Jones Street Investment Partners verhandelt in 2021 $ 850 miljoen in meergezinsvastgoed

BOSTON–(COMMERCIEEL DRAAD:) – Jones Street Investment Partners, een private-equity-vastgoedonderneming gespecialiseerd in meergezinswoningen in de Noordoost- en Midden-Atlantische regio’s van de Verenigde Staten, heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf in 2021 meer dan $ 850 miljoen aan transacties heeft afgerond. in totaal heeft Jones Street dit jaar meer dan tien activa verhandeld, waaronder vier acquisities in Connecticut en Massachusetts met een waarde van $ 301 miljoen, drie desinvesteringen in Massachusetts en Maine, die gezamenlijk voor meer dan $ 294 miljoen werden verkocht, en de activering van drie nieuwe ontwikkelingsprojecten. In totaal omvatte de Jones Street-activiteit in 2021 2610 appartementen.

Matt Frazier, oprichter en CEO van Jones Street Investment Partners, merkte op: “We zijn trots op onze prestaties dit jaar, dat in veel opzichten een mijlpaaljaar voor ons bedrijf is geweest. Door gebruik te maken van onze ervaring en expertise op het gebied van meergezinswoningen in New England, onze sterke relaties met de binnenlandse sector en onze vertrouwde reputatie voor het sluiten van deals, hebben we onze reputatie binnen de sector en vooral bij onze investeerders verbeterd. Als we naar 2022 kijken, zullen we onze strategische investeringsdoelen, het identificeren en creëren van waarde in de meergezinssector, blijven nastreven. ”

In Connecticut verwierf Jones Street 1.177 Greens Farms in Westport, Kennedy Flats in Danbury en The Tannery in Glastonbury voor in totaal 718 appartementen. In Massachusetts kocht Jones Street Union House, een gemeenschap van 196 eenheden in Framingham, op slechts dertig minuten van het centrum van Boston. Alle vier de activa zijn nieuw gebouwd, bieden luxe interieurs en voorzieningen en bieden bewoners handige locaties.

Als onderdeel van de desinvesteringsactiviteit verkocht Jones Street twee appartementengemeenschappen in Massachusetts, Union Place in Franklin en Abbott Landing in Andover. Samen omvatten de twee luxe en voorzieningenrijke meergezinswoningen 396 appartementseenheden. In de stad South Portland, Maine, sloot Jones Street eind november de verkoop af van een portefeuille van 620 eenheden, bestaande uit twee meergezinswoningen, Redbank Village en Liberty Commons. De twee appartementengemeenschappen bevinden zich langs de I-95 en I-295, tussen de Portland International Jetport en de Maine Mall. Als bloeiend regionaal zakencentrum, zowel voor als tijdens de COVID-19-pandemie, presteerde de meergezinsmarkt van Portland beter dan andere stedelijke kernmarkten, waaronder Boston en New York.

Jones Street heeft ook opportunistisch geïnvesteerd in zijn ontwikkelingsplatform en heeft dit jaar drie nieuwe projecten met in totaal 680 appartementen aan zijn kortetermijnpijplijn toegevoegd. In de wijk Allston in Boston ontwikkelt Jones Street een middelgrote luxe gemeenschap van 149 eenheden op een prominente locatie langs de Massachusetts Turnpike en grenzend aan de campussen van Harvard, MIT en Boston University. In Kittery, Maine, ontwikkelt Jones Street Seacoast Residences, een luxe gemeenschap van 282 eenheden langs de I-95 en net over de grens van Portsmouth, NH. Daarnaast sluit Jones Street binnenkort ook een derde ontwikkelingsproject op een toplocatie in het zuiden van New Hampshire, waar Jones Street volledig recht heeft op 249 luxe appartementen met naar verwachting opening in de zomer van 2022.

“De verstoringen van het afgelopen jaar waren voor iedereen moeilijk”, vervolgde Frazier. “Door onze creativiteit en flexibiliteit toe te passen op onze doorzettingsvermogen en investeringsvaardigheden, waren we echter in staat om een ​​uitzonderlijk jaar neer te zetten voor onze investeerders. We zullen ernaar streven om ook in 2022 uitzonderlijke rendementen te blijven bieden op voor risico gecorrigeerde beleggingen.”

Over Jones Street Investment Partners

Jones Street Investment Partners is een niet-beursgenoteerde vastgoedbeleggingsbeheerder die zich richt op meergezinsbeleggingen in de Noordoost- en Midden-Atlantische regio’s van de Verenigde Staten. Het in Boston gevestigde bedrijf, opgericht in 2014, is een opportunistische en gedisciplineerde waardegedreven belegger met een primaire focus op het beheren van cashflow-investeringsstrategieën op de lange termijn en het benutten van de mogelijkheden van de dochteronderneming Jones Street Residential voor vermogens- en vastgoedbeheer. Door een institutionele kwaliteitsinvestering en operationele benadering af te stemmen op de economische en strategische belangen van zijn investeerders, is Jones Street een betrouwbare bron van investeringsmogelijkheden voor zijn financiële partners. De Jones Street-portefeuille bestaat uit 4.389 appartementen met ongeveer $ 1,3 miljard aan beheerd vermogen en $ 360 miljoen aan geïnvesteerd eigen vermogen. Voor meer informatie over Jones Street Investment Partners kunt u terecht op de website van het bedrijf: www.jonesstreet.com.

Leave a Comment