Waarom eigenwoningbezit het geschenk is dat blijft geven

Het huis van mijn buurman is eerder deze week op de markt gebracht, en als ik het niet online op de markt had zien komen of het bord in de achtertuin niet had gezien, zou ik ervan overtuigd zijn dat het een geheime voorraad Tickle Me Elmo of PlayStation 5 of welk speelgoed gestresste ouders dit jaar niet in de winkels kunnen vinden. Ze kreeg gisteren een contract voor bijna het dubbele van wat ze een paar jaar geleden voor het huis betaalde.

Dat is het grote vastgoedverhaal dit jaar: met zoveel kopers zijn verkopers in staat om een ​​enorme hoeveelheid overwaarde in hun huis om te zetten in meer harde contanten dan ze zich ooit zouden kunnen voorstellen.

In het geval van mijn buurvrouw zal deze verkoop haar pensioen financieren. Het zal hem ook in staat stellen de staat te verlaten om dichter bij zijn familie te zijn. Ze is niet alleen. Vastgoed is voor de meeste Amerikanen het belangrijkste investeringsvehikel omdat het toegankelijk, tastbaar en relatief veilig is. Alle markten keren uiteindelijk om, maar vastgoed blijft op de lange termijn altijd stijgen.

Leave a Comment