IMOTO, Real Estate Image Company, nieuwste start-up in New Orleans overgenomen door groter bedrijf | economisch nieuws

Een in New Orleans gevestigd bedrijf dat foto’s en ander beeldmateriaal levert om makelaars in onroerend goed te helpen bij het verkopen van onroerend goed, is de nieuwste lokale startup die dit jaar wordt opgeslokt door een groter bedrijf.

IMOTO, bijna 10 jaar geleden opgericht door voormalig makelaar Darryl Glade en fotograaf Kris Haug, werd samen met RocketPhoto, een technologieplatform dat vier jaar geleden werd gelanceerd met medewerkster Hannah Walker Huppi, voor een initieel bedrag van $ 5 miljoen verkocht aan Urbanimmersive, een echte vastgoedtechnologiebedrijf gevestigd in Saint-Hubert, Quebec.

De overname is relatief klein in vergelijking met de platendeals van de afgelopen maanden, toen bouwtechnologiebedrijf Levelset voor 500 miljoen dollar werd verkocht en advertentiedatabedrijf Lucid voor meer dan 1 miljard dollar. Maar volgens een onderzoek dat vorige maand werd gepubliceerd door het Albert Lepage Centre for Entrepreneurship and Innovation, Tulane University, is het een andere indicator van een goed jaar voor lokale start-ups, die recordinvesteringen hebben opgehaald.

Kickboard, een onderwijstechnologiebedrijf dat iets meer dan tien jaar geleden in New Orleans werd opgericht, werd overgenomen door PowerSch, gevestigd in Folsom, Californië …

Glade en de in Denemarken geboren fotograaf Haug begonnen het bedrijf, dat oorspronkelijk SNAP Real Estate Photography heette, toen ze merkten dat er een grotere markt was voor hoogwaardige afbeeldingen in onroerend goed. Destijds vertrouwde een groot deel van de industrie op foto’s die door makelaars zelf werden gemaakt of die werden geleverd door klanten die het onroerend goed niet in het beste licht brachten.

IMOTO, de overkoepelende term voor de woorden ‘afbeelding’ en ‘foto’, groeide in de eerste twee jaar van 80 naar 700 individuele klanten en heeft nu 2.000 makelaarskantoren in 11 geregistreerde staten.

Jon Atkinson, CEO van The Idea Village, de ondernemersversneller in New Orleans, zei dat de bedrijven hun belofte nakwamen toen de oprichters het programma volgden.


Lokale startup vindt grote markt voor high-end vastgoedfoto's voorafgaand aan New Orleans Entrepreneur Week

Fotograaf Kris Haug, een van de oprichters van IMOTO (voorheen SNAP Real Estate Photography), gebruikt een 20ft statief om goede beelden te maken van een appartement in Metairie, op deze foto uit 2013. Hij verlaat het bedrijf na de verkoop aan het Canadese technologiebedrijf Urbanimmersive voor maximaal $ 7,3 miljoen.“Ze hebben zowel lokaal als nationaal een revolutie teweeggebracht in de vastgoedfotografie”, zegt Atkinson. “Iedereen die naar foto’s op realtor.com kijkt en merkt hoe deze sinds medio 2010 enorm zijn verbeterd, heeft interactie met hun product gehad.”

Glade zei dat dit het moment is om het bedrijf te verkopen, omdat het dit jaar een soort van plateau heeft bereikt en iets nieuws nodig heeft om te blijven groeien in het tempo dat het heeft gekend.

“Er is dit jaar veel consolidatie geweest in alles wat met onroerend goed te maken heeft”, merkt Glade op. “Vooral op het gebied van foto’s waren er veel regionale spelers zoals wij die snel groeiden, en toen begonnen we elkaar te overlappen.”

New Orleans-startups waren in zwang, zelfs vóór recente hitdeals, zegt het Tulane-rapport

Twee keer per dag sturen we u de krantenkoppen van de dag. Registreer vandaag.

Tegelijkertijd was de behoefte aan duurdere beeldvormingsproducten voor onroerend goed om huizen te helpen verkopen tijdens de meest beperkende maanden van de pandemie van vorig jaar vervaagd. Dit betekende dat makelaars niet zo geïnteresseerd waren in het betalen voor virtuele videotours en 3D-beelden, omdat potentiële kopers de persoonlijke rondleidingen thuis hadden hervat.

Bovendien zorgden de hectische verkopersmarktomstandigheden ervoor dat er minder behoefte was aan marketingmateriaal om huizen te helpen van plaats te wisselen.

Big Easy Bucha-eigenaren verkopen bedrijf aan Latijns-Amerikaans Beliv met de bedoeling om lokaal te groeien

Glade zei dat hij en zijn partners verschillende aanbiedingen van andere soortgelijke operators voor hun bedrijven hebben afgewezen, maar besloten om de Urbanimmersive-deal aan te gaan omdat het hen toegang gaf tot technologie waarmee ze 3D-producten en andere tegen “een dubbeltje op de dollar” op de markt konden brengen. vergeleken met hun huidige technologie.

De deal stelt hen ook in staat om te blijven en de groei van Urbanimmersive in de Verenigde Staten te leiden.

“We waren in staat om hier in New Orleans een klein bedrijf te starten en hebben een grote exit, en nu wordt ons gevraagd om te blijven en te blijven groeien omdat het overnemende bedrijf houdt van wat we hebben gedaan,” zei Glade. “Nu hebben we meer tools tot onze beschikking om op te leunen. “

Techlieveling uit New Orleans, Lucid, verkocht aan Zweeds technologiebedrijf voor meer dan $ 1 miljard

Het hoofdkantoor van IMOTO in Mid-City heeft momenteel zeven mensen in dienst en het bedrijf heeft 60 onderaannemers in zijn verschillende vestigingen. Glade zei dat ze van plan zijn meer verkoop- en klantenservicemedewerkers in te huren voor het hoofdkantoor.

Haug besloot het bedrijf te verlaten. Glade zei dat hij voorzitter zou blijven en verantwoordelijk zou zijn voor de groei van de activiteiten van IMOTO, onder meer door nieuwe acquisities.

Eigenaren kunnen 2,3 miljoen dollar extra verdienen aan de verkoop van het bedrijf als het bedrijf zijn verkoopdoelstellingen haalt, volgens het persbericht van Urbanimmersive, dat de omzet van IMOTO het afgelopen jaar op 3, $ 3 miljoen zet.

Urbanimmersive, dat is genoteerd aan de TSX Venture Exchange voor Toronto Small Businesses, heeft een marktwaarde van ongeveer $ 23 miljoen.

“We hebben onze omzet gedurende vele jaren verdubbeld, maar in de afgelopen twee jaar is deze afgevlakt en is het moeilijker geworden om te verdubbelen”, aldus Glade. “We hadden meer kapitaal en technologie achter ons nodig om dat tempo op peil te houden. Nu voelt het meer als het begin van iets nieuws dan als het einde.”

Aankopen gedaan via links op onze site kunnen ons een aangesloten commissie opleveren

Leave a Comment