Vervroegd met pensioen gaan door te investeren in onroerend goed?

Veel mensen streven ernaar om op relatief jonge leeftijd het personeelsbestand vóór hun leeftijdsgenoten te verlaten. Maar het vereist wel een zorgvuldige planning.

U moet niet alleen al op jonge leeftijd beginnen met sparen en beleggen, maar u moet er ook voor zorgen dat u uw vermogen op rekeningen zet die voor u toegankelijk zijn wanneer u ze nodig heeft. Het financieren van bijvoorbeeld een 401 (k) of een IRA is een slimme zet vanwege de fiscale voordelen. Maar u kunt geen van deze plannen zonder boete gebruiken totdat u 59 1/2 jaar oud bent. Als het uw doel is om voor uw vijftigste met pensioen te gaan, heeft u een andere bron van inkomsten nodig om op te vertrouwen.

Hier komt vastgoed om de hoek kijken. Als u bereid bent risico’s te nemen en er tijd in te steken, kunt u zeer succesvol in onroerend goed investeren, zozeer zelfs dat u uw carrière kunt beëindigen in het vakgebied van uw voorkeur. chronologie.

Bron afbeelding: Getty Images.

Hoe rijk te worden met onroerend goed?

Er zijn verschillende manieren om met onroerend goed aan de slag te gaan, waarvan sommige fysieke eigendommen bezitten en andere niet. Het kopen van onroerend goed kan riskant zijn. Je weet nooit wat voor soort onderhoud een huis in de loop van de tijd nodig heeft of welke dure reparaties er kunnen ontstaan. U loopt ook het risico dat uw onroerendgoedbelasting omhoog gaat, waardoor uw uitgaven stijgen.

Maar het mooie van onroerend goed is dat het in de loop van de tijd in waarde stijgt. En soms kunnen vastgoedwaarden in relatief korte tijd stijgen.

Neem de waarden van het afgelopen jaar mee naar huis. In het derde kwartaal van 2021 stegen de huizenprijzen met 18,5% op jaarbasis, volgens de huizenprijsindex van de Federal Housing Finance Agency. Natuurlijk is er momenteel een reden waarom de huizenwaarde zo snel is gestegen: een laag aanbod en een hoge vraag van kopers, gevoed door historisch lage hypotheekrentes.

Het punt is echter dat het kopen van inkomensvastgoed uw weg naar vervroegd pensioen kan zijn. U kunt huizen kopen, ze verhuren aan huurders om uw hypotheekbetalingen te dekken en die huizen vervolgens idealiter met winst verkopen. U kunt dan de opbrengst van de verkoop investeren, terwijl u ze nog steeds als bron van inkomsten gebruikt als u klaar bent om met pensioen te gaan, maar nog geen toegang hebt tot uw 401 (k) of IRA-plan. U kunt deze eigendommen ook behouden en uw huurinkomsten gebruiken om uw rekeningen te betalen nadat uw carrière voorbij is.

Als u geen zin heeft om fysieke eigendommen te bezitten, zijn REIT’s of vastgoedbeleggingstrusts een goede optie om op terug te vallen. REIT’s zijn bedrijven die inkomsten uit onroerend goed verdienen. Industriële REIT’s exploiteren bijvoorbeeld magazijnen en distributiecentra en verdienen inkomsten uit deze operaties.

Het voordeel van het bezitten van REIT’s is dat ze jaarlijks ten minste 90% van hun belastbaar inkomen als dividend aan aandeelhouders moeten betalen. En omdat bewegingen in REIT’s niet altijd bewegingen op aandelenmarkten nabootsen, zijn ze een goede manier om uw activamix te diversifiëren.

Profiteer van vervroegd pensioen

Vervroegd met pensioen gaan is een doel waar veel mensen naar streven, maar niet aan voldoen. Als u serieus overweegt om op relatief jonge leeftijd de arbeidsmarkt te verlaten, is het de moeite waard om te overwegen hoe onroerend goed u daarbij kan helpen.

Leave a Comment