J&K-regering ondertekent memoranda van overeenstemming ter waarde van Rs 18.300 crore met onroerendgoedinvesteerders van het land

De regering van Jammu en Kasjmir heeft maandag 39 memoranda van overeenstemming ondertekend met een waarde van Rs 18.300 crore met de vastgoedinvesteerders van het land voor de ontwikkeling van onroerend goed en commerciële projecten.

Buitenlanders – degenen die niet geclassificeerd zijn als “permanente bewoners” – was eerder verboden om land te kopen of te bezitten, maar dit werd veranderd nadat het Centrum in augustus 2019 sectie 370 had verwijderd, waardoor de speciale status van J&K werd opgeheven.

J&K luitenant-gouverneur Manoj Sinha noemde de ondertekening van de MoU’s op de J&K Real Estate Summit in Jammu “historisch”, zei J&K, luitenant-gouverneur Manoj Sinha, dat het een belangrijke stap was in de richting van de transformatie van het grondgebied van Union (UT).

Een officiële woordvoerder zei dat de titanen van de Indiase onroerendgoedsector, waaronder ontwikkelaars van residentiële, commerciële en commerciële ruimte, de entertainmentindustrie, toerisme en horeca, logistiek en l Warehousing en financiële instellingen samenkwamen voor de groei van J&K tijdens de allereerste ‘Real Landgoed Top-2021’.

Lees | Vraag naar onroerend goed bereikt niveaus van vóór Covid, vooruitzichten blijven positief: analisten

In aanwezigheid van Hardeep Singh Puri, minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Zaken en J&K LG, werden 39 Memoranda of Understanding ter waarde van Rs 18.300 crore ondertekend om groei en ontwikkeling in de ‘UT te bevorderen, zei hij en voegde eraan toe dat het investeringen in de residentiële , commerciële, infrastructuur- en bioscoopsectoren.

Puri zei dat onroerend goed, de op één na grootste werkgever van het land, talloze kansen voor economische groei bij J&K zal creëren. “De natuurlijke sterke punten van J&K UT en de veerkracht van haar mensen zijn ongeëvenaard in de wereld en moeten zich nu vertalen in economische ontwikkeling, welvaart en levensgemak”, zei hij.

De luitenant-gouverneur kondigde aan dat de volgende “Real Estate Summit” zal worden gehouden in Srinagar op 21-22 mei 2022. “Lokale bedrijfsontwikkeling is absoluut noodzakelijk bij het schrijven van het groeiverhaal van J & K. Naast de landelijke vastgoedspelers zullen ook de lokale ontwikkelaars van J&K centraal staan ​​in dit nieuwe tijdperk van ontwikkeling van de vastgoedsector in de UT”, voegde hij eraan toe.

Vastgoedbedrijven die MoU’s hebben ondertekend, zijn onder meer Signature Global, Samyak Group, Raunak Group, Hiranandani Constructions voor woningbouwprojecten. Chalet Hotels Limited heeft een memorandum van overeenstemming getekend voor gastvrijheid. Raheja Developers, Goel Ganga, GHP Group en Shree Naman Group hebben eerste pacten getekend voor woningbouwprojecten.

Lees | 2021 was een allegaartje voor Jammu en Kasjmir

Lokale demonstranten en regionale politieke partijen beschuldigden het Centrum er echter van “J&K te koop aan te bieden”. Een paar kilometer verderop waren er protesten tegen de top en eisen voor herstel van grondwettelijke en staatsgaranties.

“J&K wordt te koop aangeboden. Ze proberen onze demografie, onze geschiedenis, onze identiteit en onze cultuur te veranderen. We accepteren geen dergelijke ontwikkeling die het karakter van J&K verandert. Ze veilen J&K’, zegt Sunil Dimple, president van Mission J&K State.

J&K-woordvoerder van de nationale conferentie, Imran Dar, noemde de top “weer een verachtelijke stap om de mensen van Jammu en Kasjmir van hun rechten te beroven.” “Dergelijke stappen leggen de sinistere plannen bloot om af te zien van de macht in J&K”, zei hij in een verklaring.

“Het is ook een brutale poging van de RSS-BJP om J&K te gebruiken als zondebok voor de wijdverbreide economische mislukkingen, de problemen van boeren en de werkloosheid die in het hele land woedt”, zei hij.

De J&K Apni-partij, die naar verluidt een vertegenwoordiger van de BJP is, verwierp ook de top en noemde het “ondermijning van de woonplaatswet”.

Bekijk hier de nieuwste DH-video’s:

Leave a Comment