Wereldwijde logistiek vastgoedspecialist GLP overweegt beursgang in de Verenigde Staten

In een beweging van transformatie voor het bedrijf, GLP Pte. Ltd., de wereldwijde logistieke dienstverlener en investeringsmanager voor onroerend goed, naar verluidt op schema om naar de beurs te gaan in de Verenigde Staten

Een bron die bekend is met de zaak vertelde de Wall Street Journal dat het bedrijf een beursgang plant voor zijn investeringsactiviteiten, die onlangs zijn gefuseerd met het Amerikaanse GLP Capital Partners LP, of GCP, in een reorganisatie. Volgens de bron heeft GLP verzekeraars ingehuurd en kan het binnenkort vertrouwelijk een IPO indienen bij de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten. De participaties van GCP zullen dienen als de Amerikaanse portefeuille van de nieuwe groep.

GLP beheerde in oktober meer dan $ 120 miljard aan activa, waaronder ongeveer $ 61 miljard aan onroerend goed en meer dan 730 miljoen voet magazijnruimte wereldwijd. GCP-oprichter en CEO en voormalig GLP-CIO Alan Yang zal het nieuwe bedrijf leiden, terwijl GLP-medeoprichter en CEO Ming Mei de rol van voorzitter op zich zal nemen.


Bekijk: is uw magazijnstrategie klaar?


GLP, gevestigd in Singapore, betrad voor het eerst de Amerikaanse markt in 2015, toen het een magazijnportefeuille van $ 8,1 miljard verwierf van IndCor Properties Inc. en 400 magazijnen kocht in de Verenigde Staten voor ongeveer $ 4,5 miljard, waarmee het de tweede grootste vastgoedeigenaar van het land.

Een paar jaar later nam GLP deel aan wat destijds de grootste particuliere vastgoedtransactie in de geschiedenis was, door een netwerk van ongeveer 1.300 Amerikaanse magazijnen te verkopen aan Blackstone Inc. (NYSE: BX) voor het duizelingwekkende bedrag van 18,7 miljard dollar. Momenteel beheert GLP’s onroerendgoedbedrijf meer dan $ 60 miljard, maar een bron binnen het bedrijf heeft gezegd dat de binnenkort openbare Amerikaanse tak van het bedrijf nog eens $ 100 miljard zal beheren. Ter vergelijking: rivaal Prologis (NYSE: PLD) bezit ongeveer $ 177 miljard aan onroerend goed.

En volgens commercieel vastgoedbedrijf JLL, verhuist GLP naar opslag in de Verenigde Staten op een moment dat het meer dan ooit een hoge vlucht neemt – het bedrijf schat dat alleen al de Verenigde Staten 1 miljard vierkante voet nodig zouden kunnen hebben tegen 2025. e-commerce. vertoont geen tekenen van vertraging.


Lees: Maersk koopt LF Logistics uit Hong Kong voor $ 3,6 miljard

Lees: Blackstone Group verwerft 17,4 miljoen vierkante meter aan magazijnruimte


Deze ruimte wordt ook steeds waardevoller – JLL meldde dat de vraag naar magazijnruimte jaar-op-jaar met 22% is gestegen, maar de leegstand nadert een historisch dieptepunt met bijna 96% van de bestaande industriële ruimte die al in gebruik is.

Gezien deze trends is het geen verrassing dat GLP niet het enige bedrijf is dat zijn intrek neemt in magazijnruimte. Blackstone Inc., de andere partij in deze mijlpaaltransactie van 18,7 miljard dollar, kocht onlangs meer dan 17 miljoen vierkante meter magazijnruimte van Cabot Properties voor 2,8 miljard dollar.

En deze week heeft de in Denemarken gevestigde wereldwijde verzendgigant Maersk (OCTUS: AMKBY) LF Logistics uit Hong Kong overgenomen, dat 29 miljoen vierkante meter aan magazijnen en distributiecentra in 14 landen exploiteert, voor een waarde van $ 3,6 miljard aan business. Dit is de meest recente stap in de transitie van het bedrijf naar e-commerce, en al anderen beginnen dit voorbeeld te volgen. Voeg GLP toe aan de lijst.

Dit vind je misschien ook leuk:

GoPuff haalt $ 1,5 miljard op voorafgaand aan de beursgang in 2022

Amazon gaat de bezorging van boodschappen opschudden

Terug naar afzender: Retourzendingen van vakantieproducten zullen de toeleveringsketens onder druk zetten

Leave a Comment