Het witwassen van huizen van zwarte eigenaren is geen antwoord op racisme in onroerend goed

Na meer dan $ 400.000 aan upgrades voor hun huis in Marin City te hebben gedaan, verwachtten Paul Austin en Tenisha Tate-Austin dat deze updates zouden resulteren in een veel hogere waardering.

In plaats daarvan waren de Austins, die zwart zijn, verbijsterd toen hun waardering van $ 995.000 de upgrades effectief negeerde. Omdat ze beseften dat hun omvangrijke investering mogelijk werd gecompenseerd door een “zwarte belasting” – een boete die werd opgelegd aan zwarten en buurten – eisten ze een nieuwe aanslag. Alleen deze keer hebben ze hun huis “gewit”; ze verwijderden boeken, foto’s, kunstwerken en andere artefacten die suggereerden dat er een zwarte persoon woonde en dat een blanke vriend de eigenaar was.

Soortgelijke verhalen zijn er genoeg. In 2020 berichtte de New York Times over een stel uit Jacksonville, Florida, dat een tweede taxatie kreeg na het witwassen van hun huis, wat een waarde opleverde die 40% hoger was dan de eerste taxatie. In mei schreef NBC News over een Indianapolis die de Blackness van zijn huis opruimde en een blanke vervanger kreeg, en een tweede taxatie kreeg van 134.000 dollar meer dan de eerste.

Witwassen is geen oplossing voor het devalueren van zwarte woningen – het is een oefening in het wegnemen van waardigheid die geen enkel gezin zou moeten ondergaan. In plaats daarvan verdient dit landelijke probleem een ​​openbare beleidsoplossing.

In 2018 probeerden mijn collega’s – Jonathan Rothwell van Gallup en David Harshbarger, voorheen van de Brookings Institution – en ik de zwarte belasting op huiseigenaren te meten. We hebben een onderzoek ontwikkeld om de inherente waarde van fysieke eigendom zelf te begrijpen, minus de straf voor ras. We onderzochten het prijsverschil tussen koopwoningen in overwegend witte buurten en die in overwegend zwarte buurten, rekening houdend met structurele kenmerken zoals aantal slaapkamers, leeftijd en vierkante meters, pleinen en sociale omstandigheden zoals misdaadcijfers, bekwaamheid percentage openbare scholieren en beloopbaarheid.

We hebben geconstateerd dat huizen in zwarte buurten in het hele land gemiddeld met maar liefst 23% worden gedevalueerd in vergelijking met vergelijkbare huizen in vergelijkbare witte buurten. Dit komt neer op een verlies van ongeveer $ 48.000 aan eigen vermogen en een cumulatief verlies van $ 156 miljard landelijk. De bestrafte waarde voor Blackness is het stelen van geld van individuen en gezinnen om hun kinderen naar de universiteit te sturen, een bedrijf te starten of naar een betere buurt te verhuizen.

Ik heb onze bevindingen in juni 2019 gepresenteerd aan de Amerikaanse House Subcommittee on Housing, Community Development and Insurance. Vertegenwoordiger Al Green (D-Texas) stelde een specifieke vraag aan het panel, dat naast mijzelf bestond uit leden van de evaluatie zaal.

“Gelooft u dat (…) verfoeilijke discriminatie een rol speelt bij de waardevermindering van onroerend goed in buurten die voornamelijk van minderheden zijn, maar meer in het bijzonder van zwarten? Als u het gelooft, steek dan uw hand op.

Leave a Comment