Britse kredietverstrekker staat kopers toe om zeven keer hun salaris te lenen | Onroerend goed

Een hypotheekverstrekker staat huizenkopers toe om tot zeven keer hun inkomen te lenen – ruim boven het traditionele maximum – wat volgens hem sommigen in staat zal stellen een woning te kopen waarvan ze dachten dat deze ver buiten hun prijsklasse lag.

Habito’s nieuwe formule om te berekenen hoeveel mensen kunnen lenen, is aanzienlijk hoger dan het typische industriële maximum van vier tot vijf keer het salaris, en hoewel het sommige kopers in staat kan stellen hun ambities om onroerend goed te kopen te vergroten, zou het ook het debat over verantwoord lenen opnieuw kunnen aanwakkeren . praktijken.

Deze meer genereuze voorwaarden zijn echter alleen beschikbaar voor mensen die een van de dit jaar gelanceerde “vaste leven” -hypotheken van het bedrijf afsluiten, waardoor leners hun maandelijkse aflossingen 40 jaar lang op hetzelfde niveau kunnen vastzetten.

Banken en hypotheekverstrekkers kijken naar verschillende aspecten van de financiën van mensen bij het bepalen van de hoogte van hun hypotheek.

Traditioneel was het maximale ‘inkomensmultiple’ dat beschikbaar is in het VK ongeveer 4,5 keer het salaris, hoewel in 2020 een aantal grote geldschieters, waaronder Halifax en HSBC, hun limieten hebben verhoogd tot 5, 5 keer voor sommige leners.

Op zijn Habito One hypotheek zijn de nieuwe voorwaarden van Habito van toepassing. Om zeven keer hun inkomen te kunnen lenen, moeten aanvragers in een van de vele beroepen werken, waaronder brandweerlieden, politie, NHS-artsen, zoals verpleegkundigen en paramedici, evenals leraren in de publieke sector – en een minimum basissalaris van £ 25.000 per jaar verdienen. jaar.

Personen met een hoger inkomen met een minimum basissalaris van £ 75.000 komen ook in aanmerking. Leners hebben een aanbetaling van minimaal 10% nodig.

In een gezamenlijke aanvraag wordt slechts één persoon geaccepteerd voor maximaal zeven keer zijn salaris, terwijl de ander zijn salaris met vijf ziet vermenigvuldigen. Hypotheekrente vanaf 2,99%

Daniel Hegarty, oprichter en CEO van Habitoto, zei: “Hypotheken met een langere vaste rentevoet betekenen dat klanten volledig worden beschermd tegen elke dreiging van fluctuerende rentetarieven, op een manier die kortere hypotheekcontracten van twee of vijf jaar niet toestaan. voor.

Meld u aan voor de dagelijkse Business Today-e-mail of volg Guardian Business op Twitter via @BusinessDesk

“Als kredietverstrekker die de zaak van elke aanvrager afzonderlijk beoordeelt, zijn we ervan overtuigd dat in aanmerking komende klanten, met de juiste criteria en onder de juiste omstandigheden, hun lening veilig kunnen verhogen om het huis te kopen dat echt aansluit bij hun behoeften, behoeften en hun levensplannen.. “

Nick Mendes, technisch hoofd hypotheken bij makelaar John Charcol, zei dat de hypotheekmarkt op het punt staat te veranderen – deze maand kondigde de Bank of England plannen aan om de hypotheekregels te versoepelen – en hij verwachtte meer van dit soort overeenkomsten.

Hij suggereerde echter dat dit tot hogere prijzen zou kunnen leiden. “Als meer mensen weten dat ze hun meervoudige inkomen kunnen uitbreiden en meer kunnen lenen, zal dat een rimpeleffect hebben op de huizenmarkt – net zoals met de zegelrechtvakantie”, zei hij.

Leave a Comment