CREW Network CEO Wendy Mann over het helpen van vrouwen in commercieel vastgoed

Een van de hoekstenen van deze column is het idee dat vrouwen meer deuren naar succes openen als we samenwerken met en ondersteuning bieden aan andere vrouwen. Dit is keer op keer bevestigd en de pandemie heeft de betekenis van dit feit alleen maar vergroot. Statistisch gezien nemen vrouwen vaker dan mannen vrouwen aan; statistisch gezien hebben vrouwen meer kans om gepromoveerd door vrouwelijke managers dan hun mannelijke collega’s; Statistisch gezien verlaten vrouwen hun carrière veel minder vaak permanent als het gaat om een ​​bedrijf dat eigendom is van vrouwen. Nu zijn er heel veel redenen voor dit alles, maar in wezen komt het neer op de bewuste en onbewuste gendergebaseerde vooroordelen die nog steeds de professionele wereld doordringen (bijvoorbeeld dat vrouwen het best geplaatst zijn om voor kinderen te zorgen, of niet voldoende betrokken zijn bij hun werk, als ze dat hebben, enzovoort).

Dit is gedeeltelijk de reden waarom ik er zo vaak op heb aangedrongen dat vrouwen hun eigen bedrijf beginnen, omdat vrouwen de afgelopen twee jaar overweldigend gedwongen zijn hun werkplek te verlaten, waarbij onze terugkeer naar werk nauw aansluit. ga naar school en grotendeels beperkt tot laagbetaalde service- en horecabanen.

Het was dus met grote belangstelling dat ik onlangs Wendy Mann, CEO van CREW Network, ontmoette. CREW is precies wat we het meest nodig hebben: een professionele ontwikkelings- en netwerkorganisatie voor vrouwen, in dit geval specifiek voor commercieel vastgoed. Het biedt leiderschapstrainingen, certificaatprogramma’s en meer, allemaal met als doel vrouwen wereldwijd vooruit te helpen in een van de grootste en economisch meest krachtige industrieën ter wereld.

Liz Elting: Allereerst wil ik u bedanken dat u de tijd heeft genomen om vandaag met mij te praten. Vertel ons iets meer over jou, CREW Network, en waarom dit belangrijk is.

Wendy Mann: Ik ben een meisje uit een kleine stad (het platteland van Pennsylvania) die naar de grote stad (Washington, DC) is gereisd op zoek naar een carrière en een opwindend leven. Terwijl ik hoopte in de voetsporen van Barbara Walters te treden, ben ik uiteindelijk als vereniging aan de slag gegaan. Ik heb mijn hele carrière gewerkt voor organisaties die veel verschillende industrieën en beroepen vertegenwoordigen. Ik heb het geluk een organisatie te leiden die mij in staat stelt een echt verschil te maken voor vrouwen.

CREW, wat staat voor Commercial Real Estate Women, is een wereldwijde organisatie van 12.000 commerciële vastgoedprofessionals die samen zaken doen, elkaar ondersteunen en gedijen als leiders. Onze missie is om de commerciële vastgoedsector te transformeren door vrouwen wereldwijd te bevorderen. Leden zijn ongeveer 96% vrouwen.

CREW Network is belangrijk, want in een wereld waar bedrijven bottom-line resultaten willen, blijkt uit onderzoeken dat wanneer vrouwen in raden van bestuur of in leidinggevende posities zitten, bedrijven een hoger rendement en hogere winst behalen. Het is belangrijk voor vrouwen om een ​​stem aan tafel te hebben en om bedrijven te helpen leiden, aangezien studies hebben aangetoond dat de toekomst vrouwelijk is – het grootste deel van de koopkracht en persoonlijke rijkdom zal door de vrouwen worden gecontroleerd. Bedrijven moeten zich nu positioneren voor deze toekomst.

Elting: CREW Network is opgericht in 1989, hoe was de situatie van vrouwen in de makelaardij destijds?

Mann: Aan het eind van de jaren tachtig begonnen vrouwen net in commercieel onroerend goed te stappen. Sommigen leerden over de sector door rollen in residentieel vastgoed, en anderen gingen naar andere zakelijke functies zoals wetgeving en financiën. Een groot deel van de industrie was in familiebezit en het leiderschap ging van vader op zoon. Toen het glazen plafond hen tegenhield aan de deur, zochten ze andere vrouwen op om informatie uit te wisselen, zakelijke contacten te leggen en elkaar te helpen professioneel succes te behalen.

In 1989 kwamen 11 lokale vrouwengroepen in onroerend goed aan de oost- en westkust samen om de organisatie op te richten die nu bekend staat als CREW Network. De oprichters geloofden dat als vrouwen zaken van elkaar gaven en ontvingen, ze samen vooruitgang konden boeken in het bedrijf. Onze multidisciplinaire organisatie stelt vrouwen in staat een end-to-end deal aan te gaan met CREW-leden. Dat is de kracht van CREW Network.

Elting: En hoe is deze situatie veranderd?

Mann: Helaas is de situatie voor vrouwen in 30 jaar niet veel veranderd. Daarom blijven we investeren in onderzoek naar en training van leiderschap om vrouwen in de industrie vooruit te helpen.

Tegenwoordig heeft CREW Network 12.000 leden in 12 landen en meer dan 77 markten over de hele wereld. Hoewel vrouwen zeker winst maken en succes hebben in de industrie, worden ze nog steeds minder betaald en gepromoveerd dan hun mannelijke tegenhangers. Vrouwen verdienden in 2020 10% minder aan basissalaris en 56% minder aan bonussen en commissies. En de verschillen zijn nog groter voor gekleurde vrouwen. We hebben veel meer inzicht in de sector en datapunten uit onze benchmarkstudies en jaarlijkse onderzoekspublicaties.

Tegenwoordig maken veel commerciële vastgoedbedrijven van gendergelijkheid en EDI een prioriteit – en dat was niet eens een gesprek 30, misschien zelfs 20 of 10 jaar geleden.

Elting: Afgelopen herfst lanceerde u de CRE Pledge for Action. Kun je ons hier meer over vertellen? Wat is het, wat hoop je ermee te bereiken en hoe is het tot nu toe verlopen?

Mann: Gegevens uit onze benchmarkstudie uit 2020 gaven aan dat onze gezamenlijke inspanningen om gelijkheid en meer diversiteit te bereiken verre van compleet zijn – er is zelfs heel weinig vooruitgang geboekt in de afgelopen 15 jaar. Het was tijd om onmiddellijk branchebrede actie te ondernemen.

De CRE Pledge for Action is de eerste belofte van de CEO om vrouwen en DEI in commercieel vastgoed vooruit te helpen. Meer dan 55 CEO’s hebben zich aangemeld om de vooruitgang van vrouwen en anderen in ondervertegenwoordigde groepen te ondersteunen, inclusief, maar niet beperkt tot, ras, etniciteit, seksuele geaardheid, bekwaamheid, religie en leeftijd. Deze CEO’s en hun bedrijven zetten zich in voor zes doelen die sectorbrede problemen aanpakken, zoals de loonkloof, gebrek aan diversiteit en genderongelijkheid in leiderschap. Door zich aan deze doelen te committeren, geven CEO’s een duidelijke boodschap aan hun medewerkers, partners en klanten dat ze opkomen voor vrouwen en DCI. We roepen bedrijven op ernaar te streven deze doelen tegen 2025 te halen, zodat we de voortgang kunnen meten in onze volgende benchmarkstudie voor de sector.

Elting: Sinds het voor het eerst verscheen meer dan anderhalf jaar geleden, heb ik het overlijden op de voet gevolgd en heb ik er hier vaak over gesproken. Over het algemeen waren vrouwen vóór de pandemie niet in staat een aanzienlijk aantal banen terug te winnen, en de toename van de werkgelegenheid voor vrouwen die we hebben waargenomen, vond grotendeels plaats in laagbetaalde, klantgerichte en seizoensgebonden functies in de detailhandel en de horeca. Hoe zijn vrouwen in uw branche getroffen door de pandemie?

Mann: Onze branchebrede belofte en toezeggingen hadden niet op een beter moment kunnen komen. Dit najaar hebben we ook een onderzoekspublicatie uitgebracht, A Catalyst for Change: COVID-19’s Impact on Women in Commercial Real Estate. De algehele impact van de pandemie op vrouwen in commercieel vastgoed is zowel uitdagend als rijk aan kansen geweest.

Terwijl 12% van de vastgoedprofessionals die we hebben ondervraagd in het afgelopen jaar hun baan hebben verlaten, zei 24% van de ondervraagden dat vrouwen op hun werkplek het bedrijf vrijwillig hebben verlaten vanwege de pandemie. De waarden en prioriteiten van vrouwen veranderen – ze hechten meer waarde aan en streven naar flexibiliteit, meer dan ooit. Negen op de tien vrouwen zeiden dat hun persoonlijke prioriteiten waren veranderd. Dit is het moment om vooruit te gaan, veranderingen door te voeren en het personeelsbestand van morgen te creëren.

Elting: De rest van de dingen om te doen?

Mann: We weten dat verandering aan de top begint. Wanneer een CEO in dienst neemt, spreidt de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid zich uit over het hele bedrijf. Daarom moeten we de betrokkenheid van CEO’s van vastgoedondernemingen blijven vergroten. We erkennen dat veel bedrijven al hebben gewerkt om de doelen van DCI te bereiken en dat sommige bedrijven nog maar net zijn begonnen. Het maakt niet uit waar ze zich in het proces bevinden, we willen dat ze de verbintenis aangaan en die verbintenis aangaan, omdat we weten dat actie en verandering zullen volgen.

Elting: Wat is jouw visie op de toekomst van vrouwen in vastgoed en daarbuiten?

Mann: Mijn visie is dat ik geen baan heb omdat er loongelijkheid is, gelijke kansen voor vrouwen om vooruit te komen en duizenden vrouwen die leiding hebben gegeven sinds C-suite. Dan weet ik dat ik mijn werk heb gedaan. Dan weet ik dat toekomstige generaties rolmodellen zullen hebben die hen zullen laten zien wat er mogelijk is.

Het gesprek is voor de duidelijkheid bewerkt en ingekort.

Leave a Comment