Hot Property: zo presteerde Pittsburgh Real Estate in 2021

EENHet jaar van het kopen van een huis in de achtbaan loopt ten einde, kopers in Pittsburgh halen diep adem nadat ze hebben ervaren hoe het is om in een bruisende vastgoedmarkt te leven.

Hoewel de koopwoede halverwege het jaar voorbij is, is hij nog niet weg. Experts van Realtor.com hebben hun huisvestingsprognose voor 2022 vrijgegeven, die voorspellen dat hoewel de markt vanaf de lente van 2021 zal vertragen, “de prijzen hoog zullen blijven, de voorraden krap zullen blijven en de hypotheekrente zal blijven stijgen.

De hypotheekrente zou op een mooie 3,6% moeten uitkomen. De huren zullen echter blijven stijgen omdat de inflatie huurders ertoe aanzet om te kopen, vooral in de markt van Pittsburgh, waar de huizenprijzen betaalbaarder blijven dan in andere delen van het land.

Maar zelfs als de inflatie de dagelijkse goederen raakt en een grotere hap uit onze portemonnee neemt, hoeft u zich geen zorgen te maken; De werkloosheid blijft dalen tot bijna 4%, de lonen stijgen en bedrijven bieden grotere bonussen aan om werknemers te stimuleren daar te gaan werken. Dat, in combinatie met werken op afstand, zorgt ervoor dat een groep kopers naar de buitenwijken – en zelfs landelijke gebieden – trekt, aangezien kantoorwerk van 9 tot 5 tot het verleden behoort.

In Pittsburgh blijft de nieuwe woningbouw sterk, met lokale en nationale bouwers die het voortouw nemen in alles, van herenhuizen tot de $$250.000 bereik naar huizen met terras waarvan verwelkom een ​​leven met meerdere generaties te overvloedig luxe gebouwen in boerderijstijl in de $ 850.000 + categorie.

Natuurlijk zijn er ook tal van appartementen in aanbouw binnen de stadsgrenzen, waaronder het Pittsburgh Magazine Ultimate House van dit jaar in Lawrenceville Lofts. (Popenbare rondleidingen van 14 tot 23 januari). Andere lofts zijn in aanbouw in het Strip District, met Fort Pittsburgh tussen de ongekende mix in 2022.

Woningfavorieten vanaf 2021

Weet je nog ? Nu we 2022 ingaan, bekijken we enkele van onze favoriete huizen die in 2021 te koop staan. De meeste van onze favoriete lezers waren huizen vol charme, stijl en veel eigen vermogen.

440highland Ptp 032 Img 7200npn

Bovenaan die lijst stond deze Cape Cod in Penn Hills die in augustus in de verkoop ging. Eigenaresse Angela Hess heeft met de hulp van haar vader de bakstenen buitenkant van het huis drastisch vernieuwd, waardoor hij een ster op sociale media werd die lezers aan het praten kreeg.

Binnen was de transformatie niet minder verbluffend – en zorgde voor een snelle verkoop. Met een opnieuw geconfigureerde binnenruimte en nieuwe afwerkingen, badkamers en keukens, stond het huis twee dagen voordat ons verhaal werd gepubliceerd onder contract.

Koningen plaatsen Jf21

Tot slot sluiten we dit jaar af met het grote huis in Pittsburgh waar deze column in de eerste plaats mee begon; Konings domein bij Highland Park is nog steeds op de markt en wachtend op de juiste koper.

Het herenhuis met 22 kamers in Second Empire-stijl werd tot leven gebracht door Dr. Frank Brown en zijn vrouw, Maura, nadat ze 26 jaar geleden de pastorie van de stad hadden gekocht. Hun restauratie van museumkwaliteit behoort tot de beste van het land, zo niet de wereld. Het staat op de lijst voor $ 3,28 miljoen en lijkt bijna een koopje als je het vergelijkt met de prijskaartjes van enkele van de nieuwe huizen in het gebied.

Misschien vindt dit grote oude huis in 2022 eindelijk een nieuwe eigenaar die er net zo dol op is als wij.

Op basis van haar jarenlange ervaring in de vastgoedsector in het gebied, biedt Rosa Colucci Hot Property, een kijkje in de unieke en historische huizen op de markt. Elke week loopt Hot Property achter het bord Te koop om het verhaal van een speciaal huis in Pittsburgh te delen. En vier keer per jaar biedt Hot Property een diepgaande kijk op de onroerendgoedmarkt in het gebied in Pittsburgh HOME Magazine, waarbij de huizenprijzen en -verkopen worden bijgehouden en wordt gedetailleerd waar gewilde eigendommen zich bevinden. Rosa is bereikbaar via onecordovaroad@gmail.com.

Leave a Comment