Vastgoedtransacties in hoge landen stabiliseren voor november

Zoals meestal het geval is in deze tijd van het jaar, De vastgoedtransacties in Hoogland daalden over het algemeen in de maand november. High Country MLS meldde minder verkochte huizen, minder voorraad en minder verkoopvolume dan de maand ervoor, maar dat is geen verrassing voor lokale makelaars. De National Association of Realtors® heeft in oktober een onderzoek gepubliceerd waarin wordt uiteengezet dat makelaars in het hele land momenteel hun bezorgdheid uiten over voorraad, aanbod, vraag, hoge prijzen, waarderingen en hoe deze problemen hun klanten beïnvloeden. High Country Realtors® blijft eigendommen sluiten en ijverig werken voor haar klanten.

VOORRAAD: de High Country MLS heeft per 1 november 428 actieve woningen geregistreerd. Een daling van 17,2% in registraties vanaf oktober, met 517 actieve registraties. Zestig procent van de huizen die in november werden verkocht, stond tussen 0 en 60 dagen te sluiten, met een mediaan van 52 dagen op de markt. Een krappe vastgoedvoorraad heeft gevolgen voor de klanten van Realtor’s®, en dit geldt in het hele land. Dat gezegd hebbende, zien lokale makelaars dat veel van de eerste aanbiedingen van hun kopers de vraagprijs overschrijden. De 279 woningen in High Country MLS die in november zijn verkocht, ontvingen gemiddeld 100% of meer van de vraagprijs. Een model dat we het grootste deel van het jaar hebben gezien.

RESIDENTILE OVERZICHT: De High County MLS registreerde in november 279 verkochte woningen. Dit is een daling ten opzichte van de 296 verkochte woningen in de voorgaande maand. De verkoop van woningen bedroeg in november $ 130.243.000, een daling ten opzichte van de $ 146.552.000 die in oktober werd geregistreerd. De mediaanprijs van verkochte woningen was in november $ 360.000, iets lager dan de mediaan van $ 363.915 de maand ervoor.

ALLEGHANY COUNTY: Alleghany County Realtors® verkocht 22 woningen voor $ 6,6 miljoen. De mediane verkoopprijs voor deze woningen was $ 293.750. De verkochte panden die in november 2021 zijn geregistreerd, zijn licht gestegen ten opzichte van de 21 verkochte woningen in oktober. De totale waarde van de verkopen bedroeg in oktober ruim $ 5,8 miljoen. De mediaan van de verkoopprijs steeg deze maand van de mediaan van 227.000 dollar die in oktober werd opgetekend.

ASHE COUNTY: Ashe County Realtors® heeft 62 woningen verkocht voor in totaal meer dan $ 21,3 miljoen. De mediaan van de verkoopprijs was $ 332.250, een daling ten opzichte van de mediaan van $ 376.000 de vorige maand. De geregistreerde huizenverkopen stegen echter vanaf oktober, toen 41 huizen werden verkocht. De totale waarde van de verkopen, die in oktober $ 15,9 miljoen bedroeg, nam ook in november toe.

AVERY COUNTY: Avery County Realtors® verkocht in november 58 woningen, een daling ten opzichte van oktober, toen er 86 woningen werden verkocht. De omzet in november, die in totaal bijna $ 38 miljoen bedroeg, is ook lager dan de $ 47 miljoen de maand ervoor. De mediane verkoopprijs steeg voor november tot $ 357.500. In oktober was de mediane verkoopprijs $ 340.000.

WATAUGA-COUNTY: Watauga County Realtors® registreerde 107 woningen verkocht voor meer dan $ 53 miljoen. De mediaan van de verkoopprijs was $ 413.000, een stijging ten opzichte van de mediaan van $ 409.350 de maand ervoor. In oktober werden 117 woningen verkocht voor 66,4 miljoen dollar.

AARDE: High Country MLS heeft op 1 november 2.297 actieve vastgoedvermeldingen. Realtors® verkocht in november 154 onroerend goed, voor een totaal van bijna $ 23 miljoen. ALLEGHANY COUNTY: Realtors® verkocht 15 onroerend goed aanbiedingen voor $ 710.000. ASHE COUNTY Realtors® heeft 45 woningen verkocht voor in totaal meer dan $ 3,6 miljoen. AVERY COUNTY: Realtors® verkocht 22 onroerend goed aanbiedingen voor een totaal van meer dan $ 3,4 miljoen. WATAUGA-COUNTY: Realtors® registreerde 55 woningen verkocht voor bijna $ 14 miljoen.

RECLAME: Woningen in het hele land blijven warm en de vraag naar magazijnruimte zal naar verwachting aanhouden in 2022, zoals gerapporteerd in het rapport “Fall 2021 ULI Real Estate Economic Forecast”. High Country Realtors® heeft in de maand november 6 commerciële panden verkocht. MLS-rapporten tonen momenteel 47 commerciële panden die per 1 december zijn vermeld in Alleghany, Ashe, Avery en Watauga. ALLEGHANY COUNTY: Realtors® verkocht 2 commercials voor $ 388.000. ASHE COUNTY Realtors® verkocht 2 eigendommen voor in totaal meer dan $ 179.000. WATAUGA-COUNTY: Realtors® registreerde 2 commerciële eigendommen die werden verkocht voor bijna $ 574.000.

RENTE: Momenteel zijn de hypotheken met een vaste rentevoet van 30 jaar op 2 december teruggekeerd naar 3,11%sd, 2021. Freddie Mac’s voorspelling van hypotheekrenteverhogingen tegen eind 2021 blijkt onnauwkeurig te zijn vanwege de fluctuerende effecten van de pandemie. Hoewel de voorspelling onnauwkeurig is, biedt het huiseigenaren goede herfinancieringspercentages en huizenkopers goede rentetarieven voor het kopen van onroerend goed.

Leave a Comment