Je huis verbouwen in 2022: 3 dingen om te weten | Onroerend goed

Het uitvoeren van een woningverbetering kan een geweldige optie zijn om geld te besparen op de aankoopprijs van een woning en om een ​​persoonlijke ruimte te creëren die een echte bron van trots kan zijn. Voor de meeste mensen is een woningverbetering echter een grote onderneming, zelfs onder de gemakkelijkste omstandigheden.

Ontmoetingen met architecten en aannemers, het begrijpen van verschillende voorstellen, het kiezen van materialen en budgettering zijn tijdrovend en gaan vaak de stuurhut van de gemiddelde eigenaar te boven. Met die plannen en beslissingen kunnen renovaties kostbaar en storend zijn, of alles nu goed gaat of niet. Zelfs kleine make-overs blijken moeilijker dan ooit.

Het plannen van een woningrenovatie in 2022 brengt extra uitdagingen met zich mee, waaronder vertragingen in de toeleveringsketen, inflatie en een tekort aan vakmensen. Hier zijn drie dingen die u moet weten om uw ervaring met het verbeteren van uw huis zo positief en productief mogelijk te maken:

  • Renovaties vragen denkwerk, geduld en geld.
  • Het prijsverschil tussen gerenoveerde en niet-gerenoveerde woningen wordt groter.
  • Vier vragen die je jezelf moet stellen voordat je gaat renoveren.

Renovaties vereisen nadenken, geduld en geld

Selon l’architecte d’intérieur Jamie Drake, co-directeur de la société de design d’intérieur Drake/Anderson basée à New York, « Pour rénover, vous devez avoir trois choses : de la prévenance, de la patience et de l’ zilver. Hoewel deze drie dingen altijd nodig zijn geweest om een ​​renovatie van welke omvang dan ook uit te voeren, lijkt het tegenwoordig alsof je van alle drie meer nodig hebt dan je had verwacht.

Bedachtzaamheid. De reflectie “bevat het ontwikkelen van een reeks plannen voor de renovatie en het ter goedkeuring voorleggen aan het gebouwbeheer (of VvE)”, legt Drake uit. Dit kan het indienen van vergunningen zijn bij de stad of provincie, of in het geval van New York City. , zoals Drake opmerkt, met het Ministerie van Gebouwen.

In het huidige klimaat is het essentieel om vooruit te plannen. “Voorheen kon een aannemer indien nodig materialen bestellen naarmate het project vorderde”, zegt Tanya Koul Strausbaugh, makelaar bij RE / Max Select en oprichter van Common Ground Investments, een herontwikkeling en verhuur in Pittsburgh. “Als gevolg van vertragingen in de toeleveringsketen en escalerende materiaalkosten, moet iedereen die renoveert wachten tot alle materialen op hun plaats zijn voordat ze met het project beginnen. U moet rekening houden met vertragingen bij de levering, en u kunt deze het beste oplossen voordat de sloop begint. Laat de voorman elk onderdeel controleren, tot aan de laatste nagel, voordat het project begint. Je wilt niet dat je keuken klaar is, maar met een gapende ruimte tussen kasten en aanrecht terwijl je wacht tot je oven arriveert.

Geduld. Met vertragingen in de toeleveringsketen en tekorten aan arbeidskrachten duurt het langer dan ooit. “Materiaalleverings- en goedkeuringsprocessen verlopen momenteel langzamer dan voorheen, aangezien bouwafdelingen in het hele land twee keer zo lang nodig hebben voor goedkeuringen als vóór de pandemie,” zei Drake. “En je favoriete ondernemer heeft het vast erg druk, dus je moet in de rij gaan staan. Bovendien zijn de supply chain-kwesties die we allemaal lezen geen illusie. Alles, van timmerwerk tot gipsplaat tot huishoudelijke apparaten, loopt vertraging op. “

Strausbaugh voegt toe: “Als je vijf jaar geleden een badkamer of twee jaar geleden een keuken hebt gedaan, zou de tijdlijn nu drie tot vijf keer langer kunnen zijn om te voltooien. “

Met geduld komt in veel gevallen de behoefte aan flexibiliteit. “Het renoveren van vandaag is een beetje anders dan in het verleden”, zegt Alexander Chingas van het Bross Chingas Bross-team bij Coldwell Banker Realty in Connecticut. “Een interessante factor is de vertraging bij het verkrijgen van bouwvergunningen en de juiste goedkeuringen van bouwambtenaren naarmate het werk aan grotere projecten vordert. Dit voegde alleen maar meer tijd toe aan de reeds verlengde deadlines.

Contant geld. Contant geld Het is ook iets dat u meer nodig heeft dan u denkt, vooral met vertragingen en inflatie. “De prijzen zijn op alle niveaus gestegen”, zegt Drake. “De beste aannemers hebben het extreem druk en hun prijzen weerspiegelen het feit dat ze de projecten kunnen kiezen die hen het meest interesseren. Ook de kosten van grondstoffen en de prijzen van huishoudelijke apparaten zijn gestegen. “

Strausbaugh legt uit: “In onze Pittsburgh-markt duurt een cosmetische verbouwing die acht weken had kunnen duren nu 19 of 20 weken. “

Voor een pand dat ze een paar maanden geleden heeft gerenoveerd, zegt Strausbaugh dat negen semi-aangepaste deuren voor het interieur van het huis twintig weken nodig hadden om uit Ohio aan te komen, vergeleken met de gebruikelijke vijf. ‘En drie van de deuren hadden de verkeerde maat’, zei ze. “Het normale foutenpercentage op een bestelling als deze mag dan 2% zijn, maar dat foutenpercentage van 30% lijkt dichter bij het ‘nieuwe normaal’ in de bouwwereld van vandaag.”

De onderste regel wordt ook beïnvloed. “In New York City zouden we bijvoorbeeld tussen de $ 800 en $ 1.000 per vierkante meter een genereus bedrag vinden voor een high-end renovatie”, zegt Drake. “We zien nu vaak prijzen van $ 1.500 tot $ 1.600 per vierkante meter. “

Het prijsverschil tussen gerenoveerde en niet-gerenoveerde woningen wordt groter

Gerenoveerde panden verkopen voor meer dan diegene die een goede darmbaan nodig hebben. Kopers betalen meer voor een ‘breng je tandenborstel maar’ naar huis en verwachten een korting als ze duizenden dollars moeten investeren in het opknappen van het pand. Maar met de huidige vertragingen in de toeleveringsketen, een tekort aan geschoolde arbeidskrachten en stijgende materiaalkosten, is die kloof groter geworden.

“We hebben zeker een trend opgemerkt die de voorkeur geeft aan eigendommen die onmiddellijke bevrediging bieden”, zegt Chingas. “Nieuw gebouwde huizen of huizen die zijn gerenoveerd om de smaak van de hedendaagse kopers weer te geven, krijgen de meeste deals en verkopen sneller. “

Michael Mahal, geregistreerd architect en eigenaar en directeur van MDG, een ontwerp-bouwbedrijf in New York City dat gespecialiseerd is in op maat gemaakte ontwerp- en bouwdiensten voor complexe en luxueuze renovaties, zegt dat de markt voor woningverbetering misschien iets minder concurrerend is. “Mensen zijn op dit moment bang voor renovaties, dus er zijn veel mogelijkheden om betaalbare plekken te vinden die gerenoveerd moeten worden. Ze willen niet wachten tot de klus geklaard is of het extra risico nemen’, zegt Mahal.

Huizenkopers moeten een hogere premie betalen voor een kant-en-klare woning en grotere kortingen krijgen als ze bereid zijn om significante saneringswerkzaamheden uit te voeren. “Drukke professionals zijn bereid meer dan ooit uit te geven aan bewoonbare woningen, niet alleen vanwege hun angst voor vertragingen bij de renovatie, maar ook vanwege de schaarste aan gerenoveerde woningen op de markt”, zei Strausbaugh.

Dat gezegd hebbende, als je de visie, het geduld en het budget hebt, is dit een goed moment om een ​​verbouwing uit te voeren, aangezien een verbouwing de waarde van een huis voor kopers vandaag kan verhogen. “Dit is het perfecte moment voor een renovatie. Woningen die gerenoveerd moeten worden, zijn minder concurrerend omdat de meeste kopers op zoek zijn naar instapklare woningen”, zegt Mahal.

Vier vragen die je jezelf moet stellen voordat je gaat renoveren

Hoewel de bouw en renovatie van huizen kunnen worden gefinancierd, merken de meeste huiseigenaren dat ze meer geld nodig hebben om de volledige kosten van de renovatie van hun droomhuis te dekken. De hoop is dat ze na al het bloed, zweet en tranen (en zaagsel) een huis zullen hebben dat gepersonaliseerd is naar hun eigen normen en smaak, zelfs als dat betekende dat ze meer moesten sparen of een andere lening moesten nemen.

Maar verbouwen is niet voor iedereen weggelegd. Hier zijn vier vragen die u uzelf moet stellen bij het overwegen of u een vernieuwer moet kopen:

1. Heb je de aansluitingen?

Kent u architecten, aannemers, projectmanagers en anderen in de bouwsector? Kun je er een vinden die je vertrouwt? Het inhuren van de juiste mensen kan het verschil maken. Een projectmanager of algemene aannemer kan het proces stroomlijnen en onderaannemers op schema houden. “Het is belangrijk om de juiste mensen te vinden”, zegt Mahal. “Sourcing en materialen zijn tegenwoordig een beetje een uitdaging, dus je hebt meer deskundige nodig dan normaal. “

2. Heeft u een andere woonruimte?

Terwijl u verbouwt, kan het zijn dat u niet in uw huis kunt wonen. Sommige mensen kunnen een keukenrenovatie of andere aspecten van een darmoperatie ondergaan, maar je kunt niet leven zonder een badkamer. Houd er bij het budgetteren van een verbouwing rekening mee dat zelfs als uw nieuwe huis tot aan uw enkels in het gipsstof ligt, u waarschijnlijk ergens anders zult moeten wonen, en dat is meestal niet gratis. Heeft u het budget om twee huizen te vervoeren, of iets voordeligs te huren tijdens de verbouwing? Als een vriend of naast familielid u kan ontvangen, kan dit een kans zijn om geld te besparen, maar pas op voor de druk die dit op de relatie kan leggen.

Zelfs als je het al eerder hebt gedaan, kan een renovatie moeilijker zijn dan voorheen. “Mensen werken nu meer dan ooit vanuit huis en ze kunnen hun dagelijkse werk niet doen terwijl arbeiders hun huis in een bouwplaats veranderen en in de keuken en badkamers bonzen”, zegt Strausbaugh.

3. Heb je de visie?

Wees eerlijk. Sommige mensen zijn gewoon beter in het bedenken en uitvoeren van een project. Als jij dit bent, kan een huisverbeteringsproject een creatieve uitlaatklep en een spannend en leuk project zijn. De kans op succes is groter wanneer u met aannemers communiceert en eventueel een deel van het project zelf beheert. Anders kan het een overweldigende stressor zijn.

4. Heb je de bandbreedte?

De inzet voor het renoveren van een woning is niet gering: het gaat niet alleen om het aannemen van de juiste mensen, maar ook om de mogelijkheid om de locatie regelmatig te bezoeken, de tijd te nemen om materialen en apparaten aan te schaffen en nieuwe beslissingen te nemen in geval van complicaties.

Nog flexibeler zijn met uw budget en planning is cruciaal. Dat gezegd hebbende, “slim zijn met je budget betekent niet dat je compromissen moet sluiten, het betekent dat je creatief moet zijn”, zegt Mahal.

Als je vooruit had gepland, je tijdlijn verlengde om rekening te houden met mogelijke vertragingen en wat buffer in je budget had gelaten, zou het voltooide project beter en waardevoller kunnen zijn dan alles wat je kon kopen dat door iemand anders was gemaakt. Zoals elke expert je zal vertellen, is het moeilijk om een ​​prijs te plakken op de trots die hoort bij een succesvol huisverbeteringsproject, vooral een groot project.

Leave a Comment