investeerderstop gepland in Jammu en Kasjmir, maar het voorstel werd uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus. Later ontving de J&K een massale respons op haar nieuwe industriële ontwikkelingsbeleid dat in april 2021 werd gepubliceerd.

Anu Malhotra, directeur van Jammu Industries, vertelde India Narrative dat er ongeveer 3.500 aanvragen waren ontvangen van verschillende ondernemers voor de oprichting van eenheden bij J&K onder het nieuwe industriële ontwikkelingsbeleid. Met deze eenheden is een investering van Rs 31.000 crore gemoeid. De J&K-regering zou erfpachtgrond en tal van andere stimulansen verstrekken, waaronder substantiële subsidies en volledige GST-terugbetalingen aan aannemers voor de eerste 10 jaar. LG Manoj Sinha verwacht voorstellen ter waarde van Rs 50.000 crore voor investeringen in het kader van dit programma.

Op 16 december keurde de raad van bestuur van J&K, onder leiding van LG Manoj Sinha, de oprichting goed van twee medische centra, één in Meeran Sahab Jammu en één in Sempora Srinagar. De belangrijkste ziekenhuisketens van het land zouden hun supergespecialiseerde ziekenhuizen in de privésector in de twee geneesmiddelen moeten vestigen. Terwijl het land in Meeran Sahab wordt geïdentificeerd, is ongeveer 400 kanal land van de afdeling J&K Industries overgedragen voor de oprichting van een keten van ziekenhuizen in Sempora.

Mehmood Ahmad Shah, directeur van Industries Kashmir, vertelde India Narrative dat er in totaal 10 aanvragen waren ontvangen – allemaal van lokale ondernemers in Kasjmir – voor de oprichting van grote ziekenhuizen in het medisch centrum Sempora. Volgens sommige bureaucratische bronnen waren de ziekenhuisketens Medanta en Apollo zeer geïnteresseerd in het opzetten van hun ziekenhuizen in het Meeran Sahab Medical Center in Jammu.

(Content wordt vrijgegeven onder een overeenkomst met indianarrative.com)

–indiaans verhaal

(Alleen de titel en afbeelding van dit rapport zijn mogelijk herwerkt door Business Standard-medewerkers; de rest van de inhoud wordt automatisch gegenereerd vanuit een gesyndiceerde feed.)

Leave a Comment