Verlamde makelaar pakt betaalbaarheid huisvesting aan

RICHMOND, Virginia (AP) – William Sweeney kreeg bijna 10 jaar geleden een idee nadat hij ontwaakte uit een medische coma en ontdekte dat hij een dwarslaesie had.

Na verschillende operaties en maandenlange revalidatie had Sweeney een rolstoeltoegankelijke leefruimte nodig, met een gelijkvloerse ingang, brede deuren en gerenoveerde badkamers met toegankelijke toiletten en een inrijdbare douche.

“Ik heb waarschijnlijk zeven tot tien vertoningen gedaan vanaf verschillende locaties en geen enkele was functioneel”, zei hij.

“Ik denk dat het eerste aha-moment dat ik had, ik me realiseerde dat het gewoon een ander perspectief op het leven was,” zei Sweeney. “Ik ben een nieuwsgierig persoon, dus ik wilde alleen maar meer en meer leren vanuit dit perspectief. Als je wakker wordt en een leven hebt meegemaakt dat je leven heeft veranderd, dat je leven heeft veranderd en nooit meer hetzelfde zal zijn, kun je het niet geloven, maar je kunt niet opgeven.

Sweeney, die sinds 2006 actief is in onroerend goed, wilde een bedrijf starten om inclusieve oplossingen voor mensen met een handicap en voor een vergrijzende en groeiende bevolking te bevorderen. Dit najaar richtte hij BoundaryLess Living op, een in Richmond gevestigd bedrijf waarvan hij hoopt dat het zal blijven voldoen aan de huisvestingsbehoeften van mensen met aanpassingsbehoeften en ouder wordende volwassenen.

Het eerste project van het bedrijf was het leeghalen en renoveren van een huis op 1012 W. 49th St. in South Richmond, met een universeel ontworpen toegang voor rolstoelgebruikers op de eerste verdieping. Het huis, dat momenteel te koop staat, maakt deel uit van plannen om nog twee huizen te bouwen in hetzelfde gebied dat ook een universeel ontwerp en functies zou hebben.

Een universeel ontwerp omvat standaard bouwproducten of ontwerpkenmerken, zoals bredere deuren, getrapte ingangen of lagere werkbladen, zodat een huis door iedereen kan worden gebruikt, ongeacht de mogelijkheden.


“We zijn gefocust op functies die zijn ontworpen om de fysieke sociale barrières te verminderen of weg te nemen die mensen ervan weerhouden langer, veiliger en vollediger te leven in de buurten en gemeenschappen waarin ze willen leven”, aldus Sweeney. “Ons doel is om individuen, organisaties, bedrijven en medewerkers samen te brengen om een ​​platform te creëren voor het voeren van belangrijke gesprekken die ervoor zorgen dat mensen met adaptieve behoeften en ouder wordende volwassenen worden erkend en dat hun kwaliteit van leven prioriteit heeft. “

De meeste huizen en buurten zijn nooit ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de gehandicapte bevolking, laat staan ​​de exponentiële groei van mensen van 65 jaar en ouder die in hun huis willen wonen naarmate ze ouder worden, zei hij.

“Adequate huisvesting is over het algemeen een enorm huisvestingsprobleem. We hebben zojuist besloten een risico te nemen, een huis te bouwen, het op de markt te zetten en te kijken wie het voor hoeveel koopt, en we doen er nog twee. En als het werkt, zullen we dat blijven doen’, zei hij.

“We hopen dat we kunnen helpen om steeds meer huisvesting te faciliteren en het gesprek aan te gaan om de situatie om te draaien en oplossingen te vinden”, zei hij.

De behoefte is reëel, zegt Erica Sims, uitvoerend directeur van strategie en duurzaamheid voor HousingForward, een landelijke organisatie voor betaalbare huisvesting.

“In de loop van de tijd is er een groeiende behoefte ontstaan ​​dat al onze woningvoorraad beter inspeelt op de behoeften van ouderen en op de behoeften van mensen met een blijvende handicap of mensen met een handicap, ongeacht hun leeftijd”, zegt Sims.

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention heeft ongeveer 26% van de Amerikanen een soort handicap, waaronder 18,6% van de volwassenen van 18 jaar en ouder die moeite hebben om zich te verplaatsen.

En bijna een miljoen Virginians hebben minstens één handicap, waaronder meer dan 484.000 die moeite hebben met lopen of traplopen en meer dan 335.000 die moeite hebben om op zichzelf te wonen, zei ze, daarbij verwijzend naar gegevens van het Census Bureau uit 2018.

Drie op de vijf babyboomers in Virginia zeggen dat ze van plan zijn om na hun pensionering in hun huidige huis te blijven, zei ze. Maar het probleem is dat twee op de vijf senioren uit Virginia in huizen wonen die vóór 1970 zijn gebouwd.

Alison Clarke, community engagement manager bij het Sheltering Arms Institute, zei dat het vinden van toegankelijke huisvesting voor een persoon met een handicap of senior duur en moeilijk kan zijn.

“Ik werk al meer dan 30 jaar in een afkickkliniek, dus ik weet dat het moeilijk is om geschikte accommodatie te vinden”, zei ze. “Wat Bill (Sweeney) probeert te doen, is een markt aanboren die een groeiende markt is voor mensen die hulp nodig hebben of zich kunnen aanpassen aan hun levensstijl.”

Sweeney heeft het afgelopen decennium veel uit de eerste hand geleerd over adaptief leven.

Het begon toen hij op een maandag naar zijn werk ging met rugpijn. Hij was een fervent hardloper en bergbeklimmer, dus hij geloofde dat deze pijn het gevolg was van overmatige inspanning.

“Ik kreeg een beroerte in mijn wervelkolom. Het is een beetje ongewoon en het gaat omhoog in je hersenen, dus het is alsof je op beide plaatsen bent. Ze begrepen dat en brachten me in een kunstmatige coma’, zei hij. “Toen ik daar wegkwam, moest ik bedenken wat mijn leven zou worden. Het verwoest een gezin, vooral als zoiets plotseling gebeurt. “

Sweeney, nu 67, was alleenstaand terwijl ze een woonruimte probeerde te vinden. Hij kwam op de eerste verdieping van het huis van zijn ouders terecht omdat er hellingen konden worden gebouwd om het huis binnen te komen.

Zijn eerste verbouwing van een volledig aangepast huis was voor hemzelf, een paar jaar na de beroerte. Sindsdien heeft hij zijn huidige huis in de wijk Westover Hills gerenoveerd. Hij hield ook toezicht op de renovatie van twee andere huizen voor klanten.

“We worden steeds beter en leren elke keer meer en meer”, zei hij. “Met deze samenwerking hopen we zoveel meer ideeën te brengen die we kunnen delen en de bron en het kanaal zijn om mensen te helpen langer, vollediger en veiliger te leven.”

Het huis op 1012 W. 49th St. – ongeveer een blok ten zuiden van Forest Hill Avenue in de buurt van Westover Hills Boulevard – ging deze maand op de markt. De vraagprijs is $ 547.596. Hij kocht het huis een jaar geleden voor 231.000 dollar, volgens de online onroerendgoedregisters van de stad.

“We hebben vertoningen gehad, maar nog geen aanbiedingen”, zei hij. “Veel van wat we proberen te doen, is uitzoeken hoe we het aan het publiek kunnen presenteren om ouder worden en leven met een handicap te destigmatiseren. “

Het 2200 vierkante meter grote huis werd gestript en vervolgens opnieuw geconfigureerd om een ​​persoon in een rolstoel volledig te laten leven en functioneren. Aan de achterzijde is een garage toegevoegd met een oprit naar de woning.

In de keuken zijn aanrechten en kasten verlaagd. Het fornuis, de oven en de koelkast zijn strategisch geplaatst voor gemak en gemak.

De hoofdslaapkamer op de eerste verdieping heeft functies zoals zakdeuren. De badkamer heeft een douche waarin een persoon in een rolstoel direct kan rollen.

“Sommige van deze functies zijn gewoon universeel qua ontwerp. Een deel ervan is gewoon omdat we het weten en we leven het en we willen gewoon meer levenservaringen, ‘zei hij.

Volgend jaar moeten de werkzaamheden starten voor de bouw van twee woningen achter deze woning. Deze tweelaagse woningen bevinden zich in de ontwerpfase.

Het huis van 1.950 vierkante meter zou uitkijken op Clarence Street, terwijl het huis van 2.500 vierkante meter uit zou komen op Herbert Street. De gemeenteraad van Richmond heeft onlangs een speciale vergunning goedgekeurd om de bouw van de twee nieuwe huizen mogelijk te maken, in wezen op wat hetzelfde land was als een huis op 1012 W. 49th St.

BoundaryLess Living is van plan om beide huizen te bouwen zonder eerst een koper te vinden.

Sweeney geeft toe dat het riskant is. Maar haar beslissing om een ​​enkele woning te renoveren en op de markt te brengen, en nu van plan is nog twee huizen te bouwen, is gebaseerd op haar persoonlijke ervaring dat ze geen volledig aanpasbare woning kon kopen.

“Ik besloot dat we dit moesten doen en ze moesten bouwen voor een bevolking die huisvesting nodig heeft en het voor hen gemakkelijker moet maken om met andere verouderings- of invaliditeitsproblemen om te gaan”, zegt Sweeney, makelaar bij Keller Williams Realty.

Het bouwen van nieuwe huizen met universele ontwerpkenmerken bestaat al tientallen jaren.

Veel hiervan is gebeurd wanneer woongemeenschappen voor 55-plussers worden ontwikkeld of wanneer een gehandicapte of oudere een woning wil laten bouwen of renoveren met deze kenmerken.

“De meeste aannemers doen het in een door leeftijd gecontroleerde buurt of voor een individuele eigenaar en vaak bouwen ze ze misschien niet allemaal (de adaptieve functies), maar sommige woningen zoals getrapte douches en dat soort dingen,” zei Sweeney.

Danna M. Markland, CEO van de Home Building Association of Richmond, zei dat bouwers huizen hebben ingericht en hele gemeenschappen hebben ontworpen om op hun plaats ouder te worden.

“Het wordt misschien niet adaptief op de markt gebracht”, zei Markland. “Zoveel van deze huizen in gemeenschappen boven de 55 hebben zero-entry, zero-entry douches waar je recht naar binnen kunt lopen of een rolstoel kunt rollen. Ik denk dat er veel van op de markt zijn. Het ding over deze huizen is dat iedereen, op elke leeftijd, met een handicap kan profiteren. “

Huisverbeteringsbedrijven besteden ook veel tijd aan het renoveren van ruimtes in huizen voor mensen met een handicap en ouderen, zei ze.

De HousingForward Sims zeiden dat het een groot probleem is om betaalbare woningen te hebben die ook aanpasbaar zijn.

Degenen die behoefte hebben aan adequate huisvesting verdienen doorgaans gemiddeld 30% minder, zei ze, en het armoedecijfer in deze groep is boven het gemiddelde.

Het renoveren van een groot deel van de huisvestingsportfolio van Richmond tot woningen met speciale behoeften “is extreem duur”, zei Sims, aangezien de huizen veel ouder zijn.

Sweeney zei dat hij hoopt dat BoundaryLess Living kan evolueren en meer een kanaal kan zijn voor een verscheidenheid aan bedrijven, van vastgoedbouwers en ontwikkelaars tot bedrijven in de gezondheidszorg. Het doel, zei hij, is om organisaties, bedrijven en medewerkers samen te brengen om een ​​platform te creëren om de vaak over het hoofd geziene en over het hoofd geziene problemen aan te pakken waarmee oudere volwassenen en mensen met gezondheidsbehoeften worden geconfronteerd.

“Ik wil niet langer ondernemer zijn dan nodig is. Ik ben geen ontwikkelaar. Ik ben geen ondernemer. Ik wil een plan kunnen maken en verspreiden’, zei hij. “We werken eraan om vooruitgang te boeken, maar er is nog werk aan de winkel. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Leave a Comment