Makelaar in Miami verdacht van moord op daklozen

Willy Suárez Maceo (Facebook)

Een makelaar in Zuid-Florida is beschuldigd van het neerschieten van een dakloze man en wordt ervan verdacht twee anderen te hebben vermoord in wat een rechter ‘executiestijl’-aanvallen noemde.

The New York Post meldt dat Willy Suarez Maceo, 25, een inwoner van Kendall, een erkende makelaar in onroerend goed die werkt voor Century 21 in Miami, South Miami, Palmetto Bay en Kendall, is beschuldigd van het neerschieten van een dakloze man in de buurt van het centrum van Miami afgelopen dinsdagavond. . Dit slachtoffer overleefde het en verkeerde donderdag in kritieke toestand.

Maceo richtte zich vervolgens naar verluidt op een tweede slachtoffer, Jerome Antonio Price, die op een stoep in de wijk Wynwood in de stad lag te slapen. Bij beide incidenten gaat de politie ervan uit dat de verdachte zich opgerold naar zijn slachtoffers in zijn zwarte Dodge Charger terwijl ze sliepen, zijn deur opendeed en hen neerschoot.

Het tweede incident werd gefilmd, volgens de Post, maar de aanklacht moet nog worden ingediend.

De politiechef van Miami, Manuel Morales, zei dat Maceo nu een verdachte was in een derde schietpartij op daklozen op 16 oktober. Bij dat incident werd Manuel Perez, 59, gedood door een man die op bewakingsfoto’s lijkt op Maceo, meldt de krant.

Morales voegde eraan toe dat het mogelijk is dat Maceo andere mensen heeft aangevallen, waarbij hij opmerkt dat de slachtoffers zonder duidelijke reden “gewelddadig werden aangevallen” en dat de schietpartijen door een seriemoordenaar zouden kunnen zijn uitgevoerd.

“Misschien zijn er nog andere slachtoffers die geleden hebben onder toedoen van deze meedogenloze crimineel”, zei hij tegen verslaggevers.

Maceo werd geslagen met een aanklacht wegens poging tot moord en beval zijn detentie zonder borgtocht na zijn eerste verschijning in de rechtbank op kerstavond.

De Miami Herald meldt dat rechercheurs Maceo woensdag in zijn auto in Kendall hebben gevonden met een 9 mm Glock op hem, en ballistische tests koppelden het wapen aan de twee schoten.

Circuitrechter Alberto Milian beval hem achter de tralies te blijven, daarbij verwijzend naar het “bijzondere model” van de beoogde daklozen.

[New York Post] – Vince DiMiceli

Leave a Comment