J&K-regering tekent 39 memoranda van overeenstemming met vastgoedinvesteerders

De regering van Jammu en Kasjmir heeft maandag het grondgebied van de Unie opengesteld voor de vastgoedinvesteerders van het land door 39 memoranda van overeenstemming te ondertekenen ??18.300 crore voor de ontwikkeling van onroerend goed en commerciële projecten.

Luitenant-gouverneur Manoj Sinha beschreef de ondertekening van de memoranda van overeenstemming op de J&K Real Estate Summit hier als ‘historisch’ en zei dat het een belangrijke stap was in de richting van de transformatie van de UT.

Tijdens een persconferentie op de top zei hij dat de regering de RERA-vastgoedwet al heeft geïmplementeerd en de modelhuurwet in de UT heeft aangenomen.

Hij benadrukte dat de regering zou overwegen het zegelrecht op eigendomsregistratie te verminderen en een one-stop-shop-systeem op te zetten voor snellere goedkeuring van projecten.

De top werd georganiseerd door de regering van J&K, het ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Zaken van de Unie en het makelaarskantoor NAREDCO.

Sinha zei dat deze MoU’s zullen helpen bij het genereren van directe en indirecte werkgelegenheid in J&K. Hij kondigde ook aan dat op 21-22 mei volgend jaar een soortgelijke vastgoedtop zal worden gehouden in Srinagar.

Gevraagd naar beweringen van oppositiepartijen dat percelen van de lokale bevolking in naam van ontwikkeling zullen worden geconfisqueerd, zei Sinha dat het een “poging was om angst te creëren en mensen aan te zetten”. Er zal geen demografische verandering zijn, voegde hij eraan toe.

Heb niet zo’n behoefte: LG Sinha over AFSPA-recensie in J&K

Manoj Sinha zei dat het niet nodig was om een ​​commissie op te richten om de Armed Forces (Special Powers) Act (AFSPA) op het grondgebied van de Unie te herzien.

Sinha werd gevraagd of Jammu en Kasjmir de behoefte voelen om een ​​commissie op te richten om AFSPA te herzien of in te trekken, zoals in Nagaland wordt gedaan.

‘Maak je er maar geen zorgen over. Ik ben het aan het onderzoeken. Ik heb niet zo’n behoefte (om een ​​panel op te zetten om het te beoordelen), ‘zei Sinha hier op een persconferentie.

Het centrum heeft zondag een commissie op hoog niveau gevormd, onder leiding van een secretaris-officier, om de mogelijkheid te onderzoeken om de controversiële wet op de strijdkrachten (speciale bevoegdheden) in Nagaland op te heffen, blijkbaar om de groeiende spanning in de staat te verminderen. . van 14 burgers.

Leave a Comment