Spokane vastgoedmarkten top Seattle | Nationaal nieuws

(The Center Square) – De steden Spokane en Spokane Valley in de staat Washington stonden op de derde plaats in de lijst van Realtor.com van “Top 10 huizenmarkten voor 2022Vooruitlopend op de regio Seattle-Tacoma-Bellevue, gerangschikte # 8 op de lijst.

Spokane en Spokane Valley – de grootste buitenwijk van Spokane – staan ​​op nummer 1 in Salt Lake City, Utah en nummer 2 Boise, Idaho. Volgens statistieken van Realtor.com heeft Spokane een mediane huizenprijs van $ 419.803 met een stijging van de verandering in huizenprijzen van 7,7% en een stijging van de verandering in de verkoop van 12,8%, voor een gecombineerde verkoop- en prijsgroei van 20,5 %.

De onroerendgoedwebsite in Santa Clara, Californië noemde verschillende redenen voor de hoge positie van Spokane, waaronder een overvloed aan activiteiten aan het water en zonniger weer in vergelijking met Seattle. Spokane werd ook gezien als een aantrekkelijke bestemming in termen van gemakkelijke toegang tot voorzieningen, restaurants en uitgaansgelegenheden in het centrum van gebieden zoals Riverside.

Zelfs met de levendige vastgoedmarkt van Spokane blijft het relatief betaalbaarder dan andere steden in de staat, zoals Seattle en Tacoma, merkte Realtor.com op.

De mediane prijs van huizen in het gebied Seattle-Tacoma-Bellevue is $ 666.754, meldde Realtor.com, waarbij de prijsverandering van het huis met 7,5% toenam en de verkoopverandering met 9,6%, voor een gecombineerde groei in verkoop en prijzen van 17,1%.

Realtor.com beschreef Seattle als een stad met “bovengemiddelde kosten van levensonderhoud”. Hij noemde een toestroom van Californiërs en de stad waar grote bedrijven als Amazon, Starbucks en Expedia gevestigd zijn.

De website beschreef Spokane als een “aantrekkelijke optie” voor jonge gezinnen, vooral degenen die zich vestigen na hun afstuderen aan universiteiten zoals Gonzaga of Whitworth.

Realtor.com prees Spokane ook voor zijn concentratie van top openbare scholen, zoals Libby Center en Wilson Elementary.

“Mensen komen erachter wat degenen die in Spokane wonen al weten over de kwaliteit van het professionele en persoonlijke leven”, zegt Brian Coddington, directeur communicatie en marketing van Spokane, in een e-mail aan The Center Square. “De pandemie heeft een aantal van deze overwegingen aan het licht gebracht en de mogelijkheden voor regelingen voor werken op afstand maken middelgrote steden nog aantrekkelijker. We zijn gericht op het continu verbeteren van de voorraden op alle niveaus van de markt, zodat toetreding en opschaling doorgaan. “

De beoordeling ervan wordt ondersteund door een recente verslag doen van gepubliceerd door de National Association of Realtors, die Spokane en Spokane Valley rangschikte in de top 10 van markten die veerkracht hebben getoond tijdens de pandemie, waarbij de vereniging verwacht dat beide steden goed zullen presteren in een “post-COVID-omgeving -19”. Spokane is volgens het rapport de derde meest aantrekkelijke bestemming voor verhuizers aan de westkust, net achter Phoenix, Arizona en Dallas, Texas.

Leave a Comment