GoLocalProv | De hoogste verkoop van onroerend goed in Providence in 2 jaar

donderdag 23 december 2021

Vergroten +

FOTO: Woningen

Residential Properties kondigde de verkoop aan van 91 Prospect Street aan de East Side van Providence, die werd afgesloten voor $ 3,05 miljoen.

Volgens MLS-gegevens over de gehele staat is dit de hoogste verkoopprijs voor woningen in Providence in meer dan twee jaar. Het record voor een residentiële verkoop is 66 Williams Street is $ 4,6 miljoen in 2019.

Het pand Prospect Street is ontworpen door de meest opmerkelijke architect van RI, Friedrich St. Florian. Hij is de architect van het WWII Memorial in Washington, DC. Hij heeft toonaangevend ontwerpwerk uitgevoerd in het hele land en de wereld.

ONTVANG HIER HET LAATSTE NIEUWS – SCHRIJF U GRATIS IN VOOR DAGELIJKSE GOLOCAL EBLAST

Zijn tekeningen maken deel uit van de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York en het Centre Georges Pompidou in Parijs.

Jim DeRentis van Residential Properties vertegenwoordigde zowel de verkoper als de koper in deze transactie. Hij heeft dit jaar in totaal 28 deals van meer dan $ 1 miljoen bij Providence, waarvan hij er 22 heeft genoteerd.

Vergroten +

FOTO Saint-Florian: GoLocal

Beschrijving van het pand

Door de grondige renovaties in 2014 werd deze door Friedrich St. Florian ontworpen residentie een van de meest indrukwekkende van de prachtige huizen op College Hill. De 4 slaapkamers, 5 badkamers, fantastische voorzieningen en het schilderachtige uitzicht op de stad vanaf de bovenste verdieping voegen bruikbaarheid en charme toe aan het dagelijks leven. De uitnodigende entree heeft hoge plafonds, terwijl de gecombineerde woon- en eetkamer is voorzien van een mooie open haard en natte bar met wastafel. De smetteloze keuken van de chef-kok biedt professionele apparatuur, waaronder een ingebouwd fornuis en dubbele ovens. Stijl en functie komen samen in de vorm van stenen werkbladen, een ruim kookeiland, een professionele wijnkoelkast en een grote pantry waar de interieurkok van kan genieten. De begane grond wordt gecompleteerd met een chique damestoilet naast de studieruimte en een veranda met openslaande deuren die directe toegang bieden tot de grote privépatio. Een trap leidt naar de verharde oprit en naar de garage voor drie auto’s met cassetteplafond. Een eigen set op maat ontworpen ijzeren trappen sluit aan op een grote kamer die is afgewerkt met een spectaculair kathedraalplafond.

De ingebouwde garage van het huis voor een extra auto leidt naar het afgewerkte lagere niveau met een mediakamer, kantoor en een au pair-suite met een eigen complete badkamer. Ga verder naar de tweede verdieping waar de prachtige master suite met open haard een eigen kleedkamer en een elegante privé marmeren badkamer met dubbele wastafel, een ligbad en een praktische gestapelde wasruimte biedt. Nog twee rustige suites met eigen badkamer completeren de tweede verdieping. Als klap op de vuurpijl leidt de trap naar de derde verdieping naar een afgelegen en verborgen thuiskantoor met een natte bar en een sereen uitzicht op de boomtoppen. De accommodatie is ontworpen om te wandelen en ligt op slechts een steenworp afstand van het historische Prospect Park. Ook winkels, restaurants, binnenstad en stadsziekenhuizen zijn vlakbij. Esteemed Brown University en de Rhode Island School of Design bieden unieke musea en culturele evenementen. Dankzij de snelle toegang tot de snelweg en de nabijheid van het treinstation van Providence kunt u zich gemakkelijk verplaatsen.

Vind je dit bericht leuk? Deel het met anderen.

Leave a Comment