De metaverse belooft het “volgende slagveld voor internettechnologie” te worden

James Zhou, een inwoner van Taipei, zegt dat onroerend goed in de echte wereld te duur is.

En dus, omdat de 27-jarige gelooft dat virtuele werelden snel van de grond kunnen komen, besloot hij een andere markt te betreden.

In maart heeft de handelaar in financiële producten $ 15.390 uitgegeven aan cryptocurrency op 11 virtuele velden in een wereld die eigendom is van een Amerikaans bedrijf.

Een paar maanden later kocht hij vanuit zijn huis in Taipei meer virtueel onroerend goed in de VS voor $ 14.344.

De heer Zhou zei dat zijn aankopen op de Sandbox- en Decentraland-platforms een investering waren en dat hij de virtuele vastgoedactiviteiten wilde helpen groeien.

En hij is niet de enige.

Steeds meer mensen, waaronder beroemdheden, betreden de virtuele vastgoedmarkt, die handelaren en kopers van over de hele wereld heeft aangetrokken.

De prijzen stijgen – een stuk grond is naar verluidt verkocht voor 3,3 miljoen dollar.

Tot grote vreugde van dhr. Zhou ontdekte hij dat JJ Lin, een beroemde popzanger in China en Zuidoost-Azië met meer dan een miljoen Twitter-volgers, $ 171.000 had geïnvesteerd in onroerend goed, virtueel in de buurt van de site van dhr. Zhou op hetzelfde platform.

Bezig met laden

“[It’s] best cool’, zei hij.

Digitale vastgoedmarkten zijn een aspect van de metavers – virtuele werelden waar gebruikers kunnen werken, socializen, winkelen en spelen, met behulp van augmented en virtual reality.

Op sommige metaverse platforms kunnen gebruikers aankopen doen met cryptocurrency.

Maar kopers in Azië, zoals de heer Zhou in Taiwan en JJ Lin die in Singapore woont, investeren hun geld in virtuele werelden die grotendeels worden beheerd door Amerikaanse bedrijven.

De Verenigde Staten lopen voorop in deze virtuele grens.

De belangstelling voor de Metaverse nam in oktober toe toen Facebook zijn naam veranderde in Meta, een teken van zijn groeiende interesse in VR-producten.

Ondertussen worden Chinese techreuzen, die graag de markt willen betreden, geconfronteerd met hindernissen van de Chinese overheid.

Meta (voorheen Facebook) lanceerde een virtual reality-app waar mensen persoonlijke vergaderingen houden als avatarversies van zichzelf.(Mits: Facebook)

“Het volgende slagveld voor internettechnologie”

Hoewel Chinezen virtuele goederen kunnen kopen in de Chinese metaverse met behulp van lokale yuan-valuta in plaats van crypto, heeft de Chinese regering herhaaldelijk waarschuwingen afgegeven met betrekking tot dergelijke aankopen.

Eerder deze maand waarschuwden staatsmedia specifiek met betrekking tot de verkoop van eigendommen in de Metaverse, met het argument dat elke aankoop risico’s met zich meebrengt van volatiliteit, fraude, illegale fondsenwerving en witwassen.

Maar ondanks deze waarschuwingen willen de Chinese overheid en Chinese techreuzen hun betrokkenheid bij deze nieuwe virtuele grens vergroten.

Tencent, China’s grootste internetgamebedrijf, heeft potentiële zakelijke kansen in de metaverse verwelkomd.

Ondertussen haasten Chinese bedrijven zich om handelsmerken met betrekking tot de Metaverse te registreren.

In november heeft China het Metaverse Industry Committee opgericht, dat is aangesloten bij de door de staat gecontroleerde China Mobile Communications Association, om de ontwikkeling van een metaverse-platform te onderzoeken.

De commissie vertelde lokale media dat de metaverse de derde generatie van internet is en kansen biedt voor nieuwe hoogten in wereldwijde innovatie.

Een foto van een vrouw met kort haar die lacht in een veld met paarse bloemen.
Li Wei volgt het metaverse debat in China.(Mits)

Dr. Li zei dat naarmate China metaverse ontwikkelt, er een nieuwe technologische kloof kan ontstaan.

“In de huidige geopolitieke situatie is het mogelijk om twee metavers te zien: de Chinese metaverse binnen de Great Firewall en de westerse daarbuiten”, zei Dr. Li.

Dr. Li zei dat investeringen in deze werelden, zoals onroerend goed, aantrekkelijk waren voor jonge mensen die zich traditionele investeringen niet konden veroorloven.

Spatie om af te spelen of te pauzeren, M om te dempen, pijlen naar links en rechts voor zoeken, pijlen omhoog en omlaag voor volume.

Speel de video af.  Duur: 7 minuten 3 seconden

Als Facebook “Meta” wordt, vragen we wat een metaverse is?

Digitaal beleggen in onroerend goed, een “weddenschap”

Dave Karpf, een Amerikaanse internetexpert van de George Washington University, waarschuwde dat digitaal vastgoed geen “kernwaarde” heeft.

Karpf zei dat kopers dachten dat ze zich in de vroege stadia van de digitale toekomst bevonden en dat investeringen exponentieel in waarde zouden stijgen, maar het was “pure ongereguleerde speculatie”.

Bezoekers worden gefotografeerd voor een immersieve kunstinstallatie
Bedrijven over de hele wereld investeren miljoenen in virtual reality.(Reuters: Tyrone Siu)

Zhou Jian, vice-president cloudtechnologie bij de Chinese e-commercegigant JD.com, zei dat de metaverse is gebaseerd op blockchain en niet-vervangbare tokens, wat betekent dat elk digitaal eigendom uniek is.

Hij vertelde het ABC dat metaverse platforms, zoals Sandbox en Decentraland in de VS, geen eigendomswaarden bepalen; in plaats daarvan zouden gebruikers ze beslissen.

“Als een platform 1 miljoen vierkante kilometer ‘land’ creëert, maar niemand gebruikt het, dan heeft het geen waarde. Maar als ze een miljard gebruikers hebben, zal het niet duur zijn”, zei hij.

“Uiteindelijk zullen kopers het onroerend goed gebruiken om commerciële gebouwen of andere faciliteiten op te richten om bedrijven te runnen, zoals winkelcentra.”

Terug in Taiwan hoopt James Zhou dat zijn land in de categorie “onbetaalbaar” terechtkomt.

Een tiener die een VR-headset en een stuur gebruikt terwijl twee vrienden hem advies geven.
Zhou Jian zegt dat de Metaverse levens- en speelervaringen kan bieden die vergelijkbaar zijn met die in de fysieke wereld.(Zuid-Queensland ABC: Lucy Robinson)

Leave a Comment