Is Fidelity International Real Estate (FIREX) op dit moment een goede keuze voor beleggingsfondsen?

DEBent u op zoek naar een Mutual Fund Equity Report fonds? Starten met Fidelity International Real Estate (FIREX) behoort tot de mogelijkheden. FIREX heeft een Zacks-ranglijst voor beleggingsfondsen van 1 (sterke koop), die is gebaseerd op negen voorspellingsfactoren zoals omvang, kosten en prestaties uit het verleden.

Fondsgeschiedenis / Beheerder

Fidelity is gevestigd in Boston, MA, en is de manager van FIREX. Fidelity International Real Estate debuteerde in december 2004 en sindsdien heeft FIREX ongeveer $ 361,35 miljoen aan activa verzameld op de meest recente beschikbare datum. De huidige fondsbeheerder, Guillermo de las Casas, heeft sinds april 2010 de leiding over het fonds.

Prestatie

Het is duidelijk dat beleggers in deze fondsen op zoek zijn naar sterke prestaties ten opzichte van hun concurrenten. Dit specifieke fonds genereerde een totaal geannualiseerd rendement over 5 jaar van 11,6% en behoort tot het bovenste derde deel van zijn categorie. Beleggers die liever kortere tijdsbestekken analyseren, moeten kijken naar het 3-jaars totaalrendement op jaarbasis van 12,61%, waarmee het in het bovenste derde deel van dat tijdsbestek staat.

Bij het onderzoeken van de prestaties van een fonds is het ook belangrijk om rekening te houden met de standaarddeviatie van rendementen. Hoe lager de standaarddeviatie, hoe minder volatiliteit het fonds ervaart. De standaarddeviatie van FIREX over de afgelopen drie jaar is 15,18% ten opzichte van het categoriegemiddelde van 15,74%. De standaarddeviatie van het fonds over de afgelopen 5 jaar is 12,88% vergeleken met het categoriegemiddelde van 13,01%. Dit maakt het fonds minder volatiel dan zijn concurrenten in de afgelopen vijf jaar.

Risicofactoren

Beleggers dienen er rekening mee te houden dat het fonds over 5 jaar een bèta van 0,67 heeft, dus het zal waarschijnlijk minder volatiel zijn dan de markt als geheel. Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden, is alfa, omdat deze de prestatie van een portefeuille weerspiegelt op een voor risico gecorrigeerde basis ten opzichte van een benchmark, in dit geval de S&P 500. Het fonds produceerde de afgelopen 5 jaar een negatieve alfa over de prijs. blijkt dat de beheerders van deze portefeuille moeite hebben met het selecteren van aandelen die een hoger rendement genereren dan die van de benchmark.

Uitgaven

Voor beleggers is het essentieel om de parameters met betrekking tot kosten nader te bekijken, aangezien kosten steeds belangrijker worden voor beleggingen in beleggingsfondsen. De concurrentie op dit gebied neemt toe en een goedkoper product zal waarschijnlijk beter presteren dan zijn verder identieke tegenhanger, terwijl alle andere dingen gelijk blijven. In termen van vergoedingen is FIREX een fonds zonder kosten. Het heeft een kostenratio van 0,96% in vergelijking met het categoriegemiddelde van 1,22%. Vanuit kostenoogpunt is FIREX eigenlijk minder duur dan zijn concurrenten.

Beleggers moeten er ook rekening mee houden dat de minimale initiële investering voor het product $ 0 is en dat elke volgende investering geen minimumbedrag heeft.

Eindresultaat

Over het algemeen scoort Fidelity International Real Estate (FIREX) hoog voor het Zacks beleggingsfonds, en in combinatie met zijn relatief sterke prestaties, gemiddeld neerwaarts risico en lagere vergoedingen, lijkt dit fonds op dit moment een goede potentiële keuze voor beleggers.

Dit zou het begin kunnen zijn van uw zoektocht naar FIREX onder de categorie Mutual Fund Report. Overweeg om naar www.zacks.com/funds/mutual-funds te gaan voor meer informatie over dit fonds, evenals alle andere die we rangschikken voor meer informatie. Wil meer weten ? We hebben een uitgebreide reeks aandelentools die u kunt gebruiken om de beste keuzes voor uw portefeuille te vinden, ongeacht het type belegger dat u bent.

Boom in infrastructuurvoorraden zal Amerika overspoelen

Binnenkort zal er een enorme inspanning worden geleverd om de afbrokkelende Amerikaanse infrastructuur weer op te bouwen. Het is tweeledig, urgent en onvermijdelijk. Er zullen miljarden worden uitgegeven. Er zullen fortuinen worden verdiend.

De enige vraag is: “Ga je vroeg in goede aandelen springen als ze het grootste groeipotentieel hebben?” “

Zacks heeft een speciaal rapport gepubliceerd om je daarbij te helpen, en vandaag is het gratis. Ontdek 5 bijzondere bedrijven die het meeste willen halen uit de aanleg en reparatie van wegen, bruggen en gebouwen, evenals het transporteren van goederen en het transformeren van energie op een bijna onvoorstelbare schaal.

GRATIS downloaden: Hoe u kunt profiteren van miljarden dollars aan infrastructuuruitgaven >>

Klik om dit gratis rapport te krijgen

Ontvang uw gratis (FIREX): fondsanalyserapport

Om dit artikel op Zacks.com te lezen, klik hier.

De standpunten en meningen die hierin worden uitgedrukt, zijn de meningen en meningen van de auteur en komen niet noodzakelijk overeen met die van Nasdaq, Inc.

Leave a Comment