GFP Real Estate en Northwind Group ronden de verkoop van 100 . af

NEW YORK, 20 december 2021 (GLOBE NEWSWIRE) – GFP Real Estate en Northwind Group zijn verheugd de verkoop aan te kondigen van 100 Pearl Street in het financiële district van New York aan het Duitse bedrijf Commerz Real.

De verkoop markeert een van de grootste kantoorverkooptransacties die sinds het begin van de pandemie in New York City heeft plaatsgevonden – en onderstreept de grote interesse van buitenlandse investeerders in het verwerven van klasse A-trofee-kantooractiva in de stad.

GFP Real Estate en Northwind Group tekenden een contract om het volledige blokpand in 2018 te verwerven voor $ 308,5 miljoen. Het partnerschap voltooide onlangs een modernisering van $ 250 miljoen van de 100 Pearl, inclusief een volledige renovatie van de lobby en de infrastructuur van het gebouw; de toevoeging van een nieuwe food court, café, restaurant en wijnbar; evenals de toevoeging van een nieuwe penthouse-verdieping met een exclusief dakterras voor huurders en een lounge met een prachtig uitzicht op de haven van New York en de skyline van New York City.

“100 Pearl is volledig opnieuw ontworpen na een uitgebreide darmrenovatie met de toevoeging van moderne, op huurders gerichte voorzieningen en verbeterde infrastructuur”, zegt Brian Steinwurtzel, co-CEO van GFP Real Estate. “We kijken ernaar uit om in de toekomst met Commerz aan Pearl Street 100 samen te werken en zijn verheugd dat ze de ongelooflijke kans hebben erkend om een ​​volledig verhuurd klasse A-pand in een van de snelstgroeiende kantoormarkten van de stad te kopen. “

100 Pearl Street, gebouwd in 1983, is momenteel voor 93 procent bezet met langlopende huurovereenkomsten die van kracht zijn na 2050. Huurders zijn onder meer NYC Gezondheid + Ziekenhuizen, de Veiligheids- en Handelscommissie, New York Legal Assistance Group en Algiers Vermogensbeheer.

“We zijn erg trots op het resultaat van het partnerschap in de volledige transformatie van 100 Pearl, waardoor het een unieke troef is, verankerd door hoogwaardige huurders met langetermijnhuurovereenkomsten. We blijven optimistisch over New York en zijn van plan om de komende jaren veel kapitaal in de stad voort te zetten en in te zetten. Met deze verkoop beëindigt Northwind 2021 met meer dan 1,5 miljard dollar aan vastgoedtransacties”, zegt Ran Eliasaf, oprichter en Managing Partner van Northwind Group.

Adam Spies, Doug Harmon, Adam Doneger en Marcella Fasul van Cushman & Wakefield regelde de transactie namens de verkopers.

100 Pearl Street, voorheen bekend als 7 Hanover Square, omvat 967.886 vierkante meter. Gelegen tussen Water en Pearl Street, biedt de uitstekende locatie in het centrum van het gebouw een prachtig uitzicht van alle kanten en is het gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het gebouw bevindt zich ook naast Stone Street, waar een verscheidenheid aan populaire bars en restaurants te vinden zijn.

AFBEELDINGEN: Volg deze link om afbeeldingen in hoge resolutie van 100 Pearl Street te bekijken en te downloaden
https://www.dropbox.com/sh/evgrdww3i16xkq1/AAALt0gqjhdBvO1qa9z8f-gIa?dl=0

Over GFP Real Estate, LLC
GFP Real Estate zet zich sinds 1952 in voor het bouwen van een beter New York City en is een verticaal geïntegreerde eigenaar, exploitant, vastgoedbeheerder en ontwikkelaar van commercieel onroerend goed in het grootstedelijk gebied van New York. Met meer dan 55 gebouwen en meer dan 12,8 miljoen vierkante meter in eigendom, omvat de portefeuille van GFPRE enkele van de meest iconische vastgoedactiva van New York.

Over de Northwind Group
Northwind Group is een in Manhattan gevestigde private equity-onderneming in onroerend goed met meer dan $ 3 miljard aan activa onder beheer van aandelen en schuldinvesteringen in woningen, commerciële gebouwen, bejaardentehuizen en verpleeghuizen. Northwind belegt op zijn eigen balans en via discretionaire closed-end fondsen, SMA’s en particuliere REIT’s die het beheert, met een focus op het genereren van superieure risicogecorrigeerde rendementen met handhaving van strikte investeringscriteria en door vast te houden aan zijn kernwaarden van eerlijkheid, transparantie en integriteit.

Over Commerz Real
Commerz Real is een dochteronderneming van Commerzbank AG met bijna 50 jaar marktervaring en ongeveer EUR 35 miljard aan beheerd vermogen. Het bedrijf combineert uitgebreide knowhow op het gebied van vermogensbeheer en brede structureringsexpertise om zijn reeks kenmerkende productdiensten voor fondsen te leveren die zijn gericht op tastbare en op maat gemaakte financieringsoplossingen. Het aanbod van fondsen omvat het open-end vastgoedfonds Hausinvest, Duitslands toonaangevende retail-impactfonds voor Klimavest-vastgoedactiva, institutionele investeringsproducten en ondernemingsbelangen in onroerend goed, vliegtuigen, regeneratieve energie en schepen. Als leasingmaatschappij van de Commerzbank-groep biedt Commerz Real leasingconcepten op maat aan. www.commerzreal.com

Een foto bij deze aankondiging is beschikbaar op https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/832528fd-1246-42fa-aaf2-4729443a0ade

        

Leave a Comment