Onroerend goed Roundup-kolom: onroerendgoedbedrijven zijn kleine bedrijven Beste verhalen

Een paar weken geleden, vlak na Thanksgiving, was het “Small Business Saturday”. Het is georganiseerd om ons eraan te herinneren dat we lokaal moeten kopen en bedrijven moeten steunen die lokale fondsenwervers, jeugdsporten, liefdadigheidsinstellingen en andere liefdadigheidsevenementen in de gemeenschap ondersteunen. Het is belangrijk op te merken dat de meeste vastgoedbedrijven in ons gebied kleine bedrijven zijn met makelaars- en taxatiebureaus met gemiddeld vier tot zeven personen in elk kantoor. Veel van deze kantoren, samen met de makelaars, taxateurs en agenten die daar gevestigd zijn, helpen een groot aantal organisaties en doelen in onze regio bij het werken met klanten en opdrachtgevers.

De onafhankelijke en lokale makelaarsmarkt in onze regio creëert een zeer competitieve markt die vriendelijk is voor kleine bedrijven en nieuwkomers op de markt. Een van de manieren waarop deze markt werkt, is via de twee Multiple Listing Services (MLS), nnymls.com en slcmls.com, die de meeste eigendommen te koop aanbieden in het drielandenpunt.

MLS zijn onafhankelijke makelaardijmarkten die zich voornamelijk richten op residentieel onroerend goed op lokale onroerendgoedmarkten, maar ook commerciële ingangen en onroerendgoedlijsten voor grond hebben.

Het stelt vastgoedprofessionals in staat om lokale onroerendgoedlijsten te kennen en te delen die de belangen van klanten en klanten dienen. MAKELAARS profiteren van een kosteneffectief en efficiënt systeem voor het delen van vastgoedinformatie en het faciliteren van coöperatieve transacties, terwijl hun cliënten en cliënten toegang hebben tot de meest accurate en actuele vastgoedinformatie die beschikbaar is.

Er zijn honderden MLS’en in het hele land, die een gemeenschappelijke set regels gebruiken om een ​​vlotte uitwisseling van informatie in hun lokale gemeenschappen mogelijk te maken. MLS biedt deelnemers een manier om andere deelnemers te compenseren en de samenwerking tussen hen te verbeteren.

Aangezien de toepassingen van internettechnologie in de vastgoedsector zijn toegenomen in aantal, kwaliteit en publieke acceptatie, hebben de meeste makelaarskantoren in onroerend goed ‘online identiteiten’ vastgesteld. MLS heeft Internet Data Exchange-programma’s (IDX) aangenomen om de samenwerking tussen makelaars te verbeteren. Als onderdeel van de IDX wisselen makelaars hun toestemming uit om elkaars vermeldingen weer te geven op de websites van deelnemers en door apps te gebruiken voor mobiele apparaten die deelnemers beheren. Veel MLS’en verstrekken, als service aan hun leden, ook registratie-informatie aan externe aggregators zoals realtor®.com en anderen via syndicatie of andere soortgelijke regelingen.

Toegang tot inventaris en gratis advertenties, samen met de praktijk van beursmakelaardij die commissies voor aankoopmakelaars betaalt, stimuleert deelname aan deze lokale onroerendgoedmarkten en creëert de breedste bron van informatie over huisvesting, die het meest toegankelijk en nauwkeurig is voor consumenten. Dit zorgt voor een gelijk speelveld tussen makelaarskantoren, waardoor kleinere makelaarskantoren kunnen concurreren met grotere bedrijven en een ongekende concurrentie tussen makelaars mogelijk wordt, inclusief verschillende service- en prijsmodellen.

Hoe helpt dit de verkoper en de koper? Wanneer een verkoper zich registreert bij een bedrijf dat is vermeld in MLS, wordt de registratie gedistribueerd naar alle deelnemende agenten. Agenten kunnen de advertenties vervolgens doorsturen naar kopers die voldoen aan de criteria van de koper op het gebied van prijs, geografie, grootte en type onroerend goed, kenmerken van onroerend goed, enz. Daarom is het voor een inkoper belangrijk om met één agent in MLS te werken.

Een ander voordeel van MLS is dat het helpt te zorgen voor eerlijkheid, transparantie en marktgebaseerde prijsopties in het voordeel van kopers en verkopers. Het Amerikaanse samenwerkingsmodel tussen lokale makelaars werd lange tijd – en wordt nog steeds – gezien als de beste prijs-kwaliteitverhouding voor consumenten over de hele wereld. Lokale makelaarsmarkten geven verkopers gelijke toegang tot de grootst mogelijke pool van potentiële kopers en creëren de meeste huisvestingsopties voor kopers op één plek zonder verborgen of extra kosten. Verkopers die compensatieaanbiedingen doen aan kopende makelaars, geven nieuwe kopers, mensen met een laag en gemiddeld inkomen en alle huizenkopers ook een betere kans om zich thuis en professionele vertegenwoordiging te veroorloven. De vrije markt stelt op organische wijze provisies vast binnen lokale vastgoedmarkten op basis van onder andere service, consumentenvoorkeuren en wat de markt kan verdragen.

Lokale vastgoedprofessionals, die de markt en de klanten kennen, zijn een van de beste bronnen voor kopers en verkopers. ONROEREND GOED AGENTEN in onze regio hebben toegang tot de training, tools en expertise om beide partijen te helpen tijdens een transactie. Net als andere lokale kleine bedrijven in onze regio, zijn vastgoedbedrijven uw lokale bron van onroerend goed.

In errata – Vorige maand heb ik de beste Jefferson-Lewis-producenten op een rij gezet en per ongeluk een aantal van de goudproducenten op de lijst vergeten – Ashley Scanlin, Marcia Slocum, Wendy-Jane Smith, Tania Sterling en John Stevens.

Als Amazon Associate verdien ik in aanmerking komende aankopen.

Leave a Comment