Athene neemt Petros PACE Finance over

Athene Holding is een overeenkomst aangegaan voor de overname van Petros PACE Finance, een toonaangevende aanbieder van Evaluated Clean Energy for Commercial Properties (C-PACE) financiering aan eigenaren en ontwikkelaars van commercieel vastgoed in de Verenigde Staten.

Sinds 2016 heeft Petros PACE Finance meer dan $ 700 miljoen aan langetermijnfinanciering met vaste rente gegenereerd voor projecten op het gebied van energie-efficiëntie, waterefficiëntie, hernieuwbare energie en veerkracht.

C-PACE-financiering is actief in 27 staten en het District of Columbia en wordt gedekt door een speciale onroerendgoedbelasting die een betaalbaarder financieringsalternatief biedt voor mezzanineschulden en aandelen in een verscheidenheid aan commercieel vastgoed, waaronder kantoorruimte, hotels en winkelbedrijven.

In juni 2021 sloot Petros de grootste C-PACE-deal ooit en de eerste in New York voor $ 89 miljoen, waarmee het de grootste C-PACE-markt van het land opende en institutionele sponsors hielp om de koolstof van commerciële eigenschappen. reductieplannen.

De investering in Petros PACE Finance zal worden beheerd door het Apollo-team, Athene’s strategische partner voor vermogensbeheer, en samen verwachten Apollo en Athene dat het bedrijf zijn snelle groei in financiering zal versnellen. klimaat mandaten. F

Nadat de transactie is afgerond, zullen de medeoprichters van Petros, Mansoor Ghori en Jim Stanislaus, het bedrijf blijven leiden en samen met andere leden van het management een minderheidsbelang behouden.

“Deze transactie is een aantrekkelijke kans om samen te werken met het bedrijf en zijn eersteklas team in het centrum van de ESG-beweging in commercieel vastgoed, terwijl we voortbouwen op onze langdurige strategie om te investeren in bedrijven die direct-mount sourcing-mogelijkheden toevoegen aan onze alfa-genererende investeringsportefeuille”, zegt Jim Belardi, President en CEO van Athene.

“Klimaatproblemen, de vraag van huurders en wettelijke mandaten zorgen ervoor dat ontwikkelaars nieuwe kansen zoeken om gebouwen energiezuiniger te maken, en Petros PACE Finance is de marktleider die flexibele financieringsoplossingen biedt om aan deze behoeften te voldoen. . De staat van dienst van het bedrijf op het gebied van succes en het scala aan mogelijkheden – van herfinanciering tot de uitgifte van nieuwe leningen – is een duidelijk voordeel in een enorme en snelgroeiende markt, en we kijken ernaar uit om het platform te ondersteunen. We kijken ernaar uit om samen te werken als financieringspartner om milieugerichte financieringsoplossingen te bieden aan een nog breder segment van de vastgoedsector.

Mansoor Ghori, mede-oprichter en CEO, en Jim Stanislaus, mede-oprichter en CFO van Petros PACE Finance, voegden toe: “De samenwerking met Athene en Apollo opent vele opwindende mogelijkheden voor ons team om onze C-PACE-activiteiten snel te ontwikkelen en te versnellen. de groei van de samenleving. De enorme middelen en expertise van onze nieuwe partners zullen cruciale ondersteuning en nieuwe kansen bieden om gebruik te maken van onze verbeterde directe productiemogelijkheden om de kapitaalstapel te verdiepen en uitgebreidere oplossingen aan onze klanten te leveren, terwijl we de toekomst van C -Industry PACE vormgeven. Dit zal een aanzienlijk voordeel zijn als we verder uitbreiden naar grote stedelijke gebieden zoals New York, Chicago en New Jersey. “

“Onder leiding van Mansoor en Jim heeft Petros Pace Finance sterke voor risico gecorrigeerde rendementen gegenereerd, aangedreven door een origination-team van wereldklasse en ondersteund door de sterke kredietwaardigheid van de onderliggende activa van C-PACE”, aldus Jim Zelter, co-voorzitter van Apollo . “Voor Apollo en Athene is Petros PACE Finance zeer complementair aan onze portefeuille van gediversifieerde origination-platforms en gepositioneerd voor aanzienlijke groei, aangezien steeds meer vastgoedeigenaren financiering zoeken voor schone energieprojecten.

De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 worden afgerond.

CIBC Capital Markets treedt op als financieel adviseur van Athene, en Gibson, Dunn & Crutcher LLP en Sidley Austin LLP treden op als juridisch adviseur van Athene. Barclays is financieel adviseur van Petros, en Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP en Winston & Strawn LLP zijn juridische adviseurs van Petros.

(1 keer bezocht, vandaag 1 keer bezocht)

Leave a Comment