Wetgevers brengen eigendomsoverdrachtsrechten tot leven

De wetgevende commissie heeft een herhaaldelijk mislukte overdrachtsbelasting op onroerend goed nieuw leven ingeblazen, een belasting waarvan supporters zeggen dat ze de pagina kunnen omslaan in een huisvestingscrisis die de structuur van de gemeenschap van de duurste plaats in Wyoming verzwakt.

Het idee achter de optionele provinciale belasting van 1%, die meerdere keren is ingevoerd door afgevaardigden van Teton County, is om een ​​omzetbelasting te heffen op onroerendgoedtransacties boven een bepaalde drempel. In zijn huidige vorm zou het wetsvoorstel dat is aangenomen door de Wyoming Legislature Joint Revenue Committee misschien $ 20 miljoen per jaar kunnen genereren voor gesubsidieerde en beperkte huisvesting of andere gemeenschapsbehoeften, zei Rep. Mike Yin (D-Jackson).

“Het zou veel kunnen doen, het zou echt veel kunnen doen,” zei Yin.

De verkoop van onroerend goed in Teton County zal naar verwachting in 2021 meer dan $ 3 miljard bedragen, ongeveer een verdubbeling van de belastbare detailhandelsverkopen in de gemeenschap die wordt overspoeld door toeristen.

Vertegenwoordiger Mike Yin (D-Jackson)

“Onroerend goed is voor Teton County wat steenkool is voor Campbell County, behalve dat we het keer op keer kunnen verkopen en tegen een hogere prijs”, zei de lobbyist van de Association of Municipalities of Canada. Wyoming, Bob McLaurin, getuigde in ondersteuning van Bill.

De voorgestelde belastingstructuur zou provincies in staat stellen tot $ 1,5 miljoen vrij te stellen van onroerendgoedtransacties. Dus als een huis wordt verkocht voor $ 3 miljoen, kan slechts de helft van dat totaal worden belast tegen het tarief van 1% als de provincie het volledige bedrag vrijstelt. Maar de voorgestelde wetgeving stelt provincies ook in staat de drempel lager te stellen, waardoor de belasting een haalbare optie wordt voor provincies waar de huizenprijzen niet zo torenhoog zijn.

Provincies kunnen de optionele belasting aanklagen als de helft van de opgenomen gemeenten en provinciecommissarissen daarmee instemt, of als 5% van het electoraat daarom verzoekt. Als dat zou gebeuren, zou de onroerendgoedbelasting worden geheven op kiezers in de provincie. Hoe de fondsen zouden worden gebruikt, zou volgens het wetsvoorstel “duidelijk en adequaat” op het stembiljet worden vermeld.

Mensen wiens baan het huisvesten van Jackson Hole’s personeel inhoudt, zeggen dat de infusie van fondsen die een onroerendgoedbelasting zou kunnen opleveren, de openbare dollars die momenteel aan de zaak worden besteed, zou kunnen overschaduwen. In de afgelopen vijf jaar heeft de regering van Teton County $ 37 miljoen toegezegd aan openbare huisvestingsfondsen, een investering die heeft geleid tot 241 nieuwe eenheden en ongeveer $ 100 miljoen aan extra particulier kapitaal, volgens de directeur van de Jackson / Teton County huisvesting April Norton.

“Dat is ongeveer alles wat we kunnen doen omdat we geen financieringsbron hebben,” zei Norton. “We kijken constant naar mogelijke nieuwe projecten en onze grootste beperking is de financiering. We hebben er vier [affordable housing projects] die nu voor ons liggen, maar we kunnen er geen vier betalen. Misschien kunnen we ons er een veroorloven.

Sotheby’s International Realty kondigt dit huis met drie slaapkamers en twee badkamers op 0,34 hectare grond in East Jackson aan voor $ 4,8 miljoen. Een onroerendgoedbelasting die de steun van de Joint Revenue Committee van de Wyoming Legislature won, zou Teton County in staat stellen een toeslag van 1% op een deel van de verkoop te heffen. (Mike Koshmrl / WyoFile)

Ondertussen worden werknemers per uur en loontrekkende professionals die de meest elementaire diensten verlenen in Jackson Hole steeds vaker gefactureerd buiten waar ze werken. Het is al tientallen jaren een probleem en het is verergerd door een vergrijzend personeelsbestand dat met pensioen gaat, dure huizen verzilvert en vertrekt. Rijke nieuwkomers met banen zonder lokalisatie nemen vaak hun plaats in.

“We verliezen onze werknemers”, vertelde Anna Olson, president / CEO van de Jackson Hole Chamber of Commerce, aan leden van de inkomstencommissie. “Mijn # 1 probleem voor werkgevers is het gebrek aan huisvesting voor werknemers hier, en het wordt steeds erger. ”

Nieuwe ondersteuning

Olson drong er bij de commissieleden op aan om de voorgestelde belasting naar voren te schuiven, zodat deze in de begrotingszitting van februari van de wetgevende macht zou kunnen worden overwogen, en dat deden ze. De commissie verplaatste het wetsvoorstel van 18 pagina’s naar voren op 15 december met 8-4 stemmen. Een jaar geleden schrapte de gezamenlijke inkomstencommissie van de wetgever een landelijke onroerendgoedbelasting van 0,5% van de staat van 7 naar 6. Meer dan de helft van de leden van deze commissie werden vernieuwd, maar er was ook een stemming die op zijn grondvesten deed: die van de vertegenwoordiger Tim Hallinan (R-Gillette).

Vertegenwoordiger Tim Hallinan (R-Gillette)

Hallinan werd beïnvloed door een nieuwe bepaling in de rekening die de pot zoeter maakt voor de staat Wyoming, vertelde hij aan WyoFile. In het bijzonder zouden uitkeringen van het Office of State Lands and Investments aan lokale autoriteiten die onroerendgoedbelasting uitoefenen, met 50% worden verminderd – en die fondsen zouden worden omgeleid naar het algemene fonds.

Hallinan weet ook niet zeker of hij voor de onroerendgoedbelasting zal stemmen zodra het hele Huis in februari bijeenkomt, zei hij. Omdat dit een begrotingszitting is, hebben wetsvoorstellen de steun van een tweederdemeerderheid nodig om in deze kamer te worden behandeld.

Tweederde steun is een “hoge lat” in de belastingwetgever van Wyoming, zei vertegenwoordiger Andy Schwartz (D-Jackson), die verschillende keren een overdrachtsbelasting heeft ingevoerd zonder de steun van de commissie.

“Ik hoop dat, zelfs als hij sterft in deze zitting, hij terug zal komen als commissiewetsvoorstel in de algemene vergadering”, zei Schwartz.

Er is steun van een gewone meerderheid nodig in de algemene vergadering, een “enorm verschil”, zei hij.

Krantenverslagen laten zien dat er sinds de jaren tachtig discussies zijn over een overdrachtsbelasting op onroerend goed in Jackson Hole, en pogingen om het idee 30 jaar lang naar het Capitool in Cheyenne te brengen.

Mijn # 1 probleem voor werkgevers is het gebrek aan huisvesting voor werknemers hier, en het wordt met de dag erger.

Anna Olson, President / CEO van de Jackson Hole Kamer van Koophandel

Een soortgelijke decennialange inspanning van Teton County werd gebruikt om een ​​andere county-optiebelasting door te voeren die nu gebruikelijk is in Wyoming.

Volgens oudere edities van de Jackson Hole Guide werden al in 1965 belastingrekeningen voor logies ingevoerd, maar ze werden uitgedaagd door de Jackson Motel Association, en het duurde tot 1986 voordat de regering van die tijd. De ondertekening van Ed Herschler voerde de belasting in. Tegenwoordig is er een toeristenbelasting van 5% op alle kortetermijnaccommodaties in Wyoming, en provincies hebben de mogelijkheid om een ​​extra belasting van 2% te heffen.

Oude vijanden

Evenzo is er voortdurend verzet geweest tegen het vooruitzicht van een nieuwe onroerendgoedbelasting. Laurie Urbigkit, directeur overheidszaken voor de Wyoming Association of Realtors, heeft haar standpunt botweg aan wetgevers meegedeeld.

“Natuurlijk zijn we tegen dit wetsvoorstel”, zegt ze. “Dat zijn we altijd geweest en zullen dat waarschijnlijk altijd blijven. “

Volgens de Jackson Hole News & Guide heeft het vastgoedbestuur van Teton geen standpunt ingenomen over het wetsvoorstel. Sommige individuele makelaars hebben echter hun steun verleend, waaronder de in Jackson gevestigde eigenaar van Prugh Real Estate.

“Ik ben voor een overdrachtsbelasting,” zei Greg Prugh, “of in ieder geval dat de provincies de mogelijkheid hebben om een ​​proces aan te spannen.”

Een boerderij van 350 hectare te koop heeft zeven percelen en vijf woonsites op een website die voor het onroerend goed is gemaakt. Hoewel de prijs niet wordt vermeld, kunnen vergelijkbare woningen in Jackson Hole in de tientallen miljoenen dollars lopen. (Mike Koshmrl / WyoFile)

Urbigkit noemde de onroerendgoedbelasting “ongrondwettelijk”. De toeslag van 1% die wordt opgelegd op speculatieve investeringen in onroerend goed is niet eerlijk, zei ze.

“Het opleggen van een omzetbelasting op deze beleggingen is niet eerlijk als we geen belasting heffen op aandelen of obligaties”, zei ze.

De particuliere sector, voegde Urbigkit eraan toe, kan oplossingen vinden voor de woningnood op de arbeidsmarkt in Jackson Hole en daarbuiten. Het wordt verleid. Jackson Hole Realtors heeft onlangs een ‘Community Housing Fund’ opgericht, een non-profitorganisatie die makelaarscommissies en het inkomen van verkopers doorsluist naar betaalbare woningen. De inspanning leverde in de eerste maand zo’n $ 200.000 op, meldde de News & Guide, waarvan het grootste deel werd geschonken aan de Jackson Hole Community Housing Trust.

Hoewel een onroerendgoedbelasting wordt gezien als een hulpmiddel in Teton County, heeft het idee de belangstelling gewekt van andere gemeenschappen in Wyoming die moeite hebben om hun personeel onderdak te bieden. Greater Cheyenne Chamber of Commerce voorzitter / CEO Dale Steenbergen, die getuigde ten gunste van een provinciale optie onroerendgoedbelasting, vertelde WyoFile dat hij gelooft dat de rekening ten goede kan komen aan het zuidoosten van Wyoming.

“We moeten de rekening betalen, zodat het een groter percentage van Wyoming kan dienen”, zei hij. ‘Ik wed dat ik een groter huisvestingsprobleem heb in Laramie County. Jackson zou een beroerte krijgen als ze met mijn huisvestingsprobleem te maken hadden. Ik heb vandaag 5000 huizen nodig.

Leave a Comment