CIM real estate finance trust verkoopt commerciële portefeuille

Michael Weil en Richard Ressler (AR-Global, CIM Group)

CIM Real Estate Finance Trust maakte maandag bekend dat het overeenstemming heeft bereikt over de verkoop van al zijn winkelcentra aan American Finance Trust Inc. voor 1,3 miljard dollar.

De deal omvat 81 panden, verankerd met grote winkelhuurders en voedingscentra, volgens een verklaring. Na sluiting zal de in New York gevestigde vastgoedbeleggingstrust een portefeuille hebben die zal bestaan ​​uit meer dan 1.000 eigendommen en 29 miljoen vierkante meter.

Bij sluiting zal American Finance zichzelf hernoemen tot “The Necessity Retail REIT”. De naam is een duidelijke knipoog naar de focus van het bedrijf op ‘necessity-based retailing’, zoals beschreven in een verklaring over de deal.

De transactie wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 afgerond.

De deal “vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal aangezien CMFT zich richt op zijn kernactiviteiten als krediet-REIT die voornamelijk investeert in senior gedekte leningen en leases”, aldus Richard Ressler, hoofd en medeoprichter van CIM, in een persbericht.

De overname zal naar verwachting worden gefinancierd door een combinatie van contanten, inclusief verwachte opbrengsten van $ 261 miljoen uit de verkoop van de Sanofi-kantooractiva van American Finance Trust, leningen onder de kredietfaciliteit van het bedrijf, onroerendgoedschuld en $ 53 miljoen aan aandelenemissies aan verkopers.

“Deze direct aantrekkende off-market transactie vertegenwoordigt een unieke kans om waarde te creëren. We voegen aanzienlijke schaal toe terwijl we onze blue chip-portfolio verder verbeteren met pandemie-geteste activa tegen gunstige voorwaarden, “zei Michael Weil, CEO van American Finance Trust, in een verklaring.

Nadat de transactie is afgerond, zal de leaseportefeuille van CIM naar verwachting bestaan ​​uit 114 huurdersconcepten, goed voor ongeveer 13,2 miljoen bruto verhuurbare vierkante meter winkelruimte in 45 staten. Deze activa zijn voor 98 procent verhuurd. Bovendien bedroeg de senior gedekte leningportefeuille van de REIT op 30 september 2021 $ 1,6 miljard.

Leave a Comment