5 belangrijke trends in meergezinswoningen


Roman Babakin // Shutterstock

5 belangrijke trends in meergezinswoningen

De pandemie zet de woningmarkt onder druk. De koopprijzen van de woningen zijn duurder dan ooit, en de meeste markten hebben nu een gebrek aan voorraad Dit maakt het moeilijk om tegen elke prijs een een- of meergezinswoning te vinden.

Identificeer wat helpt bij het stimuleren van de sterke vraag naar meergezinswoningen van investeerders en bepaal welke gevolgen deze trend heeft voor huurders die afhankelijk zijn van deze eenheden voor huisvesting, AandelenMeervoud heeft een lijst samengesteld met vijf manieren waarop investeringstrends de vastgoedsector voor meerdere gezinnen hebben beïnvloed.

De onbalans tussen vraag en aanbod op de woningmarkt is onevenredig aangetast bepaalde demografische gegevens en soorten kopers terwijl huizenkopers en investeerders met een hoog inkomen een groter deel van de markt konden veroveren, soms voordat een aankondiging zelfs maar openbaar werd. Dit gebeurt in stedelijke en voorstedelijke markten in het hele land en de trend voor investeringen in onroerend goed lijkt in de nabije toekomst niet te verminderen.

Beleggers richten zich niet alleen op individuele eenheden. Meergezinswoningen, eigendommen die meer dan één wooneenheid omvatten, of het nu gaat om een ​​duplex, een herenhuiscomplex of een appartementencomplex, zijn tijdens de pandemie populair geworden bij investeerders, en niet zonder reden. Deze eigendommen hebben doorgaans een laag risico en een hoge beloning voor goede investeerders en bieden de mogelijkheid om meerdere eenheden te benutten met een enkele aankoop van onroerend goed.

Blijf lezen om meer te weten te komen over trends in meergezinswoningen.Grand Warszawski // Shutterstock

De recente huurgroei is explosief geweest voor meergezinswoningen

De huurmarkt voor meerdere gezinnen werd aan het begin van de pandemie getroffen, maar is sindsdien hersteld en bloeit nu in de meeste metro’s. Medio 2021 is de huurgroei groeide 2,5% jaar-op-jaar en was teruggekeerd naar pre-pandemische niveaus – en het is sindsdien alleen maar momentum blijven opbouwen.

Volgens Yardi Matrix steeg het nationale gemiddelde huurbedrag voor meergezinswoningen met 13,7% op jaarbasis tot een recordhoogte van $ 1.572. oktober enquête. Dit is geweldig nieuws voor investeerders, die kunnen profiteren van de groeiende huurtrends en de huurprijzen kunnen verhogen voor een hoger rendement op hun investering. Voor huurders is dit echter niet zo gunstig, aangezien zij te maken hebben met gestaag stijgende meergezinshuurprijzen in een tijd waarin andere woningtypes duurder worden.

De stijging van de huurprijzen maakt betaalbare woningen moeilijk of onmogelijk te vinden voor veel Amerikaanse huurders en zou moeten bijdragen aan een deportatie crisis die de toch al kwetsbare gemeenschappen het hardst zullen treffen.

Het extreme tekort aan klasse B, C woningen en arbeidskrachten geeft volop kansen voor creatieve ontwikkelaars en vastgoedinvesteerders om ontwikkeling, rehabilitatie en intensivering aan te bieden.ABC-foto // Shutterstock

De vraag naar meergezinswoningen is groot en zal naar verwachting aanhouden

De vraag naar collectieve huisvesting is Heel hoog op dit moment en zal dat waarschijnlijk voorlopig ook blijven. november volkstelling huisvestingsgegevens blijkt dat de landelijke leegstand in het derde kwartaal van 2021 voor huurwoningen 5,8% bedroeg, een extreem laag percentage.

Een deel van de lage leegstand wordt veroorzaakt door een schrijnend tekort aan beschikbare woningen. Kopers zouden normaal gesproken overstappen uit huurwoningen, waardoor er ruimte overblijft voor nieuwe huurders om in te trekken, maar de overweldigende vraag naar woningen maakte aankopen voor veel mensen onbereikbaar.vooral beginnende kopers. Deze huishoudens blijven dus in hun huurwoning, ook als de huren naar nieuwe niveaus worden verhoogd. Dit heeft ertoe geleid dat beleggers zet groot in op de aankoop van huurwoningen, waardoor de vraag naar meergezinswoningen die een snellere schaalvergroting en een hogere maandelijkse cashflow bieden, toeneemt, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze in sommige gevallen gemakkelijker te financieren zijn.karamysh // Shutterstock

Huurcontracten worden vernieuwd en huurders blijven

Aan het begin van de pandemie was er een snelle daling van de meergezinsverhuur, maar deze neerwaartse trend is niet langer een probleem. Sinds februari 2021 zitten nieuwe huurcontracten in de lift en ook voor huidige huurders is er een interessante trend om hun bestaande huurcontracten te verlengen. Net als de toename van de huurvraag is deze vernieuwingstrend grotendeels te wijten aan een gebrek aan inventaris. Huurverlengingspercentages zijn nu hoger dan bij nieuwe huurcontracten, een verder bewijs dat huurders in hun huizen blijven. Dit is een enorm voordeel voor investeerders, aangezien huuromzet en leegstand zeer kostbaar kunnen zijn. Dit is echter niet zo’n groot voordeel voor huurders, die zonder andere alternatieven met huurverhogingen of andere huurgerelateerde problemen kunnen worden opgescheept.Volodymyr Kyrylyuk // Shutterstock

Er is veel concurrentie van wereldwijde en lokale investeerders

Het volume van multi-home transacties in de Verenigde Staten steeg in een kwartaal record $ 63 miljard in het vierde kwartaal van 2020 – en dit is grotendeels te wijten aan de toegenomen vraag van beleggers. Niet alleen Amerikaanse investeerders hebben hun zinnen gezet op de meergezinswoningmarkt. Beleggers over de hele wereld hebben hun toewijzing aan meergezinswoningen verhoogd, een trend die zich sinds het begin van de pandemie voortzet. De huurprijs is in de moeilijke economische tijden van de afgelopen jaren op peil gebleven en investeerders hebben nu een hoop geld te verdienen.De Palenik // Shutterstock

Aanhoudende vraag zal vrijwel zeker het aanbod volgen

Een andere drijvende kracht achter de toename van meergezinsinvesteringen is de aanhoudend hoge huurvraag in verhouding tot het aanbod. Het woningtekort heeft geleid tot de bouw van nieuwe woningen – meergezinswoningen en andere –in overdrive, waarbij in een recordtempo nieuwe eenheden worden gebouwd in voorstedelijke en stedelijke gebieden. Dat gezegd hebbende, is het onwaarschijnlijk dat nieuwbouw het investeringsrendement voor investeerders in de meergezinsmarkt zal drukken.

Analisten zijn van mening dat de aanhoudende vraag naar huurwoningen gelijke tred moet houden met het nieuwe aanbod, wat betekent dat er voldoende vraag naar investeerders zal zijn om in de nabije toekomst een gezonde bezetting van meergezinswoningen te behouden. De constant hoge vraag in meergezinsmarkten is het resultaat van een complexe samenloop van factoren, waaronder demografische verschuivingen, lage eigenwoningbezit, bestemmingsplannen en de onderbouw van niet-luxe meergezinswoningen in steden en dorpen.

Met een torenhoge vraag en beperkte huisvestingsopties, is het onwaarschijnlijk dat huurders in de nabije toekomst aanzienlijke verlichting zullen zien. Maar in de komende jaren kunnen toekomstgerichte meergezinsinvesteerders een aantrekkelijk rendement behalen en tegelijkertijd het aanbod van marktconforme woningen vergroten, waardoor de kosten voor huurders in een verder opgeblazen huurmarkt worden verlaagd.

Dit verhaal verscheen oorspronkelijk op EquityMultiple
en werd geproduceerd en gedistribueerd in samenwerking met Stacker Studio.


Leave a Comment