Hoogste verkoop van onroerend goed in 2021 – DIRT

Zoals zo ongeveer iedereen, hield de vastgoedsector, toen COVID-19 de wereld begon te veroveren, zijn collectieve adem in, uit angst dat het coronavirus hun levensonderhoud zou wegvagen. Het duurde echter niet lang voordat glashelder werd dat de industrie niet alleen in een crisis zou belanden door de pandemie, maar dat het een succesvol jaar zou worden.

Thuiswerkprotocollen in het hele land betekenden dat mensen niet langer dicht bij hun werk hoefden te wonen en als gevolg daarvan pakten velen hun koffers en gingen naar plaatsen waar zij en hun huishoudens zouden meer ruimte om hun armen te zwaaien en comfortabel buiten te zijn zonder angst. ziekte en/of overdracht.

Nergens is de markt zo sterk gegroeid als aan de top, in de ijle wereld van miljardairs en de trofeeën die ze verwerven. Terwijl gewone financiële stervelingen misschien een eenvoudig toevluchtsoord hebben gezocht met een kleine achtertuin en een beetje extra ruimte om een ​​kantoor aan huis op te zetten, hebben degenen met de diepste zakken hun weg naar huizen gevonden. . cocongehalte van hyperluxe.

Nog niet zo lang geleden grepen de meeste mensen, zelfs de rijkste, hun parels en bezwijmden ze van ongeloof, om nog maar te zwijgen van spottend ongeloof en soms minachting, toen een groots herenhuis in Beverly Hills of een appartement in New York voor tien of twaalf miljoen werd verkocht dollar.

Die dagen zijn allang voorbij, kinderen. Tegenwoordig staat een huis van $ 10 miljoen of $ 12 miljoen aan de onderkant van de zeer high-end premiummarkt, getuige het feit dat het goedkoopste huis op deze top 20-lijst in de Verenigde Staten $ 66 kost. miljoen. Dat klopt, in 2021 gaven meer dan 20 mensen meer dan 66 miljoen dollar uit om een ​​huis te kopen, vaak hun derde, vierde, vijfde of meer. Sommige deals werden in contanten verlaagd, terwijl een paar leningen ter grootte van een planeet aangingen die een gewone miljonair begroeven.

Tachtig procent van de 20 transacties op de DIRT-lijst vond plaats in slechts drie staten. Sunny Florida, met zijn miljardairvriendelijke belastingen, had de meeste, met zes deals, voornamelijk in en rond Palm Beach, terwijl New York en Californië dit jaar elk vijf grote transfers registreerden. Toch vonden twee van de top drie deals van het jaar niet plaats in een van die staten, maar eerder in Montana.

Heeft u moeite met ademhalen? Wel een zuurstofmasker op, want de vastgoedlucht wordt hier nog helderder. Net zoals enkele van ‘s werelds rijkste mannen dit jaar in de ruimte zijn gelanceerd, zijn de onroerendgoedprijzen voor mensen met onbeperkte financiële vuurkracht in 2021 stratosferisch geworden.

Zet je schrap.

Leave a Comment