De grootste woningkredieten van Manhattan in november 2021

Steven Roth en Donald Trump uit Vornado met 1290 Sixth Avenue (Getty, VNO)

Manhattan’s 10 grootste woningkredieten die in november werden opgenomen, bedroegen in totaal $ 1,8 miljard, iets minder dan de $ 2,1 miljard die in oktober werd geregistreerd en de top tien van leningen afgelopen november.

Bovenaan de lijst staat Vornado Realty Trust en de $ 950 miljoen herfinanciering van 1290 Sixth Avenue door de Trump Organization. De inventarissen van flatgebouwen en retailleningen in respectievelijk het Financial District en Midtown kwamen daarna, in veel kleinere hoeveelheden. Tishman Speyer kreeg nog eens $ 100 miljoen aan leningen voor zijn Spiral-gebouw in Hudson Yards, wat resulteerde in een relatief klein bedrag ten opzichte van de kosten van het project van $ 3,7 miljard.

77 Greenwich Street, 530 Fifth Avenue en 80 Broad Street (Google Maps, Avison Young, Swig Equities)

77 Greenwich Street, 530 Fifth Avenue en 80 Broad Street (Google Maps, Avison Young, Swig Equities)

Dit zijn de grootste woningkredieten van Manhattan in november:

1. Quad-team | $ 950 miljoen

Een grote lening heeft grote geldschieters nodig. Vornado Realty Trust en de Trump Organization ontvingen een lening van $ 950 miljoen van JPMorgan, Citibank, Goldman Sachs en Bank of Montreal om bestaande schulden te herfinancieren op 1290 Sixth Avenue, een 2,1 miljoen vierkante meter grote kantoortoren in Midtown. De geldschieters zullen de schuld securitiseren en verkopen aan investeerders in de vorm van obligaties die worden gedekt door de hypotheek op het gebouw. Vornado bezit 70 procent van de toren, die voor 98 procent wordt ingenomen door 25 huurders, en onderverhuur is goed voor een kwart van de ingenomen ruimte.

2. Trofeeschuld | $ 128 miljoen

Trinity Place Holdings ontving een lening van 128 miljoen dollar voor condo-inventaris van de Australische investeringsbank Macquarie Group voor 77 Greenwich Street, een nieuw 90-unit trophy condo-project in het financiële district dat te maken had met kostenoverschrijdingen en trage verkopen. De totale schuld bedraagt ​​$ 167 miljoen, met mezzanine-geldschieter Davidson Kempner die nog eens $ 22,8 miljoen uitbreidt. Ryan Serhant nam in april de marketing van het gebouw over.

3. Retail-reset | $ 125 miljoen

Signature Bank verstrekte Aurora Capital Associates en hedge funder Edmond Safra 125 miljoen dollar voor de aankoop van een één blok lang commercieel appartement op 530 Fifth Avenue in Midtown. Het Aurora-Safra-partnerschap betaalde $ 192 miljoen voor het onroerend goed, ongeveer een derde minder dan de $ 295 miljoen die Brookfield Property Partners betaalde in de buurt van het hoogtepunt van de markt in 2014. De huurprijzen voor winkelbedrijven op Fifth Avenue tussen 42nd en 49th Street daalden met 55 %. sinds hun hoogtepunt in 2016.

4. Opnieuw uitvoeren, spoelen, herhalen | $ 113 miljoen

PCCP heeft Invesco Real Estate een lening verstrekt van $ 112,5 miljoen – een deel van de $ 150 miljoen aan wereldwijde fondsen – om zijn 432.000 vierkante meter grote kantoorgebouw aan 80 Broad Street in het financiële district te herfinancieren. Invesco ontving in 2017 een hypotheek van $ 102 miljoen op het onroerend goed van AIG Investments, ongeveer een maand nadat Invesco een belang van 95% in het gebouw had gekocht van Broad Street Development voor $ 235 miljoen. Broad Street, die het pand beheert, kocht het in 2014 voor $ 175 miljoen en behoudt een belang van 5%.

5. Alles inclusief | 105 miljoen dollar

Het Koreaanse Daishin F&I heeft moederbedrijf Daishin Securities $ 105 miljoen geleend als eigenaar van 400 Madison Avenue in Midtown. Het product vervangt een overnamelening van $ 100 miljoen die in 2018 werd verstrekt door de in South Dakota gevestigde Midland National Life Insurance Company, toen Daishin $ 195 miljoen betaalde aan ASB Capital Management voor het gebouw. ASB had het pand in 2012 overgenomen van William Macklowe.

6. Spiraal | $ 100 miljoen

KKR heeft Tishman Speyer een hypothecaire lening van $ 100 miljoen verstrekt voor zijn Spiral Tower, een kantoorgebouw van 2,6 miljoen vierkante meter aan de Hudson Boulevard 66 in Hudson Yards. De lening vertegenwoordigt 2,7% van de totale kosten van het gebouw, of $ 3,7 miljard. Het gebouw – nu voor 54% verhuurd – heeft huurders, waaronder Pfizer, AllianceBernstein, Debevoise & Plimpton en Turner Construction, die als algemene aannemer de bouw van de toren leidden.

7. Oproep aan Londen | $ 82 miljoen

Bank of America heeft $ 82 miljoen geleend aan London Terrace Towers, twee luxe co-op gebouwen begrensd door 9th en 10th Avenue tussen 23rd en 24th Streets in Chelsea met een lijst van beroemde eigenaren. De lening omvat $ 36,6 miljoen aan nieuwe schulden en consolideert bestaande hypotheken op het onroerend goed. Sportsterren, waaronder Milos Raonic en Tom Brady, hebben naar verluidt hun hoofd op de luxe kussens laten rusten.

8. Bedrijfswinkel | $ 73 miljoen

SL Green heeft $ 73 miljoen aan financiering verstrekt aan de familie Hematian, eigenaren van het bedrijf Effy Jewelry, voor hun $ 103 miljoen aankoop van 590 Fifth Avenue. De Office REIT nam de controle over het belang in het gebouw in 2020 na een executieactie tegen Joe Sitt’s Thor Equities nadat de ontwikkelaar in gebreke was gebleven bij een mezzaninelening van $ 25 miljoen. SL Green nam de eerste hypotheek van $ 83 miljoen over die door Wells Fargo was verstrekt in verband met de executie.

9. High Line-lening | $ 60 miljoen

De hypotheektak van John Hancock Life Insurance heeft 60 miljoen dollar toegekend aan de eigenaren van 539 West 28th Street, een huurwoning met 405 eenheden in West Chelsea, ontwikkeld door Avalon Bay. Invesco kocht in 2018 een belang van 80 procent in een portefeuille die het gebouw omvatte, waarbij Avalon Bay 20 procent eigendom behield. Beleggingsbeheerder Eight Points Asset Management tekende voor de lening via East Side 11th & 28th Limited Liability Company.

10. Betaal het vuil | $ 54 miljoen

Acore Capital heeft $ 54 miljoen geleend aan de erfgenamen van wijlen vastgoedbelegger Milton Kimmelman en de familie Leigh, die eigenaar zijn van 555 Fifth Avenue, een 257.000 vierkante meter groot kantoorgebouw in de Plaza-buurt van Midtown. ATCO Properties heeft de erfpacht voor het gebouw. De Kimmelmans verwierven in oktober een belang van 50 procent in de grond onder het gebouw ter waarde van $ 50 miljoen.

Leave a Comment