4 redenen waarom deze commerciële vastgoedsector ongeschonden aan de pandemie zou kunnen ontsnappen

tIn de huidige commerciële vastgoedmarkt kan een oude hacker over “geen hostelkamer” worden vervangen door “geen magazijnkamer”.

Terwijl de reisafhankelijke horecasector typisch zijn staart trekt in het pandemische herstel, is de industriële sector op een serieuze rol en staat ze klaar om ongeschonden uit deze virale puinhoop te komen. Volgens een recent rapport van JLL, De industriële markt bereikte een nieuw recordleegstandpercentage van 4,3% in het derde kwartaal van 2021, terwijl de netto-absorptie – nieuw bezette ruimte minus nieuw leegstaande ruimte – een record bereikte van 135,1 miljoen. Als gevolg hiervan stegen ook de huren met 7,1% op jaarbasis.

Hoewel deze huurverhogingen mager zijn in vergelijking met, laten we zeggen, sommige van onze populairste huizenmarkten, is er voldoende reden om aan te nemen dat industriële CRE in de toekomst zal gedijen. Hier zijn er vier.

Twee mensen voor een laptop in een magazijn.

Bron afbeelding: Getty Images.

1. Vraag van e-commerce en wereldwijde toeleveringsketen voor logistiek

E-commerce zorgde vóór de pandemie voor een intense vraag naar wereldwijde logistiek en last mile-logistiek, en dit is alleen maar toegenomen naarmate shoppers op ongekende manieren online bestellen. Er lijkt weinig reden te zijn om aan te nemen dat de vraag aanzienlijk of binnenkort zal afnemen, en de industriële ruimte is een cruciaal onderdeel van deze wereldwijde toeleveringsketen.

2. De hausse in last minute en last mile magazijnen

Fabrikanten en distributeurs gebruiken al lang een ‘just-in-time’-benadering van product- en onderdelenvoorraad. Verstoringen van de toeleveringsketen verschuiven nu veel mensen naar “voor het geval dat”, waardoor de vraag naar ruimte om kritieke materialen beschikbaar en dichtbij te houden, toeneemt.

Over nabijheid gesproken, de behoefte aan ruimte op de laatste kilometer drijft ook de vraag naar kleinere faciliteiten op kritieke knooppunten van de toeleveringsketen dicht bij de eindbestemming van een product, of het nu een winkel of fabriek is.

3. Zware investering in aankoop en constructie

Er wordt veel geld uitgegeven om te kopen en te bouwen om aan deze groeiende en intense vraag naar industriële ruimte te voldoen, en het is een toekomstgerichte investering. CRE-adviseur en directeur Transwestern zei dat de activiteit in industriële gebouwen het dubbele was van vijf jaar geleden, met 636,6 miljoen vierkante meter in aanbouw in 3Q21.

Ondertussen zei het eerder genoemde JLL-rapport dat van de 85 miljoen vierkante meter aan nieuwe industriële ruimte die in het derde kwartaal werd opgeleverd, 69,6% voorgepubliceerd was. Dit soort vraag trekt ook de aandacht van kopers. Een enkel voorbeeld is Vertrouwen op industrieel logistiek vastgoed win de strijd om Vastgoedinvestering in Monmouth met een bod van $ 4 miljard in contanten dat dat van Sam Zell overtrof Gemenebest gelijkheid en Starwood Capital door Barry Sternlicht.

4. Een afdekking tegen inflatie

Onroerend goed in het algemeen wordt beschouwd als een inflatiehedge, met name commercieel onroerend goed, aangezien veel huurovereenkomsten ingebouwde huurverhogingen bevatten. De Federal Reserve heeft al verwachte renteverhogingen aangekondigd om de inflatiedruk tegen te gaan, en de intense vraag naar magazijn- en logistieke ruimte zal eigenaren van dit type onroerend goed beter in staat stellen om uitgaven door te geven terwijl de impact op hun resultaten wordt geminimaliseerd.

REIT’s kunnen de juiste manier zijn om deel te nemen

ILPT, Equity Commonwealth en Monmouth zijn drie van de meer dan 200 beursgenoteerde Real Estate Investment Trusts (REIT’s) die deze markt gemakkelijk en liquide kunnen betreden en verlaten. En misschien merk je dat je wilt blijven.

De National Association of Real Estate Investment Trusts (Nareit) zei dat op 30 november de 13 bedrijven die volgens haar industriële REIT’s een totaalrendement behaalden van 45,41% year-to-date, een stijging van 12, 17% voor heel 2020.

Het dividendrendement van de groep was slechts 1,90%, als gevolg van de hoge aandelenkoersen waar veel van deze REIT’s nu over opscheppen, maar beleggers hebben reden om enig vertrouwen te hebben in de kansen van deze sector om ongedeerd uit de pandemie te komen, wanneer dan ook. dat kan gebeuren.

10 aandelen waar we de voorkeur aan geven bij Walmart
Wanneer ons bekroonde team van analisten beleggingsadvies heeft, kan het de moeite lonen om te luisteren. De nieuwsbrief die ze al meer dan tien jaar hebben, Motley Fool Aandelenadviseur, heeft de markt verdrievoudigd.*

Ze hebben zojuist onthuld wat volgens hen de… tien beste aandelen die investeerders nu kopen… en Walmart was daar niet een van! Dat klopt – ze denken dat deze 10 aandelen nog betere koopjes zijn.

Bekijk de 10 acties

De portefeuilleadviseur keert terug op 15-6-21

Marc Rapport heeft geen positie in een van de genoemde aandelen. The Motley Fool beveelt Equity Commonwealth aan. The Motley Fool heeft een openbaarmakingsbeleid.

De standpunten en meningen die hierin worden uitgedrukt, zijn de meningen en meningen van de auteur en komen niet noodzakelijk overeen met die van Nasdaq, Inc.

Leave a Comment