China betrekt onroerend goed, energiebedrijven profiteren van signalen van politieke steun

  • SSEC + 0,15%, CSI300 + 0,03%
  • De PBOC zet zich in voor het bevorderen van een gezonde ontwikkeling van de vastgoedsector
  • China kondigt in november een tragere groei van de industriële winst aan

SHANGHAI, 27 december (Reuters) – Chinese aandelen stegen op maandag, toen energie- en vastgoedontwikkelaars winst boekten op verwachtingen van verdere monetaire versoepeling nadat de centrale bank beloofde een gezonde ontwikkeling in China’s onroerendgoedmarkt te bevorderen. ** Tijdens de middagpauze steeg de Shanghai Composite Index (.SSEC) met 0,15% tot 3.623,58 punten, terwijl de Chinese CSI300 (.CSI300) met 0, 03% steeg.

** De vastgoedindex (.CSI000952), die de winst aanvoerde, won 1,01%, terwijl de energiesector (.CSIEN) 1,04% won.

** De Chinese centrale bank heeft gezegd dat ze de wettelijke rechten van huizenkopers zal beschermen en beter zal voldoen aan hun redelijke levensbehoeften, terwijl de toonaangevende vastgoedtoezichthouder van het land heeft toegezegd resoluut de risico’s aan te pakken die samenhangen met de late levering van woningen door enkele grote ontwikkelaars. Lees verder

Registreer u nu GRATIS en onbeperkte toegang tot Reuters.com

** De kleinste Shenzhen-index (.SZSC) steeg met 0,31%, de ChiNext Composite-index (.CNT) van de startup board bleef ongewijzigd en de op technologie gerichte STAR50-index (.STAR50) in Shanghai bleef die dag ongewijzigd.

** Lokale gevallen van symptomatische coronavirussen in China nemen weer toe, na het melden van de grootste dagelijkse toename van lokale infecties in 21 maanden in het weekend, met de meeste nieuwe infecties gemeld in de stad Xian, in het noordwesten, toen het een vijfde dag inging van opsluiting. Lees verder

** Het statistiekbureau van het land zei maandag ook dat de winsten van Chinese industriële bedrijven in november in een langzamer tempo stegen.

** In de hele regio was de MSCI Asia Ex-Japan Stock Index (.MIAPJ0000PUS) 0,03% hoger, terwijl de Japan Nikkei Index (.N225) 0,21% lager was.

** De yuan stond genoteerd op 6.3702 tov de Amerikaanse dollar, 0,05% lager dan de vorige slotkoers van 6.3672.

Registreer u nu GRATIS en onbeperkte toegang tot Reuters.com

Verslag van de perskamer in Shanghai; Bewerking door Devika Syamnath

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Leave a Comment