Wat te verwachten van vastgoed in West Valley in 2022

De West Valley is een van de snelst groeiende regio’s van Arizona, met een groei van 24% in het aantal inwoners in vergelijking met de even grote 16% in Maricopa County. Naast meer restaurants, winkels en onroerend goed en huisvesting in de West Valley, kijken veel bedrijven nu naar de West Valley voor commerciële, industriële en gezondheidszorgontwikkeling.

Enkele voorbeelden zijn een vestiging van Taiwan Semiconductor Manufacturing Company en een nieuw Phoenix Children’s Hospital in Glendale. Het ziekenhuis alleen al zal meer dan 400 banen opleveren, en daarmee meer inwoners.


LEES OOK: Woningtrends om in de gaten te houden in 2022


De regio heeft momenteel 1,7 miljoen mensen en dat aantal zal naar verwachting groeien tot 2,1 miljoen in 2030 – in minder dan een decennium.

Het goede nieuws is dat er nog voldoende ruimte is voor verdere uitbreiding. Er wordt zelfs geschat dat 40% van de groei van de vallei tegen 2030 in de West Valley zal zijn. De West Valley heeft ook een uitstekende infrastructuur en is verbonden met de rest van Arizona via de Loop 303 snelweg en de Loop 202 snelweg.

Wat betekent dit voor de woningmarkt? Omdat de West Valley ruimte biedt voor meer residentieel vastgoed, zullen potentiële huizenkopers ook in 2022 een competitieve markt blijven zien. Terwijl we het nieuwe jaar ingaan, zien we dat huizen meerdere aanbiedingen krijgen – zelfs tijdens de vakantieperiode, die traditioneel rustiger is .

In Peoria, waar RE/MAX Fine Properties vorig jaar een nieuw kantoor opende, is de Market Action Index – die een momentopname geeft van de marktomstandigheden op basis van het verkooppercentage ten opzichte van de huidige sector – gestegen, zelfs van november 2021 tot december.

Ook de mediane catalogusprijs is het afgelopen jaar fors gestegen, van zo’n 402.000 dollar in december 2020 naar 550.000 dollar vandaag.

Het is opwindend om deze ongelooflijke groei in Arizona te zien, en hoewel het een verkopersmarkt is, is het nog steeds een goed moment om te overwegen om naar de West Valley te verhuizen, aangezien we meer woningen in aanbouw zien, evenals meer uitgaans-, winkel- en eetgelegenheden.

Melissa Dierks is partner, filiaalmanager van het kantoor in Peoria en directeur van West Valley Operations. Onlangs ontving ze haar Lifetime Achievement Award met RE/MAX. Zijn team heeft verschillende prijzen gewonnen met RE / MAX International, waaronder de RE / MAX Hall of Fame en 100% en Platinum Club-niveaus. Voorafgaand aan haar rol bij RE/MAX heeft ze 20 jaar in de financiële dienstverlening gewerkt als senior business analist.

Leave a Comment