Alles wat met onroerend goed te maken heeft: leasen kan beter

Kijkend naar de huidige huizenprijzen en de kosten van het renoveren en upgraden van oudere huizen en plaatsen die verwaarloosd zijn en die gerenoveerd moeten worden, zou huren dan de beste oplossing kunnen zijn in 2022? Het hangt allemaal af van uw financiële en persoonlijke situatie.

Er zijn veel vragen die je jezelf moet stellen, een daarvan is om minimaal vijf jaar te blijven op de plek waar je wilt kopen? Zullen alle belastingaftrekposten, mogelijke waardestijgingen, eigendomskosten, levensstijl, huidige en toekomstige financiële situatie sterk genoeg zijn voor uw baan en/of bedrijf? In de afgelopen 18 maanden heeft de Covid-pandemie een enorme en verwoestende impact gehad op het inkomen. Veel banen en bedrijven, met name restaurants, reizen en horeca, zijn gesloten en veel voor altijd gesloten.

Mensen die in 2019 een woning kochten werden hard geraakt en hadden niet kunnen voorspellen wat er ging komen. Hoeveel huiseigenaren hadden ten minste 6 tot 12 maanden extra spaargeld om de pandemische storm te doorstaan ​​die hun werk en/of bedrijf in gevaar zou brengen? Dit zou altijd een standaarditem moeten zijn op de lijst met cruciale dingen om te overwegen bij het kopen, tenzij uw baan of bedrijf gegarandeerd is, wat de meeste niet is!

Sommige kopers zijn met minimale inspanning in de koopmodus gegaan met de hysterie van Covid en de verleiding van historisch laagste tarieven heeft ertoe geleid dat velen de grote steden hebben verlaten voor meer ruimte met de mogelijkheid om vanuit huis te werken. Echter, naarmate de programma’s voor het redden van hypotheken en forbearance eindigen, stegen de faillissementen met 32% in het derde kwartaal en waren ze 67% hoger dan in het derde kwartaal van 2020, volgens CNBC. Maar door de toegenomen opbouw van eigen vermogen in de meeste panden in de afgelopen 10 jaar, biedt dit mogelijkheden om iets bij de geldschieter te vinden of te overwegen te verkopen.

Voor degenen die behoorlijk sluwe, intelligente en gedisciplineerde beleggers zijn, moet u onderscheid maken tussen de kosten van het bezit (hypotheek, belastingen, reparaties en onderhoud) en het huren van een ander type belegging, bijvoorbeeld aandelen in consumentengoederen, opkomende markten in het buitenland, metalen (zilver of goud), kunnen cryptocurrencies of een bedrijf waarin ze hebben gewerkt met jarenlange ervaring het financieel mogelijk beter doen. De bottom line is diversificatie en het bereiken van uw risicotoleranties.

Ik ben geen gecertificeerd financieel planner of CPA, dus ik kan geen advies geven. Mijn suggesties moeten echter worden besproken met uw CFP of uw adviseur en CPA die u zullen begeleiden. Huren kan de flexibiliteit bieden om te kunnen verhuizen zolang er een kortlopend huurcontract is ondertekend of u zich geen zorgen hoeft te maken over het vertrek voordat uw huurcontract afloopt. De verhuurder zou echter juridische gronden hebben om te proberen de extra huur die op grond van de huurovereenkomst verschuldigd is, te innen.

De stop op huisuitzettingen en huisuitzettingen voor miljoenen mensen zou eind december aflopen, maar president Biden heeft het moratorium op huisuitzettingen en huisuitzettingen verlengd tot 31 januari 2022, en het kan verder worden verlengd voor degenen die een huurovereenkomst hebben. ervan uitgaande dat ze in aanmerking komen na het invullen van een CDC-formulier voor uitzettingsverklaring en dit aan hun verhuurder te hebben verstrekt. Het formulier bevestigt dat u specifiek bent getroffen door de Covid-19-pandemie en dat u alle andere remedies tevergeefs hebt toegepast.

Ook zijn er inkomenseisen voor alleenstaande huurders die in 2020 minder dan $ 99.000 ($ 198.000 voor koppels) verdienden of een stimuleringsuitkering ontvingen. Daarnaast waren huurders die hun inkomen in 2019 niet hoefden te melden bij de Belastingdienst ook vrijgesteld van huisuitzetting en executie. Hier is een link naar een site die een enorme hoeveelheid duidelijkheid en informatie zal bieden over de beschikbare opties op het gebied van verdraagzaamheid, executiemaatregelen en uitzettingen: https://themortgagereports.com/69687/cares-act-mortgage-forbearance-ending- wat te doen

Uit een onderzoek onder grote banken en kredietverstrekkers bleek dat ze geen afschermingsmaatregelen overwogen nadat de verdraagzaamheid was geëindigd. Kredietverstrekkers zijn zich er ook van bewust dat velen een positief eigen vermogen in hun huizen hebben en niet zullen opgeven en hun huis zullen verlaten zoals ze deden tijdens de marktimplosie van 2008. De meerderheid van de huiseigenaren heeft een haalbare optie om te verkopen in plaats van door executiemaatregelen te gaan. , die alleen kan starten bij een betalingsachterstand van 120 dagen.

Huren of blijven waar je bent, is misschien de enige haalbare optie voor jou, aangezien de prijzen buiten het bereik van velen zijn gestegen. Terwijl de prijzen blijven stijgen, maar misschien met slechts één cijfer in de komende twee jaar, zullen steeds meer mensen dure markten, zoals New York, blijven verlaten voor andere staten zoals Florida en Texas, waar de kosten van levensonderhoud aanzienlijk zijn. Sommige van deze plaatsen hebben geen inkomstenbelasting en bieden de voordelen van lagere kosten van levensonderhoud en een meer stressvrije levensstijl voor millennials en millennials.Generatie Z.

Gelukkig nieuwjaar aan al mijn klanten en vrienden en op een gelukkiger, gezonder en winstgevender jaar 2022.

Philip A. Raices is de eigenaar / makelaar van Turn Key Real Estate op 3 Grace Ave Suite 180 in Great Neck. Hij heeft 40 jaar ervaring in de vastgoedsector en behaalde de titel Graduate of the Realtor Institute (GRI) en ook die van Certified International Property Specialist (CIPS). Voor een “GRATIS” consult van 15 minuten, een analyse van de waarde van uw huis, of om uw vragen of zorgen te beantwoorden, kunt u hem bereiken per gsm: (516) 647-4289 of per e-mail: Phil@TurnKeyRealEstate.Com post (gewone post) hem met uw ideeën of suggesties voor toekomstige rubrieken met uw naam, e-mail en mobiele nummer en hij zal u terugbellen of per e-mail antwoorden.

Leave a Comment