Sponsors in de schijnwerpers: uitstel van belastingen met een vergelijkbare vastgoedruil

Nancy Ekrem

De belastingwet biedt een waardevolle mogelijkheid om belasting te besparen voor ondernemers en vastgoedinvesteerders die ongeveer tegelijkertijd een onroerend goed willen verkopen en een soortgelijk onroerend goed willen verwerven. Deze belastingvermindering staat bekend als een like-for-like of uitgestelde belastinguitwisseling. Door bepaalde regels te volgen, kunt u een deel of alle belasting uitstellen die anders verschuldigd zou zijn wanneer u onroerend goed met winst verkoopt.

De regel van uitwisseling van dezelfde aard

Een gelijkaardige ruil omvat de ruil van activa van gelijkaardige aard. Sinds de goedkeuring van de Wet op belastingverlagingen en banen in december 2017, is de uitwisseling van dezelfde aard nu over het algemeen beperkt tot de uitwisseling van goederen. Als algemene regel geldt dat een gelijke uitwisseling van eigendom zeldzaam is. Een bepaalde hoeveelheid geld of schuld moet tussen twee partijen van eigenaar wisselen om een ​​transactie tot stand te brengen. Contant geld of andere ongelijksoortige eigendommen die in een ruil worden ontvangen, kunnen belastbaar zijn.

Vastgoedbeurzen

Door een vergelijkbare uitwisseling te gebruiken, kunt u effectief gebruikmaken van het geld dat u nodig zou hebben om vermogenswinstbelasting en afschrijvingsbelasting te betalen op het volgende onroerend goed. En bij een vastgoedruil komt u zelden twee partijen tegen wiens eigendommen overeenkomen. Dit is geen probleem omdat de regels uitwisselingen in drie richtingen toestaan. Tripartiete uitwisselingen vereisen het gebruik van een tussenpersoon. De tussenpersoon coördineert het papierwerk en houdt de opbrengst van uw verkoop bij totdat u een vervangende woning vindt. Vervolgens geeft de tussenpersoon het geld door aan uw sluitingsagent om de uitwisseling te voltooien.

Niet voor bangeriken

De regels voor soortgelijke uitwisselingen zijn erg streng. Om deze reden is het altijd het beste om een ​​expert in te huren om u te adviseren voordat u deze belastingbesparende techniek gaat onderzoeken. Maar als je het goed doet, kun je met ruilen in waarde stijgen zonder dat je belasting hoeft te betalen over een verkoop. Het beste van alles is dat er geen limiet is aan het aantal keren dat u in onroerend goed kunt handelen.

– Door Nancy J. Ekrem, CPA
beherend aandeelhouder
PC van de DME CPA-groep
Gecertificeerde accountants en bedrijfsadviseurs
nekrem@dmecpa.com
Leave a Comment