Waarom institutionele investeringen in onroerend goed dit jaar waarschijnlijk zullen afnemen

Volgens vastgoedadviseur JLL India kunnen institutionele investeringen in vastgoed dit kalenderjaar met 20% dalen tot $ 4 miljard door een grotere instroom van middelen in 2020.

In de periode januari-september bedroegen de institutionele investeringen 2.977 miljoen USD, vergeleken met 1.534 miljoen USD in de periode van het voorgaande jaar.

“Tenzij een aantal grote portefeuilletransacties voor het einde van het jaar niet zijn ondertekend, zullen de jaarlijkse investeringen in 2021 naar verwachting tussen $ 3,8 miljard en $ 4 miljard liggen”, aldus JLL in een verklaring.

Institutionele beleggingen wisten in 2020 de kaap van $ 5 miljard te doorbreken door middel van grote portefeuilletransacties ter waarde van $ 3,2 miljard in het laatste kwartaal van het jaar.

“In 2021 was er echter een breder herstel met 31 deals in de eerste negen maanden versus 19 deals in dezelfde periode van 2020”, merkte hij op.

Wat de vooruitzichten voor volgend jaar betreft, verwacht JLL India dat de investeringen de grens van $ 5 miljard zullen overschrijden, die in de periode 2017-2020 elk jaar door Indiaas onroerend goed is waargenomen.

Institutionele geldstromen omvatten investeringen van family offices, buitenlandse bedrijfsgroepen, buitenlandse banken, eigen rekeningboeken, pensioenfondsen, private equity-fondsen, ontwikkelaars van vastgoedfondsen, NBFC’s naar buitenlands kapitaal en staatsinvesteringsfondsen. Het omvat ook benchmark REIT-beleggers.

“Beleggers, buiten de kantorensector, hebben ook nieuw kapitaal toegewezen aan het residentiële segment, dat een slim herstel doormaakte, terwijl magazijnen en datacenters investeringen bleven aantrekken”, aldus JLL India.

De retailsector heeft kapitaaltoezeggingen gezien via investeringsplatforms die optimistisch blijven over de groeivooruitzichten, voegde hij eraan toe. Radha Dhir, CEO en Country Head, India, JLL, zei: “De prestaties van institutionele investeringen in Indiaas onroerend goed in 2021 kunnen worden samengevat in één thema: ‘verhogen van de immuniteit voor onzekerheid’. “

De Indiase economie zal naar verwachting de investeringsgroei versterken en vergroten dankzij een omgeving met lage rentetarieven, aanhoudende monetaire stimuleringsmaatregelen, verbeterde inkomstenzichtbaarheid in alle activaklassen en een inclusief groeibeleid, voegde ze eraan toe.

De lijst met REIT’s, worstelende kansen, diversificatie van activa, snelgroeiende datacenters en logistieke segmenten zullen het investeringsmomentum in 2022 stimuleren, zei Dhir.

Abonneren op Mint-nieuwsbrieven

* Voer een geldig e-mailadres in

* Bedankt voor het abonneren op onze nieuwsbrief.

Mis nooit meer een verhaal! Blijf verbonden en geïnformeerd met Mint. Download nu onze app !!

Leave a Comment