5 vastgoedverhuizingen uit te voeren in 2022

Vastgoed staat, net als de aandelenmarkt, op een historisch hoogtepunt, waarbij veel markten de huizenprijzen in één jaar tijd met 20-40% of meer zien stijgen. Hoewel dit geweldig nieuws is voor degenen die al onroerend goed bezitten, is het niet ideaal voor degenen die willen beginnen.

Ondanks de hoge prijzen van vandaag zijn er nog kansen voor het komende jaar. En gezien de veelheid aan opties die beschikbaar zijn om in onroerend goed te investeren, zullen deze vijf stappen u helpen om in 2022 het meeste uit de onroerendgoedmarkt te halen.

Bron afbeelding: Getty Images.

1. Investeer in de juiste REIT’s

Vastgoedbeleggingstrusts (REIT’s) zijn een geweldige manier om blootstelling aan de vastgoedmarkt te krijgen zonder grote sommen geld te hoeven investeren, vooral tegen de huidige hoge prijzen. Deze entiteiten, die een fiscaal voordelige structuur gebruiken om onroerend goed en aan onroerend goed gerelateerde effecten te beleggen en aan te houden, kunnen een uitstekende weg zijn voor nieuwe investeerders.

Net als aandelen kunnen REIT’s worden gekocht via een effectenrekening en krijgen beleggers toegang tot hoogwaardige vastgoedportefeuilles die worden beheerd door ervaren en zeer bekwame fondsbeheerders. REIT’s geven beleggers uiteindelijk toegang tot duur onroerend goed zonder de premie te hoeven betalen om het zelf te kopen.

REIT’s hebben ongelooflijk goed gepresteerd in 2021 en behaalden tot nu toe een rendement van 28%. Maar REIT’s zijn niet immuun voor marktcorrecties of negatieve effecten op de economie of de vastgoedmarkt als geheel. Dus als u ervoor kiest om in REIT’s te beleggen, is het belangrijk om verstandig REIT’s te kiezen en u te concentreren op kwaliteitsbedrijven in snelgroeiende sectoren zoals industrieel onroerend goed, meergezinswoningen of eventueel self-storage.

2. Beoordeel de risico’s

De nieuwe stam van het coronavirus, ommicron; inflatie; voortdurende verstoringen in de toeleveringsketen; en meer recentelijk, de standaardwaarde van Evergrande zorgen voor veel volatiliteit en onzekerheid in de markt. Prognoses voor de richting van de aandelenmarkt, vastgoedmarkt en economie in 2022 staan ​​overal op de kaart. Sommigen denken dat we klaar zijn voor een kleine oplossing, anderen zeggen dat we weer een jaar van sterke groei zullen hebben, en weer anderen denken dat het toneel klaar is voor een crash van epische proporties.

Hoewel niemand precies weet wat er in 2022 gaat gebeuren, kan dit een goed moment zijn om ervoor te zorgen dat uw portefeuille op de juiste plaats staat voor een uittreksel, groot of klein. Overmatige schuldenlast is een van de grootste kwetsbaarheden waarmee beleggers worden geconfronteerd bij een beurscrash. Daarom is het een goed idee om elk van uw investeringsposities te beoordelen in termen van het rendement op de investering, eventuele schulden die aan de investering zijn verbonden en de waarde ervan vandaag. Als u al onroerend goed bezit, kan het een goed moment zijn om enkele eigendommen te verkopen om indien nodig de cashflow te vergroten.

3. Doorgaan met opnemen

Waar de markt ook heen gaat in 2022, cash is king. Of de markt nu stijgt of daalt, u kunt niet in nieuwe kansen investeren zonder het geld om de investeringen te kopen. Blijf geld opzij zetten om te investeren in onroerend goed, minimaal 15%, hetzij via uw pensioenrekening of daarnaast.

4. Verbeter uw kredietwaardigheid

De Federal Reserve heeft plannen aangekondigd om de rente in 2022 te verhogen in een poging de stijgende inflatie te bestrijden. Dit betekent dat het in 2022 duurder zal zijn om een ​​huis met financiering te kopen. Om uw kansen op goedkeuring voor financiering te vergroten en hopelijk het best mogelijke tarief te krijgen, moet u ervoor zorgen dat uw kredietwaardigheid en uw vermogen om gefinancierd te worden in orde zijn. goede bestelling. Topvorm.

Kijk om te beginnen naar zaken als uw schuldratio en uw credit score. Hoewel niet alle investeringen in onroerend goed financiering vereisen, is de kans groot dat u, als u van plan bent actief onroerend goed te kopen en te bezitten, een hypotheek krijgt in een of andere vorm, en een sterk krediet vergroot uw kansen om een ​​hypotheek af te sluiten.

5. Ontdek de verschillende mogelijkheden om in onroerend goed te investeren

Er zijn talloze manieren om in onroerend goed te investeren buiten het beleggen in REIT’s, waaronder huurvastgoed. Huurwoningen – of het nu gaat om vakantiehuizen voor de korte termijn of verhuurd aan huurders voor de lange termijn – kunnen een geweldige manier zijn om passief inkomen te genereren, blootgesteld te worden aan de waardestijging van het onroerend goed in de loop van de tijd en te profiteren van belastingvoordelen. Het heeft echter hogere kosten, meestal 20% van de aankoopprijs als aanbetaling. Het vereist ook een actiever en doorlopend beheer, hoewel dit kan worden beperkt door een vastgoedbeheerbedrijf.

Hoewel de prijzen hoog zijn, kan dit een goed moment zijn om alternatieve methoden te onderzoeken, zoals commercieel onroerend goed, reparatie- en turnaround-vastgoed of andere. Het is nu een goed moment om kansen in de markt te beoordelen en naar langetermijntrends te kijken die elke marktcorrectie waarschijnlijk zullen overwinnen.

Leave a Comment