China’s toonaangevende vastgoedtoezichthouder belooft risico’s bij de levering van onroerend goed aan te pakken – Xinhua English.news.cn

Op 8 november 2021 worden bewakingscamera’s gezien in de buurt van een vastgoedproject in aanbouw in Shenzhen, de provincie Guangdong, China. REUTERS / David Kirton

Registreer u nu GRATIS en onbeperkte toegang tot Reuters.com

SHANGHAI, 25 december (Reuters) – China’s belangrijkste regelgever voor onroerend goed heeft toegezegd resoluut de risico’s aan te pakken die gepaard gaan met de late levering van woningen door enkele grote ontwikkelaars in een poging de sociale stabiliteit te handhaven, meldde het officiële Xinhua News Agency zaterdag.

Wang Menghui, hoofd van het ministerie van Volkshuisvesting en Stads- en Plattelandsontwikkeling, vertelde Xinhua ook dat China zijn vastgoedbeleid consistent en stabiel zal houden, terwijl het de coördinatie op gebieden zoals financiën en grond- en markttoezicht zal versterken.

Chinese ontwikkelaars hebben dit jaar liquiditeitsproblemen ondervonden toen Peking haar schuldencampagne tegen de opgeblazen sector opvoerde, wat leidde tot wanbetalingen bij spelers met een zware schuldenlast, zoals China Evergrande Group (3333.HK).

Registreer u nu GRATIS en onbeperkte toegang tot Reuters.com

Hoewel de Chinese regelgevers de financieringsbeperkingen enigszins hebben versoepeld om een ​​handmatige landing van de sector te voorkomen, heeft Wang een beleidsomkering uitgesloten.

China zal de vastgoedsector niet gebruiken als een instrument om de economie te stimuleren voor groei op korte termijn en zal doorgaan met het afremmen van speculatieve investeringen, meldde Xinhua, daarbij verwijzend naar Wang.

In plaats daarvan zal China een mechanisme invoeren om de ontwikkeling van de vastgoedsector op lange termijn te bevorderen, terwijl de marktverwachtingen stabiel blijven, evenals de grond- en vastgoedprijzen.

Wang zei dat de fundamenten van de Chinese onroerendgoedmarkt niet waren veranderd, aangezien de vraag naar huizenaankopen robuust bleef vanwege het nog steeds snelle tempo van de verstedelijking en de behoefte aan een betere levensstandaard, aangewakkerd door de epidemie.

Eerder op zaterdag zei de Chinese centrale bank dat het de wettelijke rechten van huizenkopers zou beschermen en beter zou voldoen aan hun redelijke levensbehoeften, en beloofde een gezonde ontwikkeling van de onroerendgoedmarkt van het land te bevorderen. Lees verder

Registreer u nu GRATIS en onbeperkte toegang tot Reuters.com

Verslag van de perskamer in Shanghai; Bewerking door Kirsten Donovan

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Leave a Comment