De verkoop van onroerend goed in Summit County zal een nieuw record breken en in 2021 $ 2,5 miljard overschrijden

Dit luxe huis met zes slaapkamers en 7 1/2 badkamers in Breckenridge is een van de vele eigendommen die worden beheerd door Summit Luxury Estates. De verkoop van onroerend goed zal in 2021 opnieuw een record breken, mede door een toename van de verkoop van luxe woningen.
Tripp Fay / Summit Luxury Estates

Voor het tweede jaar op rij ligt de verkoop van onroerend goed in Summit County op schema om een ​​record te vestigen.

Volgens de laatste gegevens van Summit Realtors zijn de verkopen in 2021 met minstens 30% meer dan in 2020 gestegen.

Tussen 1 januari en 23 december bedroegen de onroerendgoedtransacties voor alle onroerendgoedverkopen in Summit County $ 2,52 miljard. Hoewel de definitieve gegevens pas na de start van het nieuwe jaar beschikbaar zijn, is het duidelijk dat het totaal dat van vorig jaar, iets meer dan $ 2 miljard, zal overschrijden.Summit Realtors president en Mountain House Properties makelaar Courtney Peroutka zei dat ze niet dacht dat iemand de toename van de verkoop zag aankomen.

“Hoe opwindend het ook is om deze ongelooflijke hoeveelheid verkopen in de regio te hebben, het is ook een echte strijd voor iedereen, van kopers tot agenten die kopers vertegenwoordigen”, zei Peroutka. “Ik denk dat je zou kunnen zeggen dat het ongekend is.”Summit Realtors-gegevens tonen het totale verkoopvolume van onroerend goed over verschillende perioden van 12 maanden, met een piek in juli, volgens Leah Canfield, makelaar van Coldwell Banker Mountain Properties. Van juli 2020 tot juli 2021 bedroeg het verkoopvolume van onroerend goed $ 2,69 miljard.

Gegevens van Summit Realtors tonen het verkoopvolume van onroerend goed over verschillende perioden van 12 maanden, met een piek in juli, in totaal $ 2,69 miljard in de voorgaande 12 maanden.
Lindsey Toomer / Daily News Summit

Peroutka zei dat het niet mogelijk was voor de markt om eeuwig zo te blijven groeien en dat het al een beetje begon te stabiliseren. Maar ze voegde eraan toe dat ze de prijzen niet te veel ziet dalen.

“We hebben met veel economen en futuristen gesproken, en de luxemarkt zelf, vooral op Summit, lijkt sterk te blijven”, zei Peroutka. “… We hebben niet de inventaris die we in andere jaren hadden. … Dit gebrek aan voorraad heeft ertoe geleid dat deze prijzen nog hoger zijn geworden, dus ik denk dat alles mogelijk is.

De luxemarkt dekt een groot deel van de omzet van Summit County dit jaar. Canfield zei dat steeds meer mensen die ongeveer $ 10 miljoen aan een huis willen uitgeven, in Summit County gaan kopen, in tegenstelling tot Aspen, waar het nog moeilijker is om de markt te betreden.

“Ik denk dat we net een nieuw soort markt betreden, en dat soort markt heeft kopers die we nog nooit eerder hebben gezien,” zei Canfield. “… Dit zijn mensen die in het verleden niet in Summit County zijn geweest.”

Canfield zei dat ze niet denkt dat het aantal verkochte aanbiedingen dezelfde trend volgt als de verkopen in dollars, omdat er niet veel van die duurdere luxeverkopen nodig zijn om het totaal te verhogen. Ze zei ook dat de prijs per vierkante meter in Summit County het afgelopen jaar met bijna 30% was gestegen. In november 2020 had een vierkante meter aan onroerend goed een gemiddelde kostprijs van $ 491, en in november 2021 was dat aantal gestegen tot $ 620.

“Er zijn niet per se veel meer commerciële eigendommen voor nodig”, zei Canfield over het nieuwe record. “… De waarde van al het onroerend goed in de provincie is met 30% gestegen, omdat het bijna lijkt alsof de waarde van elk afzonderlijk onroerend goed in Summit County gemiddeld is gestegen. “

Vanwege stijgende prijzen zoeken mensen in de eengezinswoningmarkt in Leadville en Park County, zei Peroutka.

Peroutka zei dat ze graag meer programma’s zou zien, zoals subsidies, om starters op de woningmarkt te ondersteunen. Ze zei dat voor iedereen die binnenkort een huis wil kopen, het belangrijk is om voorbereid te zijn en zo snel mogelijk met een geldschieter aan de slag te gaan.

“Heb alles wat je nodig hebt als die perfecte plek op de markt komt, dan kun je erop springen, in plaats van de perfecte plek te zien, en dan alles op orde brengen en het missen,” zei Peroutka. “Het is hartverscheurend. “

Peroutka zei dat het hoge verkoopvolume ook de vastgoedgemeenschap beïnvloedt, en prees alle lokale agenten die opnieuw een recordjaar hebben gewerkt.

“Het is niet zo dat de koper een afwijzing zou moeten krijgen nadat hij tegen tien verschillende aanbiedingen is ingegaan en ze allemaal heeft verloren”, zei Peroutka. ‘Jij bent de agent die ze elke keer het slechte nieuws vertelt, dus het is moeilijk. “

Canfield zei dat ze gelooft dat het te vroeg is om te zeggen of nieuwe regels voor kortetermijnhuur in verschillende gemeenten een effect zullen hebben op de waarde van onroerend goed, zoals veel eigenaren van tweede huizen vrezen. Ze zei dat er de laatste tijd een lichte daling is in het aantal verkochte aanbiedingen, wat normaal is voor deze tijd van het jaar.

Leave a Comment