10 duurste vastgoeddeals in Los Angeles in 2021 – de Hollywood-reporter

Tech-miljardairs en muziekmagnaten domineren de lijst van LA’s duurste onroerendgoeddeals in 2021. Er zijn talloze records gebroken – ook voor het duurste huis dat ooit in Californië is gekocht – aangezien de ultrarijken hebben geïnvesteerd in mini-fiefdoms die hen weinig opleveren reden om ooit het huis uit te gaan.

Volgens Branden Williams van Beverly Hills Estates heeft de pandemie ervoor gezorgd dat rijke kopers hun leven thuis hebben verdubbeld. “Mensen beseffen echt hoe belangrijk hun huis is. Huizen worden hun alles’, zegt hij. “Hun gymzalen, hun theaters, waar ze werken. Vooral na de lockdown denk ik dat mensen echt willen dat hun huis hun toevluchtsoord is. “

Voorzieningen zoals privétheaters, sauna’s, opnamestudio’s en paniekkamers zijn een must, net als een gevoel van comfort en rust. Hoe gemakkelijker het is voor deze drukke miljardairs om in te trekken, en hoe meer dingen ze vanuit huis kunnen doen, hoe meer ze bereid zijn te betalen. Dit leidde tot huizen met een stratosferische prijs (zoals # 4 op onze lijst), ontworpen met de 1% van de 1% in gedachten.

“Er is één ding gemeen met al deze recordbrekende eindejaarsverkopen: ze zijn allemaal uitzonderlijk”, zegt Rayni Williams van Beverly Hills Estates. “Uitzonderlijk omdat ze alle hokjes van de behoeften van een koper aankruisen. “

  1. Marc Andreessen en Laura Arrillaga’s Malibu-record van $ 177 miljoen

In november braken tech venture capitalist Marc Andreessen en zijn vrouw, vastgoederfgename Laura Arrillaga, records voor het duurste huis ooit gekocht in de staat Californië. Het machtige stel betaalde $ 177 miljoen voor een zeven hectare groot klifresort in Malibu, dat 13 gebouwen omvat die zijn ontworpen in een eigentijdse boerderijsfeer door architect Scott Mitchell. Het luxe resort beschikt over zwembaden en spafaciliteiten, een op zichzelf staande bioscoop, een enorme garage voor verzamelaars en een prachtig uitzicht op de kust van Malibu. Kurt Rappaport van Westside Estate Agency vertegenwoordigde de kopers en verkoper, modemagnaat Serge Azria, die jarenlang bezig was met het renoveren van het pand. “Ik ben er trots op dat iemand zo’n prijs wil betalen voor iets dat ik heb gemaakt”, vertelde Azria aan de de Wall Street krant eerder dit jaar. Betalen, ze hebben het gedaan!

  1. Evan Spiegel en Miranda Kerr’s $ 100 miljoen (of meer?) DIY-project in Holmby Hills

Snapchat-CEO Evan Spiegel en model Miranda Kerr lijken geen haast te hebben om in hun uitgestrekte nieuwe resort in Holmby Hills te wonen. Het echtpaar kocht eerder dit jaar twee aangrenzende panden, in totaal ongeveer vier hectare, van miljardair Ian Livingstone in afzonderlijke transacties. Volgens een bron was de deal veel meer waard dan het eerder aangekondigde bedrag van 100 miljoen dollar. Het herenhuis op het terrein is momenteel in aanbouw (en dat al jaren), maar maak je geen zorgen, Spiegel en Kerr hebben nog verschillende huizen om hun tijd op af te wachten. Naast hun Brentwood-landgoed van $ 12 miljoen kocht het paar onlangs een landgoed van $ 30,4 miljoen in Parijs, waar ze een deel van het jaar wonen. Drew Fenton verving Spiegel, terwijl Stephen Resnick en Jonathan Nash van Hilton & Hyland de lijst in handen hadden.

  1. $ 87 miljoen voor meer beenruimte in Malibu

In februari schonk WhatsApp-oprichter Jan Koum $ 87 miljoen voor het Malibu-landgoed van de socialite Diana Jenkins uit de jaren 60 in ranchstijl. Dat was een relatief klein bedrag vergeleken met de $ 100 miljoen die Koum in 2019 aan het naastgelegen huis besteedde, gekocht van filmregisseur Ron Meyer in 2019. Buren waren niet altijd zo comfortabel. : Koum beschuldigde Jenkins – die op het punt staat om toe te treden De echte huisvrouwen van Beverly Hills –van “Karen-achtig gedrag”, maar het lijkt erop dat de verschillen met veel geld zijn gladgestreken. Compass’s Chris Cortazzo verving Jenkins, terwijl Kurt Rappaport Koum verving.

1601 San Onofre naar Pacific Palisades, dat in juli voor $ 83 miljoen werd verkocht.

  1. $ 83 miljoen voor een Pacific Palisades-juweeltje met een keuken ontworpen door Nobu

De 26-jarige tech-miljardair Austin Russell, CEO van Luminar Technologies (dat machine vision-technologie ontwikkelt voor zelfrijdende auto’s), heeft een adembenemend modernistisch meesterwerk toegevoegd aan zijn steeds groter wordende portfolio, voor een bedrag van $ 83 miljoen. Het prachtige 20.000 vierkante meter grote Pacific Palisades – 1601 San Onofre – is ontwikkeld door Ardie Tavangarian en beschikt over een overloopzwembad, een op maat gemaakte door Nobu ontworpen keuken, binnen- en buitentheaters, een garage die kan worden omgebouwd tot balzaal, een sauna, een uitschuifbaar dak in de hoofdslaapkamer en buitenloggia’s. Branden en Rayni Williams hielden de lijst samen met Judy Feder van Hilton & Hyland. De Williams verving ook Russell.

Lui geladen afbeelding

Het onlangs door The Weeknd aangekochte herenhuis van $ 70 miljoen in Bel Air.
Simon Berlin van Berlijn Fotografie

  1. The Weeknd besteedt $ 70 miljoen aan Bel Air

De drievoudig Grammy-winnaar The Weeknd kocht dit elegante landgoed van 1,6 hectare, gelegen aan 534 Barnaby Road, in augustus. Het is genesteld in de felbegeerde Bel Air Country Club en is gebouwd in 2002. Het beschikt over binnen- en buitenzwembaden, een waterval, een stoombad, een sauna, tennisbanen en een opnamestudio. De voormalige eigenaar, de Nederlandse acteur en producer Reinout Oerlemans, had geen plannen om te verkopen, maar het hoge bod van The Weeknd overtuigde hem van het tegendeel. Angel Salvador van Beverly Hills Estates vertegenwoordigde The Weeknd, terwijl Branden en Rayni Williams, ook van Beverly Hills Estates, Oerlemans vertegenwoordigden.

Lui geladen afbeelding

De Brentwood Residence kocht Scooter Braun in september voor 65 miljoen dollar.
Benny kan

  1. Scooter Braun’s $ 65 miljoen moderne wonder in Brentwood

Muzikaal directeur Scooter Braun heeft deze strakke, moderne boerderij van 19.000 vierkante meter gekocht, ontworpen door de trendy architect Noah Walker. Het terrein, met een spectaculair uitzicht op de canyon, is ontworpen door landschapsarchitect Christine London en beschikt over opvallende terrassen, verborgen tuinen en een ruime buitenlounge. De gebroeders Altman van Douglas Elliman vertegenwoordigden Braun, terwijl H. Blair Chang van het Agentschap de lijst bijhield.

Lui geladen afbeelding

Het oude landgoed Hearst in Beverly Hills.

  1. $ 63 miljoen op veiling voor een voormalig Hearst Pied-à-Terre

In september kocht investeerder en filantroop Nicolas Berggruen dit felbegeerde landgoed van 3,5 hectare in Beverly Hills – ooit eigendom van William Randolph Hearst – op een veiling voor $ 63 miljoen. Het huis in mediterrane stijl ging failliet vanwege het faillissement van Leonard Ross, een advocaat die al jaren tevergeefs probeerde het landgoed te verkopen. Anthony Marguleas van Amalfi Estates, Gary Gold van Hilton & Hyland en Zizi Pak en John Gould van Rodeo Realty hielden de lijst. Linda May en Drew Fenton van Hilton & Hyland hebben Berggruen vervangen.

  1. $ 61,5 miljoen voor het historische Holmby Hills Hilton-huis

Tech-titan en voormalig Google-CEO Eric Schmidt kocht dit Hollywood Regency-huis in mei van de nalatenschap van hotelerfgenaam William Barron Hilton. Het ouderwetse landgoed Holmby Hills, ontworpen door de beroemde architect Paul R. Williams uit Los Angeles voor zakenman Jay Paley in 1936, is eigendom van de familie Hilton sinds de jaren 60. Rick Hilton en Barron Hilton van Hilton & Hyland stonden op de lijst. Linda May van Hilton & Hyland verving Schmidt.

  1. Kanye West betaalt Malibu $ 57,3

In september kocht de megaster met koppelteken en brutalistische architectuurliefhebber dit minimalistische strandhuis in Malibu als onderdeel van een off-market deal. Het huis is ontworpen door de Japanse architect Tadao Ando, ​​winnaar van de Pritzker Prize, en gebouwd door de bekende firma Marmol Radziner. Het bijna 4.000 vierkante meter grote huis wordt beschouwd als een levend beeldhouwwerk en is opgebouwd uit 12.000 ton gestort beton en 200 ton staal.

Lui geladen afbeelding

Het voormalige huis van Eli Broad in Malibu, dat in juni werd verkocht voor 51,65 miljoen dollar.
Simon Berlin van Berlijn Fotografie

  1. Malibu Manse van Eli Broad $ 51,65 miljoen

Ontworpen door de Pritzker Prize-winnende architect Richard Meier, werd dit futuristische Malibu-strandhuis op het exclusieve Carbon Beach in 2002 gebouwd voor filantroop Eli Broad. Broad probeerde het opvallende huis al jaren te verkopen, en ze werd uiteindelijk twee maanden na haar dood verkocht aan een onbekende koper. Chris Cortazzo verving de koper. Branden en Rayni Williams van Beverly Hills Estates en Kurt Rappaport van Westside Estate Agency deelden de lijst.

Leave a Comment