Politie Miami kondigt arrestatie aan van ‘vermoedelijke seriemoordenaar’

Willy Suárez Maceo

Willy Suárez Maceo

– Miami-Dade-correcties

Volgens de autoriteiten zou een 25-jarige makelaar in Miami verantwoordelijk kunnen zijn voor de moord op twee daklozen en het neerschieten van een derde.

De politie van Miami zei donderdag dat Willy Suarez Maceo van Kendall werd beschuldigd van het neerschieten van een dakloze man in de buurt van het centrum op dinsdagavond. De man heeft het overleefd.

Ongeveer twee uur later, zei de politiechef van Miami, zou Maceo naar verluidt in een zwarte Dodge Charger zijn gestopt en uit de auto zijn getrokken en een andere dakloze hebben vermoord terwijl hij op het trottoir in Wynwood sliep, wat leidde tot een 24-uurs uitgebreid onderzoek. In dit geval moet Maceo nog worden beschuldigd van de moord op Jerome Antonio Price, 56, een schietpartij die werd vastgelegd op bewakingsvideo.

Waarnemend politiechef van Miami, Manuel Morales, zei dinsdagavond tijdens een persconferentie dat inzichtelijke rechercheurs de twee aanvallen onmiddellijk met elkaar in verband brachten.

Agenten vonden Maceo – en een pistool – snel in de auto die vermoedelijk bij de aanslagen was gebruikt. Een snelle ballistische test koppelde zijn pistool aan beide aanvallen, zei Morales.

“Daklozen zonder reden zijn op brute wijze het doelwit geweest”, zei Morales. “Ze voelden de pijn en het onrecht van een brutaal individu.”

Onderzoekers geloven dat Maceo ook achter een derde aanval zou kunnen zitten – de moord op een dakloze man op 16 oktober op 27 SE 1 St. Bewakingsbeelden van de vermeende moordenaar, die eerder met het publiek werden gedeeld, tonen een man die precies op Maceo lijkt. Het ministerie heeft de naam van het oktober-slachtoffer niet vrijgegeven.

16 oktober Moordcirculaire.jpg
Een piloot van de politie van Miami zoekt naar de moordenaar van een dakloze man die op 16 oktober werd vermoord. De politie van Miami zei donderdag dat ze dachten dat de man Willy Suarez Macias was. – Miami-Dade politie

Morales riep het publiek – en andere wetshandhavingsinstanties – op om informatie te verstrekken over mogelijke andere slachtoffers.

“Er kunnen andere slachtoffers zijn die hebben geleden onder de handen van deze meedogenloze crimineel”, zei Morales.

De politie van Miami arresteerde Maceo aanvankelijk rond 01.30 uur op donderdag in het 500-blok van Northwest Sixth Avenue nadat een sergeant hem had gezegd “het pand te verlaten en weigerde dit te doen”, volgens een arrestatierapport.

Uit gegevens blijkt dat Maceo, uit Kendall, een erkende makelaar in onroerend goed is; Century 21 vermeldt hem als werkend in Miami, Kendall, South Miami en Palmetto Bay.

Volgens zijn Facebook-pagina komt Maceo oorspronkelijk uit Cuba en ging hij naar Miami Sunset Senior High School. Haar Facebook-pagina is een mengelmoes van luxe auto’s in Miami, bikinimodellen en foto’s van Maceo op een cryptocurrency-conferentie in juni.

Op haar Instagram-pagina staan ​​huizen te koop in Zuid-Florida en poseert ze voor een Porsche op de Cryptocurrency Fintech Convention in 2021 en in vastgoedvideo’s.

Volgens staatsgegevens was Maceo vóór deze week nog nooit gearresteerd in Florida. Hij had ook een wapenvergunning.

Dit verhaal is oorspronkelijk gepubliceerd 23 december 2021 15:25 uur.

Profielafbeelding van Samantha J. Gross

Samantha J. Gross is een politiek en politiek verslaggever voor de Miami Herald. Voordat ze naar de Sunshine State verhuisde, behandelde ze het laatste nieuws in de Boston Globe en de Dallas Morning News.

Leave a Comment